ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 08 maaliskuu 2017 19:29

Esittelyssä Kymppipoikien uusi apuvalmentaja Marjo Kuittinen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Kymppipoikien vastuuvalmentaja Marko Holopainen sekä tuore apuvalmentaja Marjo Kuittinen Kymppipoikien vastuuvalmentaja Marko Holopainen sekä tuore apuvalmentaja Marjo Kuittinen Kuva: Pasi Pikkupeura

On sunnuntai-iltapäivä ja Rajan liikuntahallissa käy hillitön tuiske. Tusinan verran viikareita juoksee salibandymailoineen täyttä ravia maalilta maalille. Menossa on RoPS Pojat 2010 ikäkausijoukkueen, tuttavallisemmin Kymppipoikien, alkulämpimät.

Tänään poikien vastuuvalmentaja Marko Holopainen saa kuitenkin asetella seuraavan harjoitteen kartioita kaikessa rauhassa. Poikien perään katsoo joukkueen uusi apuvalmentaja, 28-vuotias Posiolta lähtöisin oleva Marjo Kuittinen. Jossain siellä kentällä vipeltää myös Marjon oma poika Elias.

Pilli viheltää ja peli seisahtuu. Pojat kuuntelevat Marjon selittäessä rauhallisesti heidän seuraavaa tehtäväänsä. Joku tulee näyttämään ottelun tuiskeessa kolhua saanutta sormeaan, joka vaatii nyt pientä ekstrahuomiota. Sormi vaikuttaisi olevan kaikin puolin kunnossa ja pelit voivat taas jatkua.

Sivusta katsoen on vaikea uskoa, että Marjo on näiden poikien harjoituksissa nyt vasta ensimmäistä kertaa. Mukana on ainoastaan pari poikaa Marjon syksyllä ohjaamasta nappulajoukkueesta.

- Halusin nimenomaisesti Marjon mukaan meidän joukkueeseen, koska huomasin jo varhain, että hänellä on intoa tähän juttuun, kartiot paikoilleen saanut Marko Holopainen sanoo tyytyväisenä.

- Marjo on positiivinen ja rauhallinen. Hänellä on intohimoa ja halua oppia. Myös keskusteluyhteys on tärkeä. Harjoitusten jälkeen käymme valmentajien kanssa aina lävitse päivän antia, mikä meni hyvin ja missä voidaan parantaa. Marjo pystyy tuomaan tähänkin oman näkökulmansa. Naisena hän näkee henkistä puolta meitä miehiä tarkemmin.

Vieressä kuunteleva tuore apuvalmentaja naurahtaa. Marjo tekee kuitenkin pientä seurahistoriaa, sillä hän on nyt ensimmäinen naispuolinen valmentaja RoPS-poikien ikäkausijoukkueissa.

- Itse en osannut edes ajatella, että tässä olisi jotain poikkeuksellista, Marjo hymyilee.

- Pidin mukaan lähtemistä hyvinkin luonnollisena. Oma poika oli innostunut jalkapallosta ja potkiskeli jo itsekseen. Vein hänet aluksi nappulatoimintaan ja ajattelin, että miksipä en olisi samalla itsekin jollain tavalla hyödyksi. Harjoitukset tulisi seurattua joka tapauksessa.

Marjon oma urheilutausta löytyy yleisurheilun puolelta ja pikamatkoilta. Perinteikkään yleisseura Posion Pyrinnön kasvattina lajivalikoima on kaikkiaan hyvinkin runsas. Viimeiset kaksitoista vuotta Rovaniemellä asunut Kuittinen on valmistunut hallintotieteiden maisteriksi pääaineenaan johtamisen psykologia.

Hiukan toisenlaisia johtamisen taitoja Marjo joutui harjoittamaan puoli vuotta sitten aloittaessaan nappuloiden ohjaamisen.

- Syksyllä ajattelin, että hyvä jos saan maaliskuuhun saakka pidettyä pojat jotakuinkin kasassa ja ehjinä. Tässä iässä nämä ovat aivan uskomattoman vilkkaita tapauksia, Marjo naurahtaa.

- Mutta samalla pojat ovat todella suloisia ja kilttejä. He ovat innokkaana mukana kaikessa, ovat positiivisia ja sosiaalisia. Sitä en tiedä, tapahtuuko tätä miespuolisten valmentajien kanssa, mutta joskus joku saattoi kinuta syliin ja tulla halaamaankin.

RoPS:n vuonna 2010 syntyneiden poikien eli Kymppipoikien harjoitukset pyörivät talvikaudella kahdesti viikossa, torstaisin kello 17.00 Rantavitikan ja sunnuntaisin kello 15.30 Rajan liikuntahalleissa. Joukkueeseen otetaan jatkuvasti uusia ilmoittautumisia. Lisätietoja antaa vastuuvalmentaja Marko Holopainen: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 3516 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309