ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 20 lokakuu 2018 12:30

RoPS panostaa tyttöjalkapalloiluun - Kari Valkama aloittaa tyttökoordinaattorina

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS panostaa tyttöjalkapalloiluun - Kari Valkama aloittaa tyttökoordinaattorina Kuva: Pasi Pikkupeura

Kari Valkama aloittaa marraskuun alussa Rovaniemen Palloseuran tyttöjalkapallon koordinaattorina. Valkama jatkaa edelleen myös Rovaniemi Unitedin puheenjohtajana.

Rovaniemen Palloseura ja Rovaniemi United tiedottivat aiemmin tällä viikolla Roi Utd:n liittymisestä RoPS:n vetämään lappilaiseen seurayhteistyöverkostoon. Tähän liittyen Roi Utd:n puheenjohtaja Kari Valkama aloittaa marraskuussa RoPS:n tyttökoordinaatorina.

Tyttöjalkapalloilu elää Rovaniemellä vahvaa kasvun aikaa. Viime kesänä pelkästään RoPS:n nappuloissa pelasi yli 130 tyttöjalkapalloilijaa. 

Toiminnan laajentuessa myös organisaation on vastattava kasvavaan tarpeeseen. RoPS:n valmennuspäällikkö Pasi Tuutti on tyytyväinen seuran saadessa lisäkäsiä kenttätoimintaan.

- Olemme syksyn aikana käyneet hyviä keskusteluja. Niissä minulle on selvinnyt, että Karilla on selkeä tahto kehittää tämän kaupungin tyttö- ja naisjalkapalloilua, Tuutti kertoo.

- Seuran kivijalkana ovat vapaaehtoiset, niin valmentajat, joukkueenjohtajat sekä muut joukkueiden toimihenkilöt. Karin avulla pystymme entistä konkreettisemmin tukemaan heidänkin toimintaansa.

Valkama jakaa Tuutin näkemyksen. Hänen tavoitteensa on koordinoida koko Rovaniemen tyttöjalkapalloa, joka seurojen välisen yhteistyösopimuksen myötä on nyt mahdollista. Samalla Valkama tulee jatkossa tukemaan myös muiden yhteistyöverkostoon liittyvien seurojen tyttötoimintaa.

- Olemme pitkään tavoitelleet, että Rovaniemen tyttöjoukkueet ja laajemmin lappilaiset joukkueet pystyisivät yhdistämään voimavaransa, Kari Valkama sanoo.

- Toki työ on vasta alussa, mutta tämän syksyn aikana olemme ottaneet isoja askelia oikeaan suuntaan. Pyrkimyksemme on, että jokaisella tytöllä olisi mahdollisuus harrastaa jalkapalloa omalla tasollaan, ja tavoitteellisilla tytöillä tulisi olemaan selkeä pelaajapolku nappuloista aina edustustasolle saakka.

Tällä kaudella Rovaniemen Palloseuran ja Rovaniemi Unitedin B-tytöt pelasivat molemmat Ykkösessä. RoPS:n Naisten edustusjoukkue pelaa Ykkösessä ja Roi Utd:n Naisten kilpajoukkue Pohjoisen piirin Kolmosessa.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2286 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227