ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 12 helmikuu 2017 20:12

RoPS B vahva kotona - FC Reipas taipui selvin numeroin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS B vahva kotona - FC Reipas taipui selvin numeroin Kuva: Oona Sarajärvi

RoPS:n B-pojat tukevoittivat asemiaan SM-karsintojen karsintalohkon neljän parhaan joukossa. Tänään Ounashallissa kaatui lahtelainen FC Reipas selvänumeroisesti 4-1 (1-0). Voiton myötä RoPS on karsintalohkossaan toisena, kaksi pistettä puhtaalla pelillä jatkavaa FC Kuusysiä perässä. Neljä parasta jatkavat suoraan kohti kesän SM-sarjaa.

Eilen miesten mukana Suomen Cupia pelanneet Juho Hyvärinen sekä Eerik Kantola olivat myös B-poikien avauksessa. Tällä kertaa Pyry Hannolaa säästeltiin penkillä. Hannola matkustaa jo huomenna U16-maajoukkueen mukana Englantiin kovatasoiseen UEFA Development -turnaukseen.

RoPS aloitti FC Reipasta vastaan väkevästi. Jos neljännellä minuutilla Tuomas Kaukua karkasi Veka Pyynyn pystysyötöstä Reippaan puolustukselta ja vei RoPS:n 1-0 johtoon. Osuma jäi avausjakson ainoaksi, vaikka puoliaika muutoin oli täysin RoPS:n hallintaa.

Toisella jaksolla maalit kääntyivät jo reilummin RoPS:lle. Jo minuutin jälkeen Janne Ojaniemi viimeisteli näyttävän kombinaation päätteeksi 2-0. Viimeisen syötön antajana oli jälleen Veka Pyyny. Pyyny sai lopulta myös maalimerkinnän päästyään ensimmäisenä Tuomas Kaukuan laukomalle irtopallolle.

Kaukuan keskityksestä syntyi myös Jussi Niskan suoraan ilmasta viimeistelemä 4-0 -osuma. FC Reipas onnistui kaunistelemaan lisäajan lopulla loppunumerot 4-1 pienen loppuhässäkän päätteeksi.

Päävalmentaja Jussi Vatanen oli tyytyväinen pisteisiin ja lopputulokseen. Petrattavaa silti jäi.

- Tänään ei voittajasta ollut epäselvyyttä. Jo ennen avausmaalia meillä oli parikin huippupaikkaa. Oikeastaan vain huono viimeistely piti numerot ensimmäisellä jaksolla noinkin tiukkoina, Vatanen kertasi.

- Tulokseen olen luonnollisesti tyytyväinen, mutta pelilliseen esitykseen jäi parannettavaa. Meillä kävi, kuten helposti käy, että kenttä ja pelaajien etäisyydet alkavat venymään. Sitähän sen ei tarvitsisi tehdä, mutta toisaalta tällaista tapahtuu vanhemmillakin pelaajilla. Mutta tulos hyvä vaikka peli ei sitä koko aikaa ollut, niin kertoohan se siitä, että meidän perustaso on riittävä.

Ottelun toisen jakson puolivälissä siihen saakka hyvin esiintynyt Juho Hyvärinen otettiin yllättäen vaihtoon. Vaihtokomennuksessa ei kuitenkaan ollut sen ihmeellisempää draamaa tai loukkaantumista.

- Olihan Juho itse siitä pettynyt. Siinä kaverissa on hirveä intohimo pelata, ja olisi kysymättäkin vetänyt täydet minuutit, Vatanen naureskeli.

- Juho pelasi erittäin hyvin ja olisi varmasti jaksanut koko ottelun. Siitä ei ollut kyse, mutta tiesimme jo etukäteen, ettei Juho pääse meidän ensi viikon otteluun. Katsoin, että nyt on sopiva hetki valmistautua siihenkin, kun kapteeni ei olekaan kentällä.

Ottelun maalit

4' 1-0 Tuomas Kaukua, RoPS
41' 2-0 Janne Ojaniemi, RoPS
65' 3-0 Veka Pyyny, RoPS
77' 4-0 Jussi Niska, RoPS
80+2' 4-1 Paavo Nieminen, FC Reipas

RoPS:n B-poikien seuraava ottelu on ensi viikon sunnuntaina FF Jaron vieraana. Seuraava kotiottelu on keskiviikkona 22. helmikuuta kello 18.00. Napapiirille saapuu Vaasan IFK.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Oona Sarajärvil

Luettu 2915 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309