ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 16 heinäkuu 2023 11:50

RoPS:n tytöille kultamitalit Helsinki Cupista

Arvostele tätä artikkelia
(7 ääntä)
Voittajajoukkueen pelaajat (ylärivi vasemmalta oikealle) Ida-Maria Vasenius, Erika Välimaa, Oona Herttua, Elsa Raja-Hanhela, Lotte Aaltonen, Hilla Parviainen, Senja Juopperi, (alarivi vasemmalta oikealle) Saaga Vanhanen, Milla Riipi, Sanni Rankinen, Regina Virrankari, Viima Rissanen, Janina Mattila ja Fanny Venho. Voittajajoukkueen pelaajat (ylärivi vasemmalta oikealle) Ida-Maria Vasenius, Erika Välimaa, Oona Herttua, Elsa Raja-Hanhela, Lotte Aaltonen, Hilla Parviainen, Senja Juopperi, (alarivi vasemmalta oikealle) Saaga Vanhanen, Milla Riipi, Sanni Rankinen, Regina Virrankari, Viima Rissanen, Janina Mattila ja Fanny Venho.

Rovaniemen Palloseuran D-tyttöjen joukkue voitti perinteikkään turnauksen 12-vuotiaiden harrastesarjan.

Maailman suurimpiin juniorijalkapalloturnauksiin kuuluva Helsinki Cup järjestettiin kuluneella viikolla jo 48. kerran peräkkäin. Turnaus on kesän tähtihetki tuhansille lapsille ja nuorille.

RoPS:n vuonna 2011-2012 syntyneiden tyttöjen turnausviikko huipentui finaaliotteluun Helsingin Olympiastadionilla. Pelkästään stadionille pääsy oli tytöille unelmien täyttymys.

- Oli aivan mahtavaa pelata samalla kentällä missä Helmarit ja Huuhkajatkin pelaavat. Aluksi vähän jännitti, mutta ei se pelissä enää niin paljon tuntunut, kertoi joukkueen kapteeni Viima Rissanen.

Turnauksen aikana joukkue pelasi yhteensä kahdeksan ottelua. Alkulohko hoitui puhtaalla pelillä neljällä voitolla, joka takasi paikan A-finaalisarjaan. Jatko-otteluissa pelin henki oli kerrasta poikki, eli vain voitolla pelit jatkuivat. Jatkolohkon pelit olivat kaikki tiukkoja taisteluita. Myös peliaika oli normaaleja sarjaotteluita lyhyempi 2 x 20 minuuttia, joten tuloksen tekoon ei ollut paljoa aikaa eikä varaa omiin virheisiin.

Neljännesvälierän, puolivälierän ja välierän jälkeen 25 joukkueesta finaaliotteluun selvisivät RoPS ja Euran Pallo. Ottelu oli tasainen, vaikkakin hivenen RoPS:n hallussa alusta alkaen. Puoliajalla tilanne oli 0-0, mutta rangaistuspotkuratkaisu onneksi vältettiin Elsa Raja-Hanhelan kulmapotkun jälkitilanteesta tuikkaamalla maalilla.

Valmennustiimin mukaan joukkueen ehdottomia vahvuuksia olivat vahva joukkuepuolustaminen, maalivahtipeli ja hyvä henkinen kantti. Joukkue päästi koko turnauksen aikana vain kolme maalia ja hyvä tunnelma sekä usko omaan tekemiseen säilyivät tiukoissakin tilanteissa.

Joukkueen valmennuksesta vastasivat Anna Venho, Tuomo Herttua ja Annette Suomela, joukkueenjohtajana Anne Raja-Hanhela.

RoPS:n toinen vuonna 2010-2011 syntyneistä tytöistä koostettu joukkue voitti niin ikään kaikki alkulohkon ottelunsa, mutta joutui taipumaan puolivälierässä FC Siilille. Tämän joukkueen pelit jatkuvat kuitenkin lyhyen lepotauon jälkeen seuraavassa kovassa koitoksessa 13-vuotiaiden Helmariturnauksessa Eerikkilässä jo reilun viikon päästä.

Yhteensä 28 pelaajan osallistuminen neljä pelipäivää ja kaksi matkustuspäivää kestävään turnaukseen on kova puristus niin pelaajilta kuin taustahenkilöiltä. Helsinki Cup on kokoluokaltaan valtava turnaus, joka tarkoittaa muun muassa lukuisia siirtymisiä kenttien ja ruokailupaikkojen välillä.

- Tällainen turnausmatka vaatii paljon työtä niin varainkeruun kuin järjestelyiden osalta. Siitä huolimatta, sekä pelaajat että kaikki taustahenkilöt ovat ehdottomasti sitä mieltä, että reissu kannatti. Viikko oli täynnä monenlaisia tunteita pettymyksen kyynelistä mestaruuden riemuun. Oli upeaa nähdä yhteishenki molempien joukkueiden pelaajien välillä ja esimerkiksi avajaiskulkueessa erotuimme ihan varmasti valtavasta joukkueiden massasta sillä äänellä ja energialla mikä tytöistä lähti, naurahtaa turnausjärjestelyistä vastannut joukkueenjohtaja-valmentaja Tuomas Mylläri.

T13 joukkueen valmennuksesta vastasivat Tuomas Mylläri ja Petri Puuronen. Molempien joukkueiden huoltajina turnauksessa olivat Rauna Tiikkaja ja Tapio Mustonen.

RoPS G13 Helsinki Cup

G13 sarjaan osallistuneet pelaajat (RoPS ja Pellon Ponsi YJ-joukkue): (ylärivi vasemmalta oikealle) Aamu Mustonen, Inka Huttunen, Lara Sainio, Iida-Maria Hemmi, Selina Luhta, Erin Puuronen, Miida Talka, (alarivi vasemmalta oikealle) Piitu Hietanen, Selma Mäki, Venla Pantsar, Aliina Jokelainen, Siiri Mylläri, Piitu Spets ja maalivahti Sofia Tiikkaja.

Luettu 443 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309