ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 13 lokakuu 2019 19:53

Piste Pietarsaaresta - RoPS:n B-pojille historiallinen SM-pronssi

Arvostele tätä artikkelia
(6 ääntä)
SM-sarjan maalipörssin voittaja 13 osumalla oli RoPS:n Adam Mekki SM-sarjan maalipörssin voittaja 13 osumalla oli RoPS:n Adam Mekki

Rovaniemen Palloseuran B-pojat varmistivat SM-sarjan pronssimitalit 0-0 tasapelillä Pietarsaaren FF Jarosta. RoPS nousi pronssille lopulta maalieron turvin ennen Turun FC Interiä.

RoPS:n A-pojat ovat tuoneet Suomen Mestaruuden ja SM-pronssia, mutta edellistä nuoremman ikäluokan rovaniemeläistä SM-mitalia joudutaan etsimään 80-luvun alkupuolelta saakka.

Tiukoille mitalin metsästys meni tälläkin kertaa. Ennen päätöskierrosta RoPS oli sarjassa neljäntenä, ja ainoastaan voitto Jarosta olisi taannut varman mitalin.

Maalittoman tasapelin jälkeen joukkueet joutuivat odottamaan muiden otteluiden lopputuloksia. FC Interin hävittyä paikallisvastustaja TPS:lle 3-2 varmistui samalla FF Jaron hopea sekä RoPS:n pronssimitalit.

Välittömästi ottelun päätyttyä RoPS:n päävalmentaja Mikko Lignell oli pelaajiensa tapaan hiukan kaksinaisin tunnelmin. Vaikka pronssi on erinomainen saavutus, voitto Jarosta olisi tuonut hopeaa.

- Jouduimme pelin jälkeen vieläpä odottelemaan viitisen minuuttia, että saimme tietää Turun lopputuloksen, Lignell kertaa.

- Tietenkin olisimme halunneet voittaa tämänkin ottelun, kuten kaikki muutkin kauden pelit, mutta kyllä tämä pronssi hyvältä maistuu. Minulle tämä on meidän koko kauden tulos ja kertoo siitä, millä tasolla me olemme.

Ottelun alkuminuuteilla RoPS oli karata johtoon. Sampo Ala pelattiin vapaaksi Jaron selustaan. Ala oli jo ohittanut pietarsaarelaisten maalivahdin, mutta puolustus ennätti viime hetkellä väliin.

Vastapäässä RoPS onnistui pitämään Jaron aisoissa. Aivan ottelun viimeisiä minuutteja lukuun ottamatta, RoPS:n hakiessa rohkeammin voittomaalia, isännät eivät juurikaan maalipaikoille yltäneet.

Kovista panoksista huolimatta RoPS esiintyi kypsästi.

- Siitä olen tyytyväinen, että pystyimme pitämään maltin pelaamisessa, Lignell kiittelee omiaan.

- Tämän ikäisille nämä ovat pitkiä otteluita, eikä joukkueen organisointi ole heille aina kaikkein luontaisinta. Alussa testasimme tietoisestikin Jaron toppareita pidemmillä palloilla, mutta toisella jaksolla pelasimme enemmän meille tyypillisesti ja liikuttelimme palloa paremmin.

Nyt SM-pronssia ottanutta RoPS:n 2002 -ikäluokkaa on moneen otteeseen kehuttu jopa poikkeuksellisen lupaavaksi. Pitkään Jussi Vatasen valmennuksessa ollut ikäluokka on samalla ensimmäinen, joka astui kauden 2011 tapahtumista syntyneelle RoPS:n nykyiselle palaajapolulle.

Päättyvä kausi 2019 on monelle pelaajalle viimeinen, jonka he voivat vielä pelata B-junioreissa. Seuraavaksi edessä ovat miesten pelit.

- Tällä kaudella otimme monen pelaajan kanssa isoja askeleita eteenpäin, Mikko Lignell sanoo.

- Olemme pelaajien kanssa puhuneet siitä, että haluamme olla joka päivä parempia. Jotta olisimme parempia, meidän on oltava systemaattisia. Urheilijan elämä on sitä, että löytää ja työntää omia rajojaan.

Kuluneen kauden aikana Mikko Lignell on moneen otteeseen korostanut B-poikien SM-sarjan olevan tärkeä nuorten pelaajien kehityksen kannalta.

Samaan aikaan pelaajia koulutetaan myös tulevaan uraan, jossa tärkeintä on useinkin ainoastaan tulos.

- Tämä on kuitenkin kilpaurheilua, jossa on kaksi joukkuetta vastakkain. Se, kumpi joukkueista tekee asiat paremmin, voittaa, Lignell korostaa.

- Vaikka menemme monissa asioissa kehityksen ehdoilla, silti kilpailemisen merkitys kasvaa. Sen takia tämä pronssi varmasti antaa puhtia monelle pelaajalle. Olemme lähellä, mutta emme vielä kärjessä. Ja jos haluamme asettaa maalimme Euroopan kentille, meillä on vielä pitkä matka edessämme.

Kaudella 2019 B-poikien SM-sarjan kärkikolmikko on Käpylän Pallo, FF Jaro Pietarsaari sekä Rovaniemen Palloseura. Maalipörssin voitti RoPS:n Adam Mekki 13 osumalla.

Luettu 2759 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309