maanantai, 25 touko 2020 19:46

RoPS:n Nappulat on kesän ykkösjuttu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

RoPS:n Nappulat kuuluvat Rovaniemen kesään siinä missä jäätelökioskitkin. Viime kesänä RoPS:n Nappuloissa kirmasi ennätysmäärä eli yli 800 nuorta futaajaa. Tänä kesänä nappulatoiminta alkaa 1.6.2020.

Kaikkiaan Rovaniemen Palloseurassa on yli 1200 junioripelaajaa. Sillä määrällä RoPS on koko Pohjois-Suomen suurin lasten ja nuorten liikuttaja.

Seuralle nappulatoiminta luo pohjan kaikelle tekemiselle. Se on vaihe, jolloin lapsi saadaan rakastumaan jalkapalloon ja liikkumiseen ylipäätään.

- Meille on tärkeää, että lapset liikkuisivat mahdollisimman paljon, kertoo RoPS:n nappulatoiminnasta vastaava Juho Luukkonen.

- Tähän jalkapallo on sopivan hauska ja sosiaalinen laji. Liikkuminen tulee mukana ikään kuin leikin varjolla.

Kesällä Rovaniemellä on hyvät olosuhteet jalkapallon harrastamiseen. Viimeisimpänä Ounasrinne sai uuden tekonurmikentän.

- Haluamme tuoda harrastuksen lähelle perheitä, Luukkonen sanoo.

- Meidän toimintamme pyörii Rovaniemen lähikentillä. Tänä kesänä mukana ovat myös Muurola ja Sinettä.

Nappuloihin voivat osallistua kaikki 2008 – 2017 syntyneet tytöt ja pojat.

RoPS on pitänyt osallistumiskynnyksen matalana. Kesä Nappuloissa maksaa ainoastaan 69 euroa, ja hinta sisältää mm. kattavan Puman varustepaketin.

Katse kenties veikkausliigaan?

Kun RoPS:sta puhutaan, mieleen nousevat aina Veikkausliigaa pelaava miesten edustusjoukkue sekä Ykkösen kärkipäähän lukeutuva naisten edustus.

Nappuloista vastaavan Juho Luukkosen mielestä on hyvä asia, että junioreilla on esikuvat lähellä.

- Kyllähän lapset seuraavat esikuviaan ja haluavat kokeilla harjoituksissa samoja kikkoja kuin hekin, Luukkonen naurahtaa.

- Mutta Nappuloissa toiminta on vielä puhtaasti harrastuspohjalla. Täällä ei koulita Veikkausliigapelaajia, vaan opetellaan pitämään hauskaa jalkapallon kanssa.

Toiminnan laatu on kuitenkin asia, johon RoPS:ssa kiinnitetään huomiota. On tärkeää, että harrastus on hauskaa ja turvallista.

Myös kasvatukselliseen puoleen kiinnitetään huomiota. Jalkapallon parissa lapset oppivat toimimaan ryhmässä.

- Koulutamme itse kaikki ohjaajamme, Luukkonen korostaa.

- Käytämme ohjaajina myös meidän naisten edustusjoukkueen sekä akatemiajoukkueen pelaajia. Silloin voi sanoa, että lajitaidotkin ovat ohjaajilla erittäin hyvin hallussa.

RoPS:n Nappulat käynnistyvät kesäkuun ensimmäisenä päivänä. Ilmoittautuminen tapahtuu RoPS:n verkkokaupassa www.ropskauppa.fi

Luettu 1403 kertaa