ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 24 syyskuu 2020 13:02

Kuusi RoPS-pelaajaa kutsuttiin nuorten maajoukkueisiin - Tervaniemi ja Tiihonen tuoreita nimiä vakiokävijöiden rinnalla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(4 ääntä)
Kuusi RoPS-pelaajaa kutsuttiin nuorten maajoukkueisiin - Tervaniemi ja Tiihonen tuoreita nimiä vakiokävijöiden rinnalla Oona Sarajärvi

Rovaniemen Palloseura on jälleen hyvin edustettuna nuorten maajoukkuevalinnoissa. U16 ja U19 maajoukkueet leireilevät Suomen rajojen sisällä, kun Pikkuhuuhkajat puolestaan lentävät EM-karsintaotteluihin.

Kuusi RoPS-pelaajaa vaihtavat seuransa sinisen asun Suomen paitoihin, kun he lähtevät edustustehtäviin maajoukkueiden mukaan. Koronavirus on aiheuttanut vaikeuksia maajoukkuetoiminnan suhteen, mutta kansainvälisten pelien puuttuessa on käännytty kotimaan leirien puoleen.

RoPSiakin urallaan luotsannut alle 21-vuotiaiden maajoukkuevalmentaja Juha Malinen nimesi jälleen Juho Hyvärisen mukaan ryhmäänsä. Pikkuhuuhkajat kohtaavat EM-karsintaotteluissa Pohjois-Irlannin ja Tanskan. Molemmat kamppailuista ovat vierasotteluita.

Alle 19-vuotiaiden maajoukkueessa RoPS edustusta on runsaamminkin. Omista kasvateista mukana ovat Sampo Ala ja Jussi Niska. Heidän lisäkseen myös HJK:sta Rovaniemelle lainattu maalivahti Matias Niemelä sai kutsun. Joukkue kokoontuu leirille Eerikkilään, jossa luvassa on muun muassa harjoitusottelu Hämeenlinnan Jalkapalloseuraa vastaan.

Kaikki aiemmista nimistä ovat jo useita kertoja pukeneet Suomi-paidan päälleen. Tuoreempia nimiä kyseisillä listoilla ovat alle 16-vuotiaiden maajoukkueeseen valitut Akseli Tervaniemi ja Aaro Tiihonen. Nuoret rovaniemeläiset osallistuvat Kuortaneella järjestettävälle maajoukkueleirille. Kai Nyyssösen valmentama joukkue pelaa harjoitusottelut VPS:n ja SJK:n B-junioreita vastaan.

Viimeisimpänä mainitun 2005-ikäluokan maajoukkuetoiminnassa on ollut käynnistymisvaikeuksia. Joukkue pelasi ensimmäiset maaottelunsa Portugalissa marraskuussa 2019, mutta sen jälkeiset tapahtumat ovat peruuntuneet koronaviruksen seurauksena. Tiihonen oli mukana jo ensimmäisissä otteluissa, mutta Tervaniemelle tuore kutsu on ensimmäinen.

Luettu 3868 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309