lauantai, 02 helmikuu 2019 19:43

RoPS B-pojilla SM-karsintojen avaus sunnuntaina – Napapiirille saapuu FC Lahti

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Mikko Lignellin luotsaamat RoPS B-pojat valmistautuvat sunnuntaina alkaviin SM-karsintoihin Mikko Lignellin luotsaamat RoPS B-pojat valmistautuvat sunnuntaina alkaviin SM-karsintoihin Pasi Pikkupeura

Mikko Lignellin luotsaaman RoPS B-poikien kilpailukausi käynnistyy huomenna sunnuntaina. P17 SM-karsintojen avausottelussa RoPS kohtaa FC Lahden. Ottelu Ounashallissa alkaa kello 10.00.

RoPS:n B-pojat palasivat viime kaudella usean vuoden jälkeen takaisin SM-sarjaan. Joukkue selvisi kevään karsinnoista erinomaisesti varmistaen paikan SM-sarjassa jo ennen viimeistä kierrosta.

Tavoite on tismalleen sama myös huomenna alkavissa karsinnoissa. Karsintavastustajatkin ovat pääosin tuttuja vuoden takaa – uusina tulokkaina ainoastaan huominen vastustaja FC Lahti sekä TP-47 Torniosta.

Ikäkausijoukkueiden voimasuhteet kuitenkin vaihtelevat kaudesta toiseen. Pientä osviittaa karsintojen tasosta haettiin tammikuussa Porin Winter Cupissa, josta RoPS otti voitot Hongasta 3-0, TPS:sta 1-0 ja pelasi tasan 1-1 FC Jazzin kanssa. Ainoan tappion RoPS kärsi päätösottelussa Käpylän Pallolle.

B-poikien vetovastuuseen astunut Mikko Lignell ennakoi alkavista karsinnoista erittäin tasaista

- Tavoite SM-sarjapaikasta ei ole helppo, mutta se on täysin mahdollinen, Lignell arvioi.

- B-lohkossa on 5-6 joukkuetta, jotka taistelevat paikasta neljän parhaan joukkoon. Toivottavasti RoPS on yksi niistä. Tasaista tulee olemaan, ja pelit menevät varmasti ristiin.

B-lohkon ennakkosuosikiksi on helppo nimetä Tampereen Ilves. Ilveksen takana vaanivat SJK, KuPS, OLS Jaro sekä Rovaniemen Palloseura. Moni joukkue on kuitenkin vielä näkemättä, joten yllätysten mahdollisuuskin on suuri.

RoPS B-poikien runko koostuu siitä ikäluokasta, joka on ensimmäisenä käynyt kokonaan lävitse RoPS:n nykyisen pelaajapolun. Vuonna 2002 ja 2003 syntyneitä pitkään luotsanneet Jussi Vatanen ja Matti Kilpelä olivat samalla seuran ensimmäisiä päätoimisia juniorivalmentajia.

Panostus juniorivalmennuksen laatuun on tuottanut tulosta.

- Meidän 02-ikäluokka on varsin laaja. Heidän taitotaso ja tekninen osaaminen on hyvää, myös HJK:n akatemiaa valmentanut Mikko Lignell sanoo.

- Voi sanoa, että tämä pitkään seurassa mukana ollut 02-ikäluokka on jopa poikkeuksellinen. Tällaisia poikia tulee harvoin.

Nykyisistä 2002-syntyneistä pojista Sampo Ala ja Jussi Niska jo harjoittelevat edustusjoukkueen mukana. Myös maalivahti Tino Korhonen ja keskikentän Kirill Bullat solmivat hiljattain 3 vuoden sopimukset ja olivat jo edustuksen mukana RoPS:n edellisessä Suomen Cupin ottelussa.

P17 SM-karsintaa Rovaniemen Palloseura vastaan FC Lahti Ounashallissa sunnuntaina 3.2.2019 kello 10.00. Otteluun on vapaa pääsy.

RoPS:n pelit P17 SM-karsinnoissa

Su 3.2.  klo 10:00 RoPS       - FC Lahti
La 9.2. klo 17:30 TP-47 - RoPS
Su 17.2. klo 16:00 OLS - RoPS
La 23.2. klo 11:00 RoPS - Ilves
La 2.3. klo 15:00 RoPS - FF Jaro
Su 10.3. klo 15:15 FC Kuusysi - RoPS
La 16.3. klo 12:00 RoPS - KuPS/YJ
Ma 18.3. klo 14:00 RoPS - SJK
La 30.3. klo 13:30 JJK - RoPS
Luettu 1842 kertaa