ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 18 maaliskuu 2019 21:55

RoPS B-pojat tasapeliin SJK:n kanssa - Paikka SM-sarjassa käytännössä jo varma

Arvostele tätä artikkelia
(3 ääntä)
Otto Kemppainen ja maalivahti Tino Korhonen olivat RoPS:n parhaimmistoa Otto Kemppainen ja maalivahti Tino Korhonen olivat RoPS:n parhaimmistoa Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura käytännössä varmisti paikkansa B-poikien SM-sarjaan toisena vuotena peräkkäin. Toiseksi viimeisessä karsintaottelussa RoPS ja Seinäjoen Jalkapallokerho päätyivät maalittomaan 0-0 tasapeliin.

 

Sataprosenttisen varma RoPS:n suora jatkopaikka ei vielä ole, mutta jatkokarsintoihin joutuminen edellyttäisi lähes ennennäkemätöntä ristiinpelaamista kaikilta muilta kärkijoukkueilta.

Sen lisäksi JJK:n tulisi voittaa jokaiset loput kolme otteluaan keskimäärin viiden maalin erolla, jotta se yltäisi vielä Rovaniemen Palloseuran edelle. JJK:n maaliero on tällä hetkellä +3 - RoPS:n +17.

Tämän hetken B-pojissa RoPS:lla on käsissään erittäin hyvä ikäluokka. Monet pelaajista harjoittelevat jo edustuksen mukana. Tuoreimpana poikamaajoukkueiden mukana ovat olleet mm. Sampo Ala, Jussi Niska sekä Kirill Bullat.

SJK:ta vastaan RoPS hallitsi kenttää lähes suvereenisti. Ainoastaan maalit jäivät tällä kertaa puuttumaan.

- SJK puolusti hyvin, RoPS B-poikien päävalmentaja Mikko Lignell kehui vastustajaa.

- Saimme kuitenkin tässäkin pelissä luotua tarpeeksi paikkoja. Kaikkien todennäköisyyksien mukaan meidän olisi pitänyt ottaa kolme pistettä, mutta tällä kertaa piste riitti tavoitteeseen.

Omaan päähän RoPS pelasi tiiviisti. Ainoastaan kertaalleen joutui vaalivahti Tino Korhonen venymään SJK-laukauksen eteen.

- Puolustimme hyvin. Varsinkin jos pidetään palloa paljon itsellä, se täytyy menetyksen hetkellä nopeasti takaisin. Siinäkin onnistuttiin, Lignell arvioi.

RoPS:n tavoite kauteen lähdettäessä oli paikka SM-sarjassa - joko karsintojen kautta tai mieluusti suoraan. Nyt suora jatkopaikka on käytännössä jo varmistettu. RoPS on karsintalohkon kärjessä 17 pisteellä.

Lopullinen sijoitus saattaa vielä muuttua. B-lohkossa käydään edelleen tiukkaa vääntöä paikasta neljän parhaan joukossa.

- Kärjessä on selkeästi ne viisi joukkuetta, jotka sinne etukäteen uumoiltiinkin, RoPS-luotsi Mikko Lignell näkee.

- Sarjataulukko kertoo voimasuhteet. Mitkä joukkueet karsintoihin lopulta joutuvatkaan, odotan kuitenkin, että OLS tulee kesällä pelaamaan SM-sarjassa.

Rovaniemen Palloseuran viimeinen karsintaottelu on ensi viikon lauantaina JJK:n vieraana. SM-sarjakausi käynnistyy huhtikuun puolella.

Luettu 2734 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309