ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 24 helmikuu 2018 16:56

RoPS B-pojat joutuivat taipumaan SJK:lle.

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS B-pojat joutuivat taipumaan SJK:lle. Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseura kärsi kauden ensimmäisen tappionsa B-poikien SM-karsinnoissa. Lauantaina Ounashallissa vierailija SJK oli vahvempi maalein 1-4. Tappiosta huolimatta RoPS on edelleen lohkossaan toisena.

RoPS joutui otteluun pahasti vajaamiehisenä. Napapiirille rantautunut influenssa-aalto oli kaatanut Jussi Vatasen miehistöstä peräti viisi normaalisti avauskokoonpanoon kuuluvaa pelaajaa.

Poissa olivat muiden mukana kapteeni Akseli Kantola ja edustuksen mukana harjoittelevat Eerik Kantola sekä Veka Pyyny. Rasmus Degerman oli sentään ennättänyt toipumaan siihen kuntoon, että pystyi olemaan mukana aloituksessa.

Vaikka RoPS:n avauksessa oli peräti kolme vuonna 2003 syntynyttä pelaajaa, päävalmentaja Jussi Vatanen ei kuitenkaan piiloutunut poissaolijoiden taakse.

- Se on turhaa spekulointia. Näillä mentiin tänään ja tällä miehistöllä SJK oli meitä parempi, Vatanen kuittasi.

- Ne pelaajat, jotka tulivat tilalle, tsemppasivat ja taistelivat hyvin. Meillä oli avauksessa nuoria poikia, jotka saivat nyt tärkeitä minuutteja jatkoa ajatellen.

SJK oli lähellä tarjota RoPS:lle myrkkyä jo ottelun ensihetkillä, mutta paitsiomaaliksi liputetun osuman jälkeen avausjakson hallinta kääntyi hiljalleen isännille. 

Kärjessä Sampo Ala haki aktiivisesti juoksuja linjan taakse. Myös molemmat Adam Mekin ja Santeri Matilaisen laidat toimivat mukavasti.

- Meillä oli kaveria nuorempi joukkue, ja se varmasti näkyi kamppailupelaamisessa. Siitä huolimatta ensimmäinen jakso oli suhteellisen tasainen ja lievästi jopa meidän, Vatanen myönsi.

- SJK:n maali aivan jakson loppuun oli kuitenkin suuri harmi.

SJK:n Georg Westerlund laukoi kulmapotkusta vieraat maalin johtoon avauspuolikkaan viimeisillä minuuteilla.

Heti toisen jakson alkuun SJK karkasi jo kahden maalin johtoon Antti Torniaisen päästessä ensimmäisenä Tino Korhosen torjumaan irtopalloon. SJK:n Torniainen oli hattutempullaan yksi ottelun hahmoista.

Toiselle jaksolle Vatanen nosti kapteenin nauhaa kantaneen Rasmus Degermanin kärkeen. Degerman onnistuikin kaventamaan rangaistuspilkulta vieraiden johtoa, mutta edes kauden kuudes osuma ei nostanut RoPS:aa kiinni pisteisiin.

- Kun Rasmus nostettiin ylös, meidän peli suoraviivaistui. Toki samalla Rassen poissaolo oli iso menetys puolustuspäähän, Vatanen kertaili siirtoaan.

Karsintojen avaustappio korpesi pelaajia, mutta häviöstä huolimatta RoPS:n tilanne karsintalohkossa on edelleen hyvä. RoPS on toisena lohkossa, josta neljä parasta etenevät suoraan SM-sarjaan.

- Kuten pojille heti pelin jälkeen sanoin, nyt on tärkeää saada jälleen kaikki terveeksi ja alle hyvä treeniviikko ennen seuraavaa peliä, luottavaisen oloinen Vatanen suunnitteli.

RoPS B-poikien taival SM-karsinnoissa jatkuu tasan viikon kuluttua vierasottelulla Kuopion Palloseuraa vastaan. RoPS:n seuraava kotiottelu on lauantaina 10.3. jolloin Napapiirille sapuuu Jyväskylän JJK.

RoPS - SJK 1-4 (0-1)

39' 0-1 Georg Westerlund 
42' 0-2 Torniainen Antti 
50' 0-3 Torniainen Antti 
53' 1-3 Degerman Rasmus rp 
56' 1-4 Torniainen Antti

RoPS kokoonpano

1 Korhonen Tin
o2 Kemppainen Otto
7 Niska Jussi
9 Matilainen Santeri (27' Komulainen)
10 Mekki Adam
11 Leppäkangas Tuomas
16 Hietanen Roni
18 Ala Sampo
24 Bullat Kirill (24' Sarlaw)
30 Kuittinen Luka
33 Degerman Rasmus

4 Lahdenmäki Joona
5 Sarlaw Sau Say
22 Komulainen Riku
35 Pähti Aapo

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2363 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309