ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 13 kesäkuu 2022 10:49

RoPS:n ja yhteistyöseurojen juniorit kokoontuivat LappiUnited leireille

Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)

RoPS:n seurayhteistyöverkoston järjestämän tapahtuman tavoitteena on tukea seurojen ja pelaajien kehittymistä. Junioripelaajien mielestä leiri oli mainio tapa aloittaa kesäloma.

Santasportilla Rovaniemellä 6.–10. kesäkuuta järjestetyille LappiUnited leireille osallistui yli 50 pelaajaa ja kahdeksan valmentajaa. Vuosina 2009–2011 syntyneille tytöille ja pojille järjestettiin omat kaksi ja puoli päivää kestäneet leirit. Osallistuneita seuroja olivat RoPS:n lisäksi Kolarin Kontio, Sodankylän Pallo, Pellon Ponsi, Tornion Pallo -47 ja Tornion Jalkapalloklubi.

Pelaajien leiriohjelmaan kuului lajiharjoituksia, erilaisia testejä, koulutusta sekä ottelutapahtuma. Myös leirin valmentajille oli tarjolla paljon käytännön harjoituksia, joista saa uusia eväitä oman toiminnan kehittämiseen.

Leirien vastuuvalmentajina toimivat Antti Okkonen (RoPS) ja Liisa-Maija Rautio (Lapin urheiluakatemia). Lisäksi leirin yhteistyöseuroista mukana olleet valmentajat mahdollistivat leirin läpiviemisen. 

Okkosen toimenkuvaan kuuluu seuran junioripäällikön tehtävien lisäksi olennaisena osana seurayhteistyön ja seurojen valmennusosaamisen kehittäminen.

- Tämänkaltaiset leirit ovat erinomainen tapa saada lappilaisia pelaajia ja valmentajia kokoontumaan yhteen. Santasport on mahtava ympäristö ja leiri on mutkatonta järjestää, kun kaikki tarvittava löytyy yhdestä paikasta.

Yhteistyöseurojen valmentajat pitivät leiriä onnistuneena sekä pelaajien että valmentajien näkökulmasta.

- Leirin parasta antia oli ehdottomasti se, että tytöt viihtyivät ja saivat uusia kavereita yli seurarajojen. Leiriohjelmaan kuuluneet testit olivat pelaajille uusia asioita ja ne antavat varmasti lisämotivaatiota omalla ajalla tapahtuvaan harjoitteluun, kertoi Pellon Ponnen tyttöjen valmentaja Antti Mäki.

Pienempien seurojen valmentajat korostavat seurayhteistyön merkitystä pelaajien kehittymiselle.

- Ilman yhteistyötä pelimahdollisuudet helposti loppuisivat 8v8 vaiheen jälkeen. Vanhemmissa ikäluokissa olemme tehneet yhteistyötä jo aiemmin, ja ilolla olemme mukana jo tässä varhaisemmassa vaiheessa. Näin kynnys myöhempään yhteistyöhön esimerkiksi yhteisjoukkueen muodossa on jo valmiiksi matala, Mäki jatkaa.

- On tärkeää, että myös pienten seurojen motivoituneet pelaajat pääsevät alueellisille leireille testaamaan omaa tasoa. Tällaiset tapahtumat tuovat vaihtelua ja motivaatiota harjoitteluun, korosti puolestaan ToJK:n poikien fysiikkavalmentaja Jani Hirsivaara.

Myös pelaajat olivat tyytyväisiä Santasportin puitteisiin ja koti-ikävästä ei ollut tietoakaan.

- Parasta oli pelaaminen, uiminen ja kavereiden kanssa hotellissa asuminen ilman vanhempia. Tullaan kyllä ensi vuonna uudestaan, totesivat SoPa:n pojat yhdestä suusta.

LappiUnited leiri tytöt verkkoon 800x600
Tyttöjen LappiUnited leirillä oli tällä kertaa osallistujia RoPS:sta ja Pellon Ponnesta.

Luettu 915 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309