ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 26 lokakuu 2020 16:11

Tuomas Kaukuan polku RoPSin edustusjoukkueeseen on alkanut nappulaliigasta: ”Sieltä kaikki lähti liikkeelle”

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(2 ääntä)
Tuomas Kaukuan polku RoPSin edustusjoukkueeseen on alkanut nappulaliigasta: ”Sieltä kaikki lähti liikkeelle” Oona Sarajärvi

Juuri 20 vuotta täyttänyt Tuomas Kaukua on tehnyt tällä kaudella lopullisen läpimurtonsa Rovaniemen Palloseuran edustusmiehistöön. Nuorukaisen matka jalkapalloilijana on käynnistynyt samassa seurassa vain 4-vuotiaana.

Tuomas Kaukua on pelannut tällä kaudella itsensä kunnolla sisään RoPSin veikkausliigamiehistöön. Nuori rovaniemeläinen on pelannut kolmea ottelua lukuun ottamatta jokaisessa tämän sesongin sarjaottelussa. Hän on myös onnistunut tekemään uransa ensimmäiset veikkausliigamaalit.

Kaukuan ura aikuissarjoissa on edelleen alussaan, mutta jalkapalloilun polulla hän on ollut nuoresta iästään huolimatta jo noin 16 vuotta. Kaikki alkoi Korkalovaaran pallokentän hiekalta, jossa pieni pelimies ihastui lajiin.

- Minut on viety 4-vuotiaana RoPSin nappuloihin ja sieltä kaikki lähti liikkeelle, Kaukua muistelee.

- Pallopelit ovat aina viehättäneet minua ja niiden joukosta jalkapallo valikoitui nopeasti ykkösjutuksi. Futiksen rinnalla olen myös pelannut pitkään salibandyä.

RoPSin nappulaliigassa Kaukua muistaa pelanneensa ainakin Barcelonan ja Juventuksen nimiä kantaneissa joukkueissa. Näiden kautta tie johti ikäkausijoukkueisiin, joissa hän on ollut mukana sekä RoPSin että kaupunkimme toisen seuran FC Santa Clausin mukana, joka toimi tuolloin vielä nimellä FC Lynx.

Liikunnan ja hauskuuden lisäksi nappulaliiga on erinomainen ympäristö uusien kavereiden löytämiseen. Kaukuan kohdalla junioripelit ovat jo vaihtuneet aikuisten sarjoihin, mutta osa pelikavereista ovat pysyneet samoina ensimmäisistä vuosista alkaen.

- Juho Hyvärisen kanssa olemme pelanneet samassa joukkueessa todella pienestä asti ja nyt olemme molemmat edustusjoukkueen mukana. Olemme olleet kavereita todella pitkään, Kaukua kertoi.

Kaukualle muistui nappulaliiga-ajoista paljon muistoja mieleen. Eräästä käy hyvin ilmi, kuinka pienten pelaajien mielikuvitus pääsee kentillä valloilleen ja idoleilta nähtyjä suorituksia pyritään kopioimaan. Kaukuan suosikkipelaajia lapsena olivat useille suomalaispelaajille uskoa antanut Jari Litmanen ja brasilialaistähti Ronaldinho. Jälkimmäisenä mainittua Kaukua muisti matkineensa parhaansa mukaan pikkukentän peleissä.

- Olin juuri saanut uudet nappikset ja ne olivat samanlaiset kuin Ronaldinholla. Olin katsonut hänen maalikoosteitaan ja hänen ulkosyrjälaukauksensa jäi mieleen. Meillä oli nappulaliigan ottelu Raviradan kentällä, jossa muistan laukoneeni kyseisillä kengillä maalin ulkosyrjälläni. Se tuntui erityiseltä, kun tunsi onnistuneensa samassa kuin Ronaldinho vaikka hädin tuskin olin saanut palloa nousemaan nurmesta.

RoPSin Talvinappulat alkavat jälleen marraskuussa ja pyörivat koko talvikauden ajan. Jalkapalloa on tarjolla kaikille innokkaille tytöille ja pojille. Talvinappulat ovat 2009-2015 syntyneille ja Perhefutis kaikkein pienimmille 2016 - 2017 syntyneille. Lisätietoa painamalla TÄSTÄ.

Luettu 4990 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309