ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 28 helmikuu 2023 14:24

RoPSille kaksoisvoitto Grassroots-maaliäänestyksessä

Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Anttu Saarisella on tapana harjoitella kaukolaukauksia Ounashallissa. Viime kesän maali sarjapelissä SJK:ta vastaan toi Saariselle voiton suositussa  grassroots-maaliäänestyksessä. Anttu Saarisella on tapana harjoitella kaukolaukauksia Ounashallissa. Viime kesän maali sarjapelissä SJK:ta vastaan toi Saariselle voiton suositussa grassroots-maaliäänestyksessä.

Palloliiton järjestämään kilpailuun lähetettiin 319 maalivideota ympäri Suomea ja avoimeen yleisöäänestykseen valittiin 20 maalia. Kilpailun voittajaksi äänestettiin Anttu Saarisen osuma ja toiselle sijalle sijoittui Matleena Seitamaa.

Palloliiton tiedotteessa kerrotaan, että kahden viikon ajan kestäneessä yleisöäänestyksessä annettiin 3744 ääntä ja voittaja ratkesi vain 17 äänen erolla. Anttu Saarisen kaukolaukaus keräsi 9,1 prosenttia annetuista äänistä ja Matleena Seitamaan taidokas harhautus ja varma viimeistely yläkulmaan puolestaan 8,7 prosenttia rekisteröidyistä äänistä.

Anttu Saarisen maali syntyi viime kesänä ottelussa SJK:ta vastaan. Niin hyökkääjän, keskikentän kuin puolustajan paikoilla pelaava Saarinen kertoo, että vastaavia laukauksia on tullut harjoiteltua jonkin verran.

- Tykkään harjoitella kaukovetoja ja pelissä kokeilen kauempaakin aina kun tilaa on ja parempaa syöttövaihtoehtoa ei ole tarjolla.

Matleena Seitamaan osuma tuli tärkeässä paikassa kesän 2022 Kaleva Cupin finaalissa Oulussa, jossa RoPS varmisti ensimmäistä kertaa kyseisen turnauksen voiton. Heti maalin synnyttyä Matleena ei itse pitänyt maalia sen erikoisempana osumana muiden joukossa.

- Pelin jälkeen moni tuli sanomaan, että tein hienon maalin, mutta ajattelin, että he sekoittivat sen siskoni Millan ottelussa tekemään maaliin. En ollut aiemmin mitenkään tietoisesti harjoitellut sellaista harhautusta, se vain syntyi siinä tilanteessa.

Kummankaan maalintekijän osuma ei ollut kuitenkaan sattumaa, vaan taustalla on paljon toistoja.

- Ei minulla mitään muuta vinkkiä maalinteon harjoitteluun ole, kuin että treenaa niin paljon, että ei voi missata, Saarinen toteaa.

Sekä 15-vuotias Saarinen että 13-vuotta täyttävä Seitamaa lupaavat tehdä parhaansa, että komeita osumia syntyy myös tulevalla kaudella. Tavoitteita jalkapalloilijana on asetettu myös pidemmällä tähtäimellä.

- Olen jo päässyt käymään huuhkajaturnauksissa ja toivon pääseväni maajoukkueympyröihin myös jatkossa. Tällä kaudella tavoitteena on joukkueen menestyminen niin hyvin, että pääsisimme Kai Pahlman SM-lopputurnaukseen ja omalta osaltani myös vakituinen pelipaikka B-junioreissa, Saarinen kertoo.

Palloliiton verkkosivuilla kerrotaan, että kilpailun voittaja saa palkinnoksi muun muassa maajoukkueiden pelipaidan suosikkipelaajansa nimikirjoituksella. Kenen nimikirjoitus paitaan on tilattu?

- Jos saa valita kenet vain, niin paras vaihtoehto olisi Jari Litmanen. Nykyisistä maajoukkuepelaajista puolestaan Teemu Pukki.

Seitamaan ei myöskään tarvitse kauaa miettiä omaa maalintekijäesikuvaansa.

- Kyllä se on Helmareiden Linda Sällström!

Uutinen Palloliiton verkkosivuilla

 

Matleena Seitamaa 800x600
Matleena Seitamaan unelmien maali voisi syntyä hienolla kaukolaukauksella tai harhauttamalla kaikki vastustajan pelaajat koko kentän läpi.

 

Luettu 923 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309