ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 17 lokakuu 2022 13:06

RoPS:n nuorilla vahvat syyskierrokset

Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)

RoPS:n tytöt nousevat T18 Ykköseen ja pojat P17 SM-karsintasarjaan kaudelle 2023.

Kuluneella kaudella Rovaniemen Palloseuran tytöt pelasivat T18 Kakkosta, jonka syyskierroksen voiton myötä joukkue pääsi karsimaan noususta T18 Ykköseen kahden Lännen alueen joukkueen kanssa. Kyseessä on nuori joukkue, sillä pelaajat ovat pääasiassa 2007-2008 syntyneitä tyttöjä ja lisäksi mukana on myös muutamia 2004-2006 syntyneitä pelaajia.

Ykkösen karsinnat pelattiin Rovaniemellä lokakuun alussa ja RoPS esiintyi kotikentällään vakuuttavasti: RoPS - LBK päättyi lukemiin 6 - 1 ja FC Kuffen - RoPS 0 – 1. Nämä kaksi voittoa takasivat sarjanousun seuraavalle kaudelle.

Tyttöjen valmentajana kuluneen kauden toiminut Lauri Auno iloitsee menestyksestä ja ennen kaikkea siitä, että pelaajapolku nuoremmille pelaajille on taas hyvällä mallilla.

- Sarjanousu tarkoittaa, että pystymme seurana tulevalla kaudella tarjoamaan useita laadukkaita peli- ja harjoitusympäristöjä pelaajaputken jälkipäässä niin nuorten sarjoissa kuin myös naisten puolella, joka on ehdottomasti hyvä asia. Etenkin naisten mukana pelaavat B-ikäiset tytöt saavat naisten pelien oheen toisen peliympäristön, jonka avulla voidaan pitää huolta pelaajien kehityksen kannalta riittävästä peliajasta tavoitteellisessa ympäristössä. Toisaalta nykyinen 08-syntyneiden runko saa hyvän ympäristön kehittyä, jossa saamme turvattua pelaajamäärän riittävyyden.

Salaisuutena joukkueen kuluneen kesän hyvään menestykseen Auno pitää hyvää pallollista pelaamista.

- Joukkueen vahvuuksia olivat pallollinen pelaaminen etenkin pelinavaus- ja etenemisvaiheissa. Joukkueella on hyvät perustekniset ominaisuudet, jotka mahdollistivat mielestäni verrattain kypsää peliä. Tulevalla kaudella saadaan varmasti kehitettyä vielä myös pelitempoa.


Pojilla haastavan kevään jälkeen vahva syyskierros

RoPS:n B-poikien joukkue koostuu vuosina 2005-2006 syntyneistä pelaajista. Joukkue pelasi kevätkierroksen P17 SM-karsintasarjassa, mutta putosi syksyksi ikäluokan Ykköseen. Syksyn pelit sujuivat mallikkaasti ja joukkue voitti 11 kierroksen sarjassa kahdeksan ottelua, pelasi yhden tasan ja kärsi vain kaksi tappiota.

Joukkueen päävalmentaja Marko Vatasen mukaan joukkueen kausi oli kaikilla mittareilla tarkasteltuna nousujohteinen.

- Joukkueen pelaaminen otti kesän alussa valtavan harppauksen eteenpäin. Kesätauon aikana harjoituksissa pelaamisen laatu parani koko ajan ja ykkösdivisioonan peleissä jälki olikin vakuuttavaa. Joukkue kykeni pelaamaan toistuvasti hyvällä tasolla ja luomaan monipuolisesti uhkaa vastustajan maalille.

RoPS:n B-juniorijoukkueen tärkein tehtävä on kehittää pelaajia ja valmistaa heitä siirtymään juniorifutiksesta aikuisten maailmaan. Vatasen mukaan tämä muutos edellyttää kovaa työtä niin pelillisten kuin fyysisten ominaisuuksien kehittämiseksi.

- Valtaosa joukkueen vanhemmasta kaartista (05-syntyneet) harjoitteli ja pelasi seuran edustusjoukkueen kanssa. Nuoremmalle ryhmälle laadittiin kauden alussa kokonaisvaltainen kehittymissuunnitelma, jossa huomioitiin eri fyysisten ominaisuuksien kehittäminen. Lajiharjoittelussa painopiste oli peruspelaamisen harjoittelemisessa, sillä peruspelaamisen konseptien laadukas toteuttaminen mahdollistaa pelaajan sopeutumisen myöhemmin erilaisiin pelijärjestelmiin ja pelitapoihin.

Kauden 2023 SM-karsintasarjaan pääsi suoraan ykkösdivisioonan kaksi parasta joukkuetta.

- Tämä oli kuluneen kauden syyskierroksen tavoitteena ja se tavoite saavutettiin kunnialla. On tärkeää, että pelaajat pääsevät pelaamaan jo talvesta alkaen 18 karsintasarjan ottelua, joissa on isosti panosta, Vatanen toteaa.

Vatasen mukaan tulostavoitteena RoPS:ssa pitää aina olla pääsy SM-sarjaan.

- Tulevaan kauteen lähdetään hyvin erilaisista lähtökohdista kuin edelliskauteen. Nyt joukkueen rungon muodostaneet 2006 syntyneet jatkavat B-junioreissa vielä seuraavankin kauden ja ovat monta kokemusta rikkaampia ja parempia pelaajia, uusina mukaan tulevat 2007 syntyneet pelaajat.


Lisätietoja:

Lauri Auno
045 274 0830
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Marko Vatanen
0400 901 880

Luettu 815 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309