ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 02 helmikuu 2019 19:43

RoPS B-pojilla SM-karsintojen avaus sunnuntaina – Napapiirille saapuu FC Lahti

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mikko Lignellin luotsaamat RoPS B-pojat valmistautuvat sunnuntaina alkaviin SM-karsintoihin Mikko Lignellin luotsaamat RoPS B-pojat valmistautuvat sunnuntaina alkaviin SM-karsintoihin Pasi Pikkupeura

Mikko Lignellin luotsaaman RoPS B-poikien kilpailukausi käynnistyy huomenna sunnuntaina. P17 SM-karsintojen avausottelussa RoPS kohtaa FC Lahden. Ottelu Ounashallissa alkaa kello 10.00.

RoPS:n B-pojat palasivat viime kaudella usean vuoden jälkeen takaisin SM-sarjaan. Joukkue selvisi kevään karsinnoista erinomaisesti varmistaen paikan SM-sarjassa jo ennen viimeistä kierrosta.

Tavoite on tismalleen sama myös huomenna alkavissa karsinnoissa. Karsintavastustajatkin ovat pääosin tuttuja vuoden takaa – uusina tulokkaina ainoastaan huominen vastustaja FC Lahti sekä TP-47 Torniosta.

Ikäkausijoukkueiden voimasuhteet kuitenkin vaihtelevat kaudesta toiseen. Pientä osviittaa karsintojen tasosta haettiin tammikuussa Porin Winter Cupissa, josta RoPS otti voitot Hongasta 3-0, TPS:sta 1-0 ja pelasi tasan 1-1 FC Jazzin kanssa. Ainoan tappion RoPS kärsi päätösottelussa Käpylän Pallolle.

B-poikien vetovastuuseen astunut Mikko Lignell ennakoi alkavista karsinnoista erittäin tasaista

- Tavoite SM-sarjapaikasta ei ole helppo, mutta se on täysin mahdollinen, Lignell arvioi.

- B-lohkossa on 5-6 joukkuetta, jotka taistelevat paikasta neljän parhaan joukkoon. Toivottavasti RoPS on yksi niistä. Tasaista tulee olemaan, ja pelit menevät varmasti ristiin.

B-lohkon ennakkosuosikiksi on helppo nimetä Tampereen Ilves. Ilveksen takana vaanivat SJK, KuPS, OLS Jaro sekä Rovaniemen Palloseura. Moni joukkue on kuitenkin vielä näkemättä, joten yllätysten mahdollisuuskin on suuri.

RoPS B-poikien runko koostuu siitä ikäluokasta, joka on ensimmäisenä käynyt kokonaan lävitse RoPS:n nykyisen pelaajapolun. Vuonna 2002 ja 2003 syntyneitä pitkään luotsanneet Jussi Vatanen ja Matti Kilpelä olivat samalla seuran ensimmäisiä päätoimisia juniorivalmentajia.

Panostus juniorivalmennuksen laatuun on tuottanut tulosta.

- Meidän 02-ikäluokka on varsin laaja. Heidän taitotaso ja tekninen osaaminen on hyvää, myös HJK:n akatemiaa valmentanut Mikko Lignell sanoo.

- Voi sanoa, että tämä pitkään seurassa mukana ollut 02-ikäluokka on jopa poikkeuksellinen. Tällaisia poikia tulee harvoin.

Nykyisistä 2002-syntyneistä pojista Sampo Ala ja Jussi Niska jo harjoittelevat edustusjoukkueen mukana. Myös maalivahti Tino Korhonen ja keskikentän Kirill Bullat solmivat hiljattain 3 vuoden sopimukset ja olivat jo edustuksen mukana RoPS:n edellisessä Suomen Cupin ottelussa.

P17 SM-karsintaa Rovaniemen Palloseura vastaan FC Lahti Ounashallissa sunnuntaina 3.2.2019 kello 10.00. Otteluun on vapaa pääsy.

RoPS:n pelit P17 SM-karsinnoissa

Su 3.2.  klo 10:00 RoPS       - FC Lahti
La 9.2. klo 17:30 TP-47 - RoPS
Su 17.2. klo 16:00 OLS - RoPS
La 23.2. klo 11:00 RoPS - Ilves
La 2.3. klo 15:00 RoPS - FF Jaro
Su 10.3. klo 15:15 FC Kuusysi - RoPS
La 16.3. klo 12:00 RoPS - KuPS/YJ
Ma 18.3. klo 14:00 RoPS - SJK
La 30.3. klo 13:30 JJK - RoPS
Luettu 2148 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309