ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 11 heinäkuu 2021 17:23

RoPS:n B-pojat nousivat huikeaan voittoon KuPS YJ:stä – Härkäviikon saldona seitsemän pistettä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
RoPS:n maalintekijät Mikael Salmela, Kimi Isometsä ja Eetu Venäläinen RoPS:n maalintekijät Mikael Salmela, Kimi Isometsä ja Eetu Venäläinen

Rovaniemen Palloseura kukisti P17 SM-sarjassa KuPS:n YJ-joukkueen komeasti 3-1 (1-1). RoPS:n maaleista vastasivat Kimi Isometsä, Eetu Venäläinen sekä Mikael Salmela.

Ottelun lopputuuletuksissa oli tunnetta. RoPS nousi voittoon aivan päätösminuuteilla Eetu Venäläisen ja Mikael Salmelan osumilla.

- Eihän tämän parempaa voi olla, RoPS:n päävalmentaja Marko Vatanen hymyili leveästi.

- Tämän viikon kolmesta ottelusta saimme seitsemän pistettä. Siihen on pakko olla tyytyväinen. Nyt ensi viikko on vapaa, niin pojatkin pääsevät huilaamaan.

Helle on korventanut Rovaniemeä kuten muutakin Suomea. Siihen yhdistettynä otteluruuhka ja matkustamiset, niin kuormitus pelaajilla on ollut kova.

Se kenties näkyi ottelun kuvassakin. RoPS joutui puolustamaan alhaalla, mutta sai pidettyä vastustajan muodon ulkopuolella ja oli terävänä tilanteenvaihdoissa.

- Ottelu oli kuten odotimme. Tämä oli kahden väsyneen joukkueen matsi, Vatanen arvioi.

- Jouduimme tosiaan puolustamaan pitkiä jaksoja syvällä, mutta sehän kuuluu lajiin. Joskus pitää puolustaa syvällä.

RoPS:n vahvuuksia ovat pelin avaaminen sekä juoksuvoimaiset laitapelaajat ja hyökkääjät. Niistä aineksista syntyi myös Kimi Isometsän avausmaali.

- Maali tuli suoraan meidän pelikirjasta. Se lämmittää valmentajan mieltä, kun jokin, jota olemme harjoitelleet, onnistuu noin täydellisesti, onnellinen RoPS:n päävalmentaja sanoi.

Avausjakson loppuun myös KuPS onnistui omassa pelisuunnitelmassaan. RoPS ei päässyt prässin alta pois, pallonmenetys keskialueella ja vieraat nousivat tasoihin.

Vatanen myönsi, että puoliajalla kopissa oli väsyneitä poikia. Päävalmentaja teki voitavansa ja suoritti heti toisen jakson alkuun kolme vaihtoa.

Toisen jakson kuva noudatteli avausjakson kuvaa. RoPS oli alhaalla ja hyökkäili terhakkaasti vastaan. Parhaimmat maalipaikat kääntyivät lopulta isännille.

Maaleja tosin jouduttiin odottamaan aivan 90. minuutille ja lisäajalle saakka.

Eetu Venäläinen vei isännät johtoon rangaistuspilkulta, mutta pankin räjäytti lopulta Mikael Salmela. KuPS:n painostaessa pallo tuli Salmelalle, joka kiisi koko kentän läpi ja sijoitti ohi KuPS-vahti Miska Miettisen.

- Tänään puolustustilanteiden jälkeen hyödynsimme omia vahvuuksiamme, Marko Vatanen summasi ottelun.

- Jätkät juoksi. Kun lähdimme, me olimme joka kerta vaarallisia.

Voiton myös RoPS on 20 joukkueen P17-poikien SM-sarjassa nyt sijalla neljä.

Ottelun viimeisellä minuutilla nähtiin valitettava loukkaantuminen, jossa KuPS:n Aleksi Pakarinen loukkasi jalkaansa sen verran pahoin, että hänet jouduttiin pitkän hoivajakson päätteeksi viemään lopulta ambulanssilla tarkempiin tutkimuksiin. RoPS toivoo Pakariselle pikaista toipumista.

RoPS - KuPS YJ 3-1 (1-1)

20' 1-0 Kimi Isometsä
44' 1-1 Manu Kemppainen
90' 2-1 Eetu Venäläinen
90+5' 3-1 Mikael Salmela

RoPS kokoonpano

55 Pyry Rajanen
5 Alex Tolra
6 Daniel Salmela
7 Aapo Savolainen (46' Eetu Venäläinen)
8 Tatu Lakela (46' Balde Oumar)
9 Mikael Salmela
16 Kimi Isometsä (46' Pekka Ruotsalainen)
26 Aaro Tiihonen (64' Topias Dementjeff)
29 Ville Ojala
41 Mikko Tuisku (77' Milan Peetumber)
66 Juho Muikku

12 Johannes Pentti
4 Oumar Balde
17 Topias Dementjeff
19 Milan Peetumber
20 Pekka Ruotsalainen
23 Eetu Venäläinen
88 Alvar Syväjärvi

Luettu 2036 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309