ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 21 syyskuu 2022 15:29

RoPS panostaa tyttöjen pelaajapolun kehittämiseen - Lauri Auno vastuuvalmentajaksi nuorimpiin ikäkausijoukkueisiin

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)

Nuori, mutta valmentajana jo kokenut ja kouluttautunut Lauri Auno ottaa vastuun uusien vuosina 2014–2015 ja 2012–2013 syntyneiden tyttöjen ikäkausijoukkueista. Lisäksi Auno aloittaa myös seuran uutena nappulapäällikkönä ja vastaa Harrastamisen Suomen mallin toiminnasta RoPS:n osalta.

23-vuotias opinnäytetyön viimeistelyä vaille valmis liikunnanohjaaja (AMK) ja UEFA C-koulutuksen suorittanut Lauri Auno on innoissaan syksyn mukanaan tuomista uusista tehtävistä.

- On todella hienoa päästä osaksi tyttöjen pelaajapolun kehittämistä seurassa. Toiminnan pitkäjänteisyyden ja jatkuvuuden kannalta on ehdottoman tärkeää, että meillä on laadukasta toimintaa jo nuorimmissa ikäluokissa.

Auno on jo aiemmin toiminut C-ikäisten tyttöjen (s. 2007-2008) vastuuvalmentajana sekä P2012 joukkueessa, jossa työ jatkuu vielä tulevallakin kaudella.

- Vanhemmissa tytöissä on hyvä joukkue ja paljon lahjakkaita kehittymisennälkäisiä pelaajia. Vähän harmittavalta tuntuu jäädä joukkueesta pois, mutta kaikkeen ei aika riitä, Auno toteaa.

Tekemisen puutetta ei valmennukseen intohimoisesti suhtautuvalla Aunolla tule olemaan, sillä ikäkausijoukkueiden lisäksi hän koordinoi myös seuran nappulatoimintaa ja ohjaa Rovaniemen kouluilla järjestettäviä matalan kynnyksen palloilukerhoja, jotka ovat osa opetus- ja kulttuuriministeriön lanseeraamaa Harrastamisen Suomen mallia.

- Ideana on tarjota lapsille ja nuorille maksutonta harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä aamuisin ennen koulun alkua ja iltapäivällä koulun jälkeen. Harrastuksia järjestävät muun muassa paikalliset seurat, joista Rovaniemellä RoPS on yksi toimija, Auno kertoo.

Pelaaja- ja valmentajauransa Korian Ponnessa aloittanut Auno kokee olevansa onnekas, että pystyy rakentamaan työuraa rakastamansa lajin parissa.

- Lukioikäisenä jo tiesin, että ammattilaispelaajaksi minusta ei ole, mutta samalla ymmärsin, että jalkapallosta voi tehdä ammatin toisellakin tavalla. Parasta valmentamisessa on nähdä, kun pelaajien motivaatio kasvaa ja intohimo lajiin syttyy. Parhaiten se tulee esiin pelitapahtumissa, missä jokainen laittaa itsensä likoon joukkueen eteen.

Pelaamista Auno ei myöskään ole jättänyt, eikä tee sitäkään höntsäilymielessä, vaan pyrkii edelleen kehittämään omia pelaajataitojaan naapuriseura FC Santa Clausin miesten joukkueessa.

- Koen, että oma pelaaminen tukee valmentamista ja toisin päin. Omat treenit ja pelit ovat myös vastapainoa ja nollausta valmennushommista, vaikka samoilla kentillä pyörinkin.

Syksyllä aloittavat uudet ikäkausijoukkueet ovat Aunolle mielenkiintoinen haaste, sillä toiminnan pääsee käynnistämään aivan alusta. Joukkueisiin ovat tervetulleita mukaan niin aiemmin nappulatoiminnassa mukana olleet kuin kaikki muutkin lajista kiinnostuneet tytöt.

- Tässä vaiheessa tärkeintä on sytyttää innostus lajiin. Aluksi tärkeintä on se, että treeneistä lähtiessä on posket punaisina, hyvä mieli ja ehkä jonkun asian on oppinut myös jalkapallosta. Pikkuhiljaa pelaajat kyllä löytävät motivaation alkaa harjoitella yhä enemmän myös lajiin liittyviä erityistaitoja, Auno kuvaa.

- Ja kaikkein tärkeintä on, että mahdollisimman moni lapsi kasvaa liikunnalliseen elämäntapaan. Valmentajana haluan auttaa niitä pelaajia, jotka syttyvät kilpailullisuuteen, mutta yhtä lailla myös heitä, jotka haluavat lähinnä mukavan harrastuksen. Jokaisesta juniorista ei voi eikä tarvitse tulla ammattilaispelaajia, mutta meitä jalkapalloon rakastuneita ei koskaan ole liikaa.

Lisätietoa ja ilmoittautuminen RoPS Tytöt 2012-2013 joukkueeseen

Lisätietoa ja ilmoittautuminen RoPS Tytöt 2014-2015 joukkueeseen

Ilmoittautuminen RoPS:n Talvinappuloihin

Harrastamisen Suomen malli Rovaniemellä

Lisätiedot:

Lauri Auno
045 274 0830
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Luettu 2074 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309