ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 28 tammikuu 2018 18:13

Karsinnoille loistava startti. RoPS B kaatoi hallitsevan SM kakkosen

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura avasi B-poikien SM-karsinnat isolla voitolla. Sunnuntaina Tampereen Pirkkahallissa hallitseva SM hopeamitalisti Tampereen Ilves kaatui Rasmus Degermanin maalilla 0-1 (0-0).

Jussi Vatasen luotsaama RoPS otti nyt revanssin viime kevään tappiolle. Vielä vuosi takaperin SM-karsintojen viimeisellä kierroksella Ilves oli vahvempi maalein 3-4. Tällä kertaa vaakakuppi keikahti Napapiirin suuntaan.

Ikäkausijoukkueiden kohdalla suora vertailu kausien välillä on toki vaikeaa. Ilves on kuitenkin maamme suurin jalkapallo-organisaatio, joten heitä voidaan pitää myös tänä vuonna karsintojen ennakkosuosikkeina.

Tässäkin valossa RoPS saalisti erittäin tärkeät pisteet. Kovin moni joukkue ei ole budjetoinut hakevansa pisteitä Tampereelta.

Itse ottelu oli tasainen. Kumpikaan joukkue ei päässyt juhlimaan huippumaalipaikoilla. Parhaimmat tilanteet avautuivat ottelun lopussa molempien joukkueiden kolistellessa vastapuolen tolppia.

- Ehkä aivan ottelun alku oli meiltä hermostunutta ja levotonta. Pelin edetessä saimme vauhtia pallolliseen tekemiseen ja pääsimme jo kontrolloimaankin, RoPS-valmentaja Vatanen analysoi tuoreeltaan.

- Mutta Ilves on vaarallinen joukkue erityisesti vastaiskuissa. Niissä tilanteissa jouduimme jonkin verran juoksemaan omaankin päähän.

RoPS:n ratkaisijaksi nousi edellispäivänä miesten edustuksen mukana ollut Rasmus Degerman. Degerman pääsi iskemään neljästätoista metristä keskityksestä seuranneen irtopallon voimalla Ilves-maaliin.

- Maalista ottelu kääntyi meille ja saatiin mukava yliote, Vatanen kertaili.

- Aivan lopussa Ilves alkoi prässäämään korkealta ja taisivatpa muuttaa kolmen alakertaankin. Siinä kaveri sai muutaman paikan, mutta samaan aikaan pomppi se toisessa päässä tolppaan meilläkin.

RoPS:n maalilla pelasi nyt joukkueensa ykköstorjujaksi noussut Tino Korhonen.

B-poikien SM-karsinnat jatkuvat Rovaniemen Palloseuran osalta ensi viikon lauantaina 3. helmikuuta. Vieraaksi kello 12.00 alkavaan otteluun saapuu FC Kuusysi Lahdesta. Otteluun on vapaa pääsy.

Ilves - RoPS 0-1 (0-0)

48' 0-1 Degerman Rasmus

RoPS kokoonpano

1 Korhonen Tino
3 Kantola Akseli
6 Salmi Antti
7 Niska Jussi
9 Matilainen Santeri
10 Mekki Adam (78' Kemppainen)
11 Kantola Eerik
16 Hietanen Roni (76' Bullat)
18 Ala Sampo (80+2' Lahdenmäki)
19 Hänninen Vertti
33 Degerman Rasmus

2 Kemppainen Otto
4 Lahdenmäki Joona
24 Bullat Kirill

Teksti: Pasi Pikkupeura

Luettu 2771 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309