ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 16 joulukuu 2017 15:52

Antti-setä ohjaa nyt RoPS:n nuorimpia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Antti-setä ohjaa nyt RoPS:n nuorimpia Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran nuorin ikäkausijoukkue, vuonna 2011 syntyneet pojat, aloitti toimintansa loppusyksystä. Poikia valmentaa miesten edustuksen kapteeni Antti Okkonen.

- Ihan Antiksi ne minua kutsuu, Okkonen naurahtaa kysymykselle. Lempinimi Suke on enemmän aikuisten juttuja, vaikka osa pojista saattaakin tunnistaa Okkosen RoPS:n peleistä Keskuskentältä.

Tämänkertaiset harjoitukset ovat jo päättyneet, mutta pojat eivät malttaisi poistua kentältä. Pallon kanssa potkiminen houkuttaa paljon enemmän kuin haalareiden ja kenkien pukeminen.

Verrattuna nappulaikäisiin ikäkausijoukkueet harjoittelevat jo kahdesti viikossa. Okkosen joukkuekin kokoontuu lauantaisin Ounashalliin ja torstaisin Etelärinteelle Rajan liikuntahalliin.

Molemmilla paikoilla on puolensa. Ounashallissa pojat jakavat kentän muiden joukkueiden kanssa, kun taas Rajan liikuntahallissa he saavat harjoitella omassa rauhassa.

- Ounashallissa meinaa tekeminen välillä keskeytyä, kun nämä sankarit jäävät ihailemaan isompien poikien menemistä, Okkonen hymyilee.

- Mutta niin sen pitää ollakin, että otetaan isommista esimerkkiä. Rajan liikuntahalli taas on pelkästään meidän käytössä, jolloin voimme keskittyä paremmin omiin asioihimme.

Vielä tässä iässä harjoittelu on täysin leikinomaista. Tärkeintä on, että liikutaan ja touhutaan pallon kanssa. Harjoituskerta oli onnistunut, jos tunnin päätteeksi jokaisella pojalla on hiki.

- Jalkapallo itsessään on hyvin monipuolinen laji, jolloin myös meidän tekemisemme pitää olla mahdollisimman monipuolista, Okkonen selventää.

- Näin nuorien kanssa ei vielä kovin vaikeita taktisia asioita käydä lävitse, mutta toki jo opettelemme muun muassa oikeanlaista potku- ja heittotekniikkaa.

Siviilipuolella Okkonen jatkaa RoPS:n miesten edustuksen kapteenina, jonka ohella aikaa kuluu myös yliopistolla erityisesti nyt talvikaudella. Okkosen yhteiskuntatieteiden opinnot ovat pian loppusuoralla.

Jalkapallo kulkee silti edelleen ykkösenä. Myös valmennus on asia, jota Okkonen on harkinnut jo hiukan vakavissaankin.

- Näiden nuorten kanssa touhuaminen kiehtoo, Okkonen myöntää.

- Kun muilta kiireiltä ennättää, ajatuksissa olisi jossain vaiheessa hakea ihan muodollistakin pätevyyttä. Ainakin UEFA B-tason kurssit haluaisin jossain vaiheessa saada suoritettua.

RoPS:n Pojat 2011 joukkueeseen otetaan edelleen uusia pelaajia. Joukkue harjoittelee torstaisin klo 17.00 - 18.00 ja lauantaisin kello 12.00 - 13.15. Kyselyt voi lähettää osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2494 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309