ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 03 helmikuu 2019 14:37

RoPS B-pojat murskavoittoon FC Lahdesta - SM-karsinnat alkoivat kymmenen maalin show'lla

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)

Rovaniemen Palloseuran B-pojat avasivat SM-karsinnat hienolla esityksellä, kun FC Lahti kaatui Ounashallissa 10-0-lukemin.

RoPS B otti pelin hallintaansa heti alkuvihellyksestä lähtien ja avausmaali nähtiinkin jo 3. minuutilla. Ennen puolen tunnin pelaamista lukemat olivatkin jo taukotilanteeksi jääneessä 4-0:ssa. 

Toisella puoliajalla maalitahti oli vieläkin hurjempi, sillä lukemia kaunisteltiin vielä peräti kuusi kertaa. Laajalla rintamaalla onnistuneen joukkueen maaleista vastasivat kertaalleen Otto KemppainenTuomas LeppäkangasLuka Kuittinen ja Pekka RuotsalainenKirill Bullat osui puolestaan kahdesti ja Sampo Ala teki neljä maalia.

Kyseessä oli B-poikien kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu ja samalla ensimmäinen virallinen peli uuden valmentajan Mikko Lignellin alaisuudessa. HJK:sta Rovaniemelle saapunut luotsi oli tyytyväinen etenkin joukkueensa rohkeaan puolustuspelaamiseen ja hyökkäyspään lukuisiin onnistumisiin.

- Lähdimme puolustamaan ylhäältä vastustajan kenttäpuoliskolta ja siinä me onnistuimme hyvin. He eivät päässeet pelaamaan muotomme sisään, Lignell kehui ottelun jälkeen.

- Pakko sanoa hyvänä myös se, että saimme luotua todella paljon maalintekopaikkoja.

Vaikka avausottelun tulos oli lähes täydellinen, löysi Lignell myös kehitettäviä asioita joukkueen pelaamisesta.

- Tasapainon löytäminen on aina tärkeää hyökkäämisessä. Kun vaihtoehtoja on monia ja pystymme etenemään usein, on vaarana, että pelaaminen menee liialliseksi juoksemiseksi. Silloin kontrolli ei säily hyökkäämisessä. Tämä on aina haasteellista, sillä meidän täytyy päästä puolustamaan yhdessä. Jos lähdemme pelaamaan juoksupeliä, pelaaja tai linja joutuvat selvittämään tilanteita yksin.

B-poikien karsinnat jatkuvat lauantaina 9. helmikuuta. Tuolloin joukkue kohtaa TP-47:n Kemin Junkohallissa.

RoPS B:n kokoonpano:

Avauskokoonpano:
1 Korhonen Tino
2 Kemppainen Otto
4 Lahdenmäki Joona
10 Mekki Adam
11 Leppäkangas Tuomas
18 Ala Sampo
19 Hänninen Vertti
20 Ylitolva Miska
24 Bullat Kirill
30 Kuittinen Luka
37 Niska Riku-Veli

Vaihtopelaajat:
3 Kuha Jimi (74'-> Kuittinen)
5 Sarlaw Sau Say (61'-> Ylitolva)
12 Vetri Lauri-Eemil
22 Komulainen Riku (61-> Kemppainen)
23 Ruotsalainen Pekka (74'-> Mekki)
29 Mertala Veeti (80'-> Hänninen)
32 Länsipää Jonne (61'-> Niska)

 

Luettu 2694 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309