ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 23 helmikuu 2018 16:58

RoPS B-pojat SM-karsintojen kärjessä - lauantaina vastaan SJK

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS B-pojat SM-karsintojen kärjessä - lauantaina vastaan SJK Kuva: Pasi Pikkupeura

B-Poikien SM-karsinnat jatkuvat huomenna lauantaina. Karsintalohkon kärjessä majaava Rovaniemen Palloseura kohtaa Ounashallissa vielä voitoitta olevan Seinäjoen Jalkapallokerhon.

RoPS on aloittanut tämänvuotiset SM-karsinnat väkevästi. Jussi Vatasen luotsaama joukkue on karsintalohkonsa kärjessä neljällä voitolla sekä yhdellä tasapelillä. Maalierokin on rovaniemeläisten eduksi tyrmäävä 14-4.

Edellisellä kierroksella RoPS kaatoi Vaasan Palloseuran peräti 8-1. RoPS:n jalkoihin ovat talven aikana jääneet myös viime vuoden hopea- ja pronssimitalistit Tampereen Ilves sekä Lahden FC Kuusysi.

Ottelupäivän aattona B-poikien valmentaja Jussi Vatanen katsoo joukkueensa alkukauden suoritusta tyynen rauhallisesti.

- Olemme saaneet tehdä useamman pelaajan kanssa yhteistyötä riittävän pitkään, ja nyt tulos alkaa näkymään, Pohjois-Suomen vuoden poikavalmentajaksi valittu Vatanen kertoo.

- Meillä on hyviä poikia, joista monet ovat päässeet jo liigajoukkueen mukaan pelaamaan sekä harjoittelemaan. Kun pojat saavat olla kovemmassa ympäristössä, siitä hyötyy myös meidän joukkue.

Viimeisimpänä B-pojista edustuksen harjoitusrinkiin on noussut Sampo Ala. Kaikkiaan RoPS:n edustuksessa on esiintynyt jo reilu puolenkymmentä 2000-luvulla syntynyttä tai sitä nuorempaa omaa kasvattia.

RoPS:n huomisen vastustajan SJK:n osalta karsinnat ovat toistaiseksi sujuneet vaatimattomasti. Seinäjokisilla on kuitenkin saaliinaan tasapelit jatkopaikkaa kyttäävistä FC Jarosta sekä FC Jazzista.

Huomiseen otteluun RoPS:lle lisähankaluutta tuo Napapiirillä pyörivä influenssa-aalto. Perjantaina peräti viisi pelaajaa oli kuumeisena sivussa harjoituksista.

- Nyt nähdään, miten tämän vuoden ryhmä kestää sen, kun joukkueessa alkaa olemaan poissaoloja sairastumisien tai loukkaantumisten vuoksi. Vielä viime kesänä meillä oli sen asian käsittelyssä hiukan vaikeuksia, Vatanen tuumaa.

- Huomenna vastustaja varmasti kovenee edelliseen vastustajaan verrattuna. Vauhti ja tempo tulee olemaan kovempaa. Silti odotan, että saisimme ehjän pelin sekä jatkumoa meidän edelliseen otteluun.

Rovaniemen Palloseuran ja Seinäjoen Jalkapallokerhon välinen B-poikien SM-karsintaottelu alkaa lauantaina 24.2. kello 11.00. Otteluun on vapaa pääsy

RoPS:n aiemmat ottelut

Su 28.1. Ilves - RoPS 0-1 (0-0)
La 3.2. RoPS - FC Kuusysi 3-1 (2-1)
Su 11.2. FF Jaro - RoPS 2-2 (1-0)
Su 18.2. RoPS - VPS-j 8-1 (5-1)

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 1784 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309