ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 27 lokakuu 2022 08:57

RoPSin D-tytöillä takana onnistunut kausi – seurayhteistyöllä tärkeä rooli tyttöjalkapallon kehittämisessä pohjoisessa

Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran D-tytöillä on takana monella mittarilla menestyksekäs kausi. Valmentaja Jukka Seitamaan mukaan seuran tyttöpelaajista löytyy paljon lahjakkuuksia monissa ikäluokissa.

Rovaniemen Palloseuran 2009–2010 syntyneiden tyttöjen kauteen mahtui paljon onnistumisia. Kausi alkoi keväällä Torniossa järjestetyn Huhti Cupin voitolla, heinäkuussa ryhmä osallistui kolmella joukkueella Helsinki Cupiin tuoden mukanaan mitalin kolmesta eri sarjasta, elokuussa vuorossa oli seurahistorian ensimmäinen Kaleva Cupin voitto ja kauden päätteeksi vielä T13 aluesarjan Taso 1:n syyskierroksen voitto.

- Joukkueen kaikki pelaajat ottivat isoja kehitysaskeleita kuluneen kauden aikana, sekä pidempään mukana olleet että uudemmat pelaajat. Kauden parasta antia olivat turnaukset, joissa pelaajat hitsautuivat hyvin yhteen, kertoo joukkueen vastuuvalmentajana toiminut Jukka Seitamaa.

Menneellä kaudella Seitamaan valmentamassa joukkueessa saatiin paljon positiivisia kokemuksia seurojen välisestä yhteistyöstä, minkä hän näkeekin erityisesti tyttöpuolella tärkeänä.

- Joukkueemme toimintaan osallistui koko kauden ajan useampia pelaajia Pellon Ponnesta ja Helsinki Cupissa mukana oli pelaajia FC Santa Claus Junioreista. Näkisin mielelläni vielä lisää tällaista seurojen välistä yhteistyötä. Esimerkiksi Rovaniemen alueella tiiviimpi yhteistyö kaikkein tavoitteellisimpien tyttöpelaajien kesken olisi mielestäni kannattavaa. Myös yhteistyöstä Meri-Lapin seurojen kanssa on keskusteltu. Joidenkin tyttöpelaajien kohdalla myös harjoittelu yhdessä poikien kanssa voi olla hyvä ratkaisu.

Tyttöjoukkueiden toimintaan RoPSissa ja muissakin Palloliiton Pohjoisen alueen seuroissa tuo oman haasteensa sarjajärjestelmä, jossa kaikille ikäluokille ei ole omia sarjoja, vaan kaksi ikäluokkaa pelaavat yhdessä.

- Lapset ja nuoret kehittyvät pelaajina yksilölliseen tahtiin ja varsinkin kahden ikäluokan tyttöjoukkueissa saman joukkueen pelaajien kesken voi olla isoja eroja esimerkiksi fyysisyydessä, Seitamaa toteaa.

Lisäksi kompromisseja vaatii hyvän toimintaympäristön luominen sekä tavoitteellisemmin harrastaville että enemmän harrastamisen ilosta mukana oleville pelaajille. Seitamaa näkee molemmat lähtökohdat harrastamiseen yhtä arvokkaina ja pitää erittäin tärkeänä, että kaikille tyttöpelaajille pystyttäisiin luomaan mielekäs harjoitteluympäristö, jotta mahdollisimman moni jatkaisi lajin parissa myös murrosiän yli.

Kaiken kaikkiaan Seitamaa näkee RoPSin tulevaisuuden tyttöpelaajien osalta valoisana. Hän uskoo, että myös pohjoisesta on mahdollista ponnistaa jalkapalloilijana pitkälle.

- Meillä on jo muutamia hyviä esimerkkejä nuorisomaajoukkueisiin edenneistä pelaajista. Toki sinne asti yltäminen vaatii pelaajalta isoa henkilökohtaista työmäärää myös joukkueharjoitusten ulkopuolella, vanhempien panostuksia unohtamatta. Meillä on onneksi paljon lahjakkaita nuoria tulossa ja muutaman vuoden päästä, kun seuran 2008 syntyneet ja sitä nuoremmat ikäluokat ovat B-juniori-ikäisiä, SM-sarjapaikka tyttöjen puolella on mielestäni täysin realistinen tavoite.

Luettu 1258 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309