ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 17 maaliskuu 2018 15:36

Historiallinen tulos Keskuskentältä. RoPS B-pojat raivasivat tiensä SM-sarjaan.

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Historiallinen tulos Keskuskentältä. RoPS B-pojat raivasivat tiensä SM-sarjaan. Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran B-pojat pelaavat ensi kesänä B-poikien SM-sarjaa. SM-karsintapaikka varmistui 1-0 voitolla porilaisesta FC Jazzista. Voitto takasi RoPS:lle SM-sarjapaikan jo ennen karsintojen päätöskierrosta.

B-poikien SM-sarjapaikkaa voidaan pitää Rovaniemellä liki historiallisena. Edellisen kerran B-ikäiset pelasivat valtakunnan korkeimmalla tasolla ikäluokassa 1976-1977.

Kausi 2011 oli Rovaniemen Palloseuralle monella tapaa uuden alku. Tuolloin seuran strategia muuttui radikaalisti, ja käynnistyi voimakas omaan junioritoimintaan panostaminen.

Tulos nähdään nyt ensimmäisessä RoPS:n nykyisen pelaajapolun läpikäyneissä 2001-2002 syntyneiden ikäluokassa.

RoPS pelasi kokonaisuudessaan loistavan karsintasarjan, mutta ottelu FC Jazzia vastaan oli vaikea. RoPS:lta puuttui pari avauksen pelaajaa, jonka lisäksi Jazz taistelee edelleen kynsin hampain paikasta jatkokarsintoihin.

Ottelun ainoan viimeisteli avausjakson lopulla Tuomas Leppäkangas. Leppäkangas pelasi hienon seinän vasemmalta murtautuneen Jussi Niskan kanssa, ja pääsi sijoittamaan Niskan keskityksestä ottelun voittomaalin.

Toiselle jaksolle vieraat nostivat prässiään ja pelasivat selkeällä riskillä. FC Jazz tarvitsee tällä hetkellä voittoja, joten paine RoPS:n päädyssä oli ajoittain kova.

- Hermostunutta, kuvasi RoPS:n päävalmentaja Jussi Vatanen varsinkin omiensa toista jaksoa.

- Vielä avausjaksolla olisin odottanut joukkueiden välille isompaa eroa, mutta muutamia hyökkäyksen pätkiä lukuun ottamatta FC Jazz teki meidän pelistä tänään vaikean.

Voittomaalin viimeistelleen Leppäkankaan lisäksi yksi RoPS:n hahmoista oli maalivahti Tino Korhonen. Korhonen venyi useaan otteeseen Jazzin yrityksiin, ja piti kotijoukkueen maalin loppuun saakka koskemattomana.

Päätösvihellys oli vapauttava. Jazz onnistui vielä lisäajan loppuunkin hankkimaan RoPS:n kenttäpuoliskolla vaarallisia erikoistilanteita.

- Onneksi tämä oli vain yksi ottelu. Kun katsotaan koko sarjaa, voimme olla ylpeitä siitä, mitä olemme joukkueena saaneet aikaiseksi, Vatanen kiitteli.

Sarjapaikan varmistuttua RoPS pystyy jo nyt kääntämään katseensa kohti huhtikuun lopulla alkavaa SM-sarjaa. Viimeiseen karsintasarjan otteluunkin on vielä kaksi viikkoa aikaa.

- Nyt pidetään vähän kevyempi viikko. Käymme jossain välissä poikien kanssa syömässä hyvin ja juhlimassa sarjapaikkaa, Vatanen suunnitteli.

- Mutta heti sen jälkeen alkaa entistä kovempi treeni. Vaikka meillä on vielä yksi ottelu karsintojakin jäljellä, niin fokus on tästä lähtien pelkästään SM-sarjassa.

RoPS:n SM-karsintojen viimeinen ottelu on pääsiäismaanantaina 2.4. kello 14.30 Oulun Luistinseuraa vastaan. B-poikien SM-sarja alkaa joukkueiden selvittyä huhtikuun lopulla.

RoPS - FC Jazz 1-0 (1-0)

35' 1-0 Leppäkangas Tuomas

RoPS kokoonpano

1 Korhonen Tino
3 Kantola Akseli
4 Lahdenmäki Joona
6 Salmi Antti
7 Niska Jussi
9 Matilainen Santeri (61' Kuittinen)
11 Leppäkangas Tuomas
16 Hietanen Roni (66' Heikkinen)
18 Ala Sampo
19 Hänninen Vertti
37 Niska Riku-Veli (47' Bullat)

5 Sarlaw Sau Say
20 Heikkinen Roni
22 Komulainen Riku
24 Bullat Kirill
30 Kuittinen Luka

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 5213 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309