ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 03 huhtikuu 2017 22:36

RoPS:n B-pojat valmistautuvat SM-jatkokarsintaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n B-pojat valmistautuvat SM-jatkokarsintaan Kuva: Pasi Pikkupeura

RoPS:n B-pojat päättivät oman SM-karsintojen alkusarjansa lauantaina Tampereen Ilvestä vastaan. Kirvelevä 3-4 (3-2) kotitappio tarkoitti, että Napapiirillä jouduttiin jännittämään vielä sunnuntaista KuPS:n ja SJK Junioreiden välistä ottelua.

Lopputuloksen selvittyä, Rovaniemelläkin saatettiin huokaista helpotuksesta. KuPS yhtenä alkusarjan ennakkosuosikeista ei antanut SJK:n yllättää itseään. KuPS:n voiton myötä SJK säilyi maalieron turvin RoPS:n alapuolella. RoPS jatkaa jatkokarsintoihin.

Omassa ottelussaan RoPS kohtasi lauantaina yhden kauden toistaiseksi kovimmista vastustajistaan.

- Ottelu oli sinänsä tasainen, mutta se oli kenties näiden karsintojen ensimmäinen peli, jossa olimme ajoittain vaikeuksissa. Ilves oli todella fyysinen ja isokokoinen. He osasivat myös käyttää omia vahvuuksiaan, RoPS:n päävalmentaja Jussi Vatanen myönsi pelin jälkeen.

RoPS:n kokoonpanosta puuttui toistaiseksi sivussa oleva, karsinnoissa kahdeksan maalia viimeistellyt Veka Pyyny. Muuten Vatanen oli saanut jalkeille jälleen iskukykyisen miehistön.

Ilveksen polvia notkautettiin heti ottelun ensiminuuteilla. Juho Hyvärisen ja Janne Ojaniemen maaleilla RoPS johti varttitunnin kohdalla jo 2-0. Ilveksen punnerrettua tasoihin Rasmus Degerman nosti RoPS:n uudelleen johtoon aivan avausjakson loppuhetkillä.

- Vaikka meillä oli ensimmäiselläkin jaksolla tiettyjä kenttätasapainoon liittyviä ongelmia, niin saimme silti luotua mukavasti maalipaikkoja, Vatanen kehaisi.

- Toisella jaksolla olimme johtoasemassa ehkä turhan ylivarovaisia. Toisaalta vaikka Ilves antoi meille painetta, niin meillä ei ollut isoa hätää. Vasta Ilveksen tasoitusmaali kymmenen minuuttia ennen päätösvihellystä tuntui hiukan lamaannuttavalta.

Ilveksen tasoitusta seurannut voittomaali jäi lopulta RoPS:n kannalta merkityksettömäksi. B-poikien karsinnat jatkuvat jo ensi lauantaina Turussa FC Interin vieraana. Vatasen mielestä kerrasta poikki -tyylin ratkaisu saattaa olla RoPS:lle jopa hyväksi.

- Jatkokarsintaan pääsy oli kaikille iso helpotus. Meidän kauden välitavoite on enää yhden kunnialla hoidetun ottelun päässä, Vatanen mietiskeli.

- Panos on iso, mutta olo on luottavainen. Pääsimme maanantaina jo ulos harjoittelemaan. Meillä on vajaa viikko aikaa katsella vastustajasta videoita, valmistautua ja vetää ehjä treeniviikko alle.

RoPS:n ja FC Interin ratkaiseva karsintaottelu pelataan lauantaina Turun Kupittaalla. Ottelu alkaa kello 14.15.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 3825 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309