ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 17 heinäkuu 2021 11:45

RoPS 07-09 tytöt pronssille Helsinki Cupissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(9 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran 2007-2009-syntyneet tytöt olivat tällä viikolla mukana Helsinki Cupissa kahdessa sarjassa.

Perinteinen Helsinki Cup on tällä viikolla jälleen värittänyt useiden juniorijalkapallojoukkueiden arkea. Tänä vuonna 07-09 tytöt olivat ainoa RoPSista mukana ollut joukkue.

Jukka Seitamaan ja Mikko Häikiön valmennettava ryhmä oli jaettu kahteen joukkueeseen. RoPS Valkoinen pelasi tytöt 12 -sarjaa, ja RoPS Sininen pelasi sarjassa tytöt 13. Vaikka joukkueita oli turnauksessa kaksi, toimivat he pelien ulkopuolella yhtenä ryhmänä kuten harjoitusarjessakin.

RoPS Sininen voitti alkulohkonsa voittamalla kolme ottelua ja pelaamalla kaksi tasapeliä. Puolivälierissä vastaan asettui FC Futura. Varsinainen peliaika päättyi 1-1-tasapeliin, joten edessä oli EM-kisoistakin tuttu jännitysnäytelmä: rangaistuspotkukilpailu. Tällä kertaa porvoolaiset vetivät pidemmän korren jatkolaukauksien jälkeen.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Kuvassa pelipaidan väristä huolimatta RoPS Sininen.
Tytt0709Sininen

Myös RoPS Valkoinen voitti alkulohkonsa tappiottomalla pelillä. Neljän voiton, yhden tasapelin ja nollan päästetyn maalin saldo avasi tien suoraan välieriin. Loppuottelupaikka lipesi joukkueen käsistä aivan viimeisillä hetkillä, kun Kasiysi/Lepa teki 3-2-voittomaalin noin 20 sekuntia ennen loppua.

Turnauksessa ei pelattu pronssiottelua, joten joukkue sai turnauksesta matkamuistoksi pronssimitalit.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen. Kuvassa RoPS Valkoinen.
Tytt07 09valkoinen

Kokonaisuudessaan kahden joukkueen saldo oli siis vakuuttava: 12 ottelua ja vain yksi tappio varsinaisella peliajalla. Valmentaja Jukka Seitamaa oli luonnollisesti tyytyväinen molempien joukkueiden otteisiin.

- Jos tuloksia katsoo, niin ei voi olla kuin tyytyväinen, Seitamaa sanoi turnauksen jälkeen.

- Turnauksesta jäi mahtava kokonaiskuva. Hyvä menestys on aina kivaa, mutta mielestäni tämä yhteishenki ja yhteenhitsaantuminen on tärkeämpää sekä nyt että tulevaisuutta ajatellen.

Vaikka molemmat joukkueet pelasivat tuloksellisesti hienon turnauksen, jäi myös jotain hieman hampaankoloon. 12-vuotiaiden sarjan voittanut EBK oli alkulohkossa kaatunut RoPS Valkoisen käsittelyssä 2-0-lukemin. RoPS Sininen pelasi puolestaan lohkovaiheessa 2-2-tasapelin sarjan voittaneen MuSan kanssa.

- Jos jossitellaan, pikkuisen paremmalla turnauskokemuksella olisimme voineet voittaa vaikka molemmat sarjat, Seitamaa sanoi.

- Tappiot tuntuivat todella raskailta, mutta lopulta Linnanmäki hoiti hommansa pettymysten suhteen.

Moni asia turnauksessa miellytti valmentaja Seitamaata. Oman joukkueen tekemisen lisäksi häntä miellytti erityisesti tuomaroinnin korkea taso.

- Haluan antaa erityiskehun tuomareille. Alkusarjan otteluissa oli vain yksi tuomari, mutta he onnistuivat silti todella hyvin, Seitamaa kehui.

Joukkue palaa Rovaniemelle lauantai-iltana ja palautuu turnauksesta muutaman päivän ajan, kunnes työnteko arjessa jatkuu taas. Sarjapelit odottavatkin jo seuraavana viikonloppuna.

Luettu 1882 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309