ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 23 syyskuu 2021 20:32

B-poikien Aaro Tiihonen ja Daniel Salmela raivaavat tietään maajoukkueisiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
RoPS:n tuoreimmat maajoukkuepelaajat ovat Daniel Salmela ja Aaro Tiihonen. RoPS:n tuoreimmat maajoukkuepelaajat ovat Daniel Salmela ja Aaro Tiihonen.

Rovaniemeläinen jalkapallo lepää tällä hetkellä vakaalla pohjalla. Oma junioripolku tuottaa pelaajia edustus- ja maajoukkuetasolle saakka. Tuoreimpia nousevia nimiä ovat B-poikien Aaro Tiihonen ja Daniel Salmela.

Suomen U17 poikamaajoukkue valmistautuu lokakuun alussa käynnistyvään EM-karsintaturnaukseen. Rovaniemen Palloseurasta mukana on varmuudella jo kokenut maajoukkuekävijä Aaro Tiihonen.

Myös Daniel Salmelalla on edelleen mahdollisuus yltää Erkka V. Lehtolan luotsaamaan joukkueeseen. Salmela on tällä hetkellä varasijalla, mutta maajoukkuedebyytin hän teki jo elokuun lopulla harjoitusotteluissa Islantia vastaan.

Puolustaja Daniel Salmela edustaa seuraavaa RoPS:n nuorta ja nousevaa sukupolvea. Hänet otettiin viime kaudella mukaan B-poikien harjoitusrinkiin ja on tällä kaudella pelannut jokaisessa SM-sarjan ottelussa.

- Kokoemusta on kertynyt todella hyvin, Salmela kiittelee kulunutta kauttaan.

- Maajoukkuedebyytti oli aivan mahtava. Sitä tilaisuutta olin odottanut jo pitkään. Alkuun peli Islantia jännitti, mutta nopeasti siihen tottui.

Salmelan päästyä kentälle Suomi voitti Islannin toisen jakson maaleilla lopulta selkeästi 3-1.

Salmelan joukkuetoveri laitapelaaja Aaro Tiihonen on jo kohtalaisen kokenut maajoukkuekävijä. Hän nousi poikamaajoukkueiden mukaan jo pari kautta sitten, mutta koronan vuoksi maajoukkuetoimintakin on ollut hetken tauolla.

Ensi kuussa Suomella on kuitenkin edessään tiukka karsintaturnaus Sveitsiä, Bosnia ja Hertsegovinaa sekä Gibraltaria vastaan. Ottelut käydään Suomen kannalta edullisesti Vantaalla.

- Hienoa päästä pelaamaan taas niiden tuttujen kavereiden kanssa, joita ei yleensä useasti näe, Tiihonen sanoo.

- Siitä on kaksi vuotta, kun edellisen kerran pelasimme yhdessä. Nyt pääsee taas testaamaan, missä oma taso on, kun sitä vertaa muuhun kansainväliseen kärkeen.

Sekä Tiihonen että Salmela ovat mukana Lapin urheiluakatemiassa. Seuraava askel B-poikien jälkeen heillä tulee todennäköisesti olemaan Miesten Kakkosessa pelaava Rovaniemi Football Academy eli RFA.

Akatemiatoiminta antaa nuorille pelaajille mahdollisuuden panostaa ammattimaisesti urheiluun, mutta samalla toimintaan kuuluu, että myös opiskelujen on sujuttava urheilun rinnalla.

- Varmasti tulisi nopeasti lähtö akatemiasta, jos kouluun ei samalla panostaisi, Salmela naurahtaa.

- Koulu on hoidettava hyvin, että pysyy akatemian mukana. Oma tavoite jalkapalloilijana on päästä ammattilaiseksi, tietenkin. On kuitenkin tärkeää, että elämässä on mukana muutakin kuin jalkapallo.

Suomen U17 poikamaajoukkue pelaa EM-karsintaturnauksessa Sveitsiä vastaan torstaina 7.10., Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan sunnuntaina 10.10. sekä Gibraltaria vastaan keskiviikkona 13.10.

 

Luettu 1529 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309