ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 28 marraskuu 2017 19:45

RoPS:n tytöillä vahva edustus Eerikkilän maajoukkueleirillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
RoPS:n tytöillä vahva edustus Eerikkilän maajoukkueleirillä Kuva: Pasi Pikkupeura

Suomen tyttömaajoukkueiden nuorin ikäluokka eli vuonna 2002 syntyneet leireilevät joulukuun ensimmäisellä viikolla Eerikkilässä. Päävalmentaja Marko Salorannan valitsemassa ryhmässä on peräti kolme Rovaniemen Palloseuran pelaajaa.

Tyttöjalkapalloilu on tällä hetkellä Rovaniemellä kovassa nosteessa. Edellisen kerran tyttömaajoukkueissa on esiintynyt RoPS:n pelaajia viime vuosituhannen puolella. 

Ikäluokasta 2002 Vilma Koivisto on jo maajoukkueen vakiokasvoja. B-poikien mukana harjoitteleva Koivisto on debytoinut naisten edustusjoukkueessa ja tähyää urallaan tiiviisti ulkomaille.

Nyt Koiviston rinnalle maajoukkueeseen nousivat maalivahti Roosa Karppinen ja keskushyökkääjä Sara Sievistö. Sekä Karppinen että Sievistö ovat harjoitelleen myös naisten mukana.

- Ei tämä täysin sattumaa ole. Jarno Koivisto, joka on työskennellyt tyttöjen kanssa pitkään, on luonut aivan loistava pohjat, viime kaudella B-tyttöjen vastuuvalmentajaksi siirtynyt Marko Koivuranta kehuu.

- Vaatimustaso on ollut koko ajan sama kuin pojilla. Tyttöurheilussa tekeminen on helposti harrastelua, mutta nämä tytöt ovat selkeästi kilpailullisia. He ovat pienestä pitäen tehneet oikeita asioita.

Viime keväänä RoPS joutui luopumaan paikasta B-tyttöjen SM-karsinnoissa, mutta ensi keväälle joukkue saadaan kasaan ja osallistuminen on varmaa. Karsintojen alustava ohjelmakin on jo julkaistu.

- Meidän kannalta ohjelma näyttää hyvältä. Saimme neljä kotiottelua ja kolme vieraspeliä. Vieraspelit olisivat Kuopiossa, Tampereella ja Oulussa, Koivuranta kiittelee.

- Kokonaisuutena meillä on edelleen nuori joukkue siihen sarjaan, mutta tulee olemaan mielenkiintoista verrata, missä kotimaan kärki tällä hetkellä menee.

Tytöiltä itseltään kysyttäessä kauden päätavoite on luonnollisesti SM-karsinnoissa ja mahdollisessa kesän SM-sarjassa, vaikka Naisten edustuskin olisi yksi mahdollisuus.

Marko Koivuranta uskookin, että Vilma Koivisto on saanut Sara Sievistöstä ja Roosa Karppisesta vahvat kirittäjät, joilla jokaisella on halutessaan hyvä mahdollisuus hienoon uraan jalkapalloilijoina.

- Sara on puhdas sentterityyppi ja erittäin fiksu pelaaja. Hän lukee peliä hyvin ja ajattelee syöttöjä eteenpäin. Vanhana liikajyränä itselläkin on mukava pelata Saran kanssa, tyttöjen harjoitusta seuraava Koivuranta hymyilee.

- Roosa on loistava urheilijatyyppi. Hänellä on laaja lajikirjo hiihtoa, yleisurheilua ja jääkiekkoakin. Roosa on todellinen rämäpää ja hänellä on hyvä fyysiset ominaisuudet maalivahdiksi.

Suomen U16-tytöt kokoontuvat Eerikkilään 5. - 8. joulukuuta. Mukana on kaikkiaan vajaa kolmekymmentä pelaajaa.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2784 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309