ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 29 tammikuu 2017 20:08

RoPS:n B-pojilta voitokas avaus SM-karsintoihin

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n B-poikien kapteeni Juho Hyvärinen RoPS:n B-poikien kapteeni Juho Hyvärinen Kuva: Pasi Pikkupeura

Viime kesän SM-sarjassa viidenneksi yltänyt Oulun Luistinseura joutui tyytymään pisteettömään vierailuun Napapiirille. SM-karsintasarjan avausottelussa Rovaniemen Palloseuran B-pojat nappasivat täyden pistepotin Pyry Hannolan ja Veka Pyynyn maaleilla. Tasokas ottelu päättyi 4-2 (2-1) kotivoittoon.

OLS sai otteluun lentävän lähdön. Ensimmäisen vartin täyttyessä oululaisten kärkäs hyökkääjä Thomas Andreou jäi kuudentoista rajalla hetkeksi vartioimatta. Andreou laukoi hallitusti yläriman kautta vieraat johtoon. OLS:n ilo tosin jäi minuutin mittaiseksi. Veka Pyynyn vapaapotku kahdenkymmenen metrin takaa upposi OLS-maalin alakulmaan.

Jo ensimmäisessä ottelussaan RoPS:n B-pojat osoittivat kuuluvansa SM-karsintaan ja taistelevansa tasaväkisesti lopullisesta paikasta SM-sarjassa. OLS oli organisoitu ja fyysinen vastustaja. RoPS vastasi haasteeseen ja osoitti olevansa pohjoisen joukkueista jopa se juoksuvoimaisempi.

Avausmaalin tehnyt Veka Pyyny siirsi puolen tunnin jälkeen RoPS:n 2-1 johtoon, eikä kotijoukkue sen jälkeen enää piikkipaikasta luopunut. Maali syntyi oikeaa laitaa nousseen Tuomas Kaukuan keskityksestä.

Välittömästi toisen jakson alussa RoPS:n maalivahti Jimi Vaarala kannatteli joukkuettaan tärkeillä lähitorjunnoilla. OLS:n alkurynnistyksestä selvittyään ote kääntyi takaisin RoPS:lle. Tuomas Kaukuan röyhkeästä prässistä RoPS sai riistettyä pallon lähellä OLS:n rangaistusaluetta. Muutamalla lyhyellä siirrolla Pyry Hannola pelattiin vapaaksi. Hannolan laukaus vankisti RoPS:n johtoasemaa.

Hannola viimeisteli myös RoPS:n neljännen osuman. Oikeasta laidasta Severi Salmirinteen keskitys löysi boksin sisälle juosseen vikkelän keskikenttämiehen.

OLS viritteli vielä viime hetken loppukiriä. Avausmaalin tehnyt Thomas Andreou toi oululaiset takaisin iskuetäisyydelle 4-2 kavennuksella. Androun tarkka kuti reilusta kahdesta kymmenestä metristä upposi vastustamattomasti alakulmaan. Osuma tosin jäi iltapäivän viimeiseksi. RoPS pystyi helposti hallitsemaan viimeisten minuuttien paineen.

Vatanen: Ensimmäiseksi peliksi ehjä esitys

RoPS:n B-poikien päävalmentaja Jussi Vatanen asteli ottelun jälkeen tyynen oloisena haastattelupisteelle. Poikien esitys oli jättänyt valmentajan levolliseksi.

- Tämä oli kauden avauspeliksi melko tyypillinen. Hiukan sekava, mutta pystyimme koko ajan parantamaan. Tässä iässä pelit alkavat jo olemaan kohtalaisen fyysisiäkin. Miehiä kohden olemme menossa ja moni näistä pojista jo pelaakin miesten matkassa, Vatanen arvioi.

- Kokonaisuutena ensimmäiseksi peliksi tämä oli meiltä aivan riittävän ehjä esitys. Peli oli koko ajan meidän kontrollissa, ja pojilla oli läpi ottelun todella hyvä peli-ilme. Kaikki pelaajat olivat sitoutuneet meidän omaan tekemiseen.

Ottelun aikana Vatasen ei tarvinnut monestikaan puuttua kenttätapahtumien kulkuun.

- Toisaalta kesken pelin asioita on hankala korjatakaan. Paremminkin pelin jälkeen voimme kerrata niitä asioita, joita pitää jatkossa harjoitella. Mutta se on totta, että ei meillä isoja ongelmakohtiakaan ollut. Ei noussut sellaisia seikkoja, joiden takia olisimme olleet hädässä, Vatanen myönsi.

Kauden ensimmäinen kilpailullinen ottelu antoi RoPS:n B-pojille parhaan mahdollisen tuloksen. Vatanen ei kuitenkaan halua kiirehtiä asioiden edelle.

- Kuten etukäteen tiedettiin, OLS oli kova porukka. Mutta ei siltikään innostuta liikaa. Tämä tulos antoi meille ainoastaan sen, että voimme katsoa jatkoa luottavaisemmin mielin, Vatanen toppuutteli.

Hyvärinen: Pysyimme joukkueena kasassa

Yksi koko viikonlopun suurimpia urakoijia oli RoPS:n B-poikien kapteeni Juho Hyvärinen. Hyvärinen keräsi täydet peliminuutit jo lauantaina Suomen Cupin ottelussa HauPa:a vastaan. Sunnuntaina ysikymppinen täyttyi SM-karsintasarjan avauksessa.

- Yllättävän hyvin jaksoin. Eilen illalla palauttelin todella huolella, eikä se eilinen pelikään ollut ihan niin raskas, kuin etukäteen pelkäsin. Toisaalta Ounashallin kenttä on sen verran pieni, ettei täällä tarvitse niin paljoa juostakaan, Hyvärinen naureskeli.

Positiivisen tuloksen lisäksi kapteeni oli tyytyväinen joukkueensa kokonaissuorituksesta.

- Kaikki jätkät hoitivat oman tonttinsa ja pysyimme joukkueena kasassa. Loppuun asti jaksoimme painaa. Pari maalia kaveri pääsi tekemään, mutta niille ei aina mahda mitään. Kokonaisuutena hyvä paketti, kapteeni kiitteli.

Vatasen tavoin myöskään Hyvärinen ei halua liiaksi korostaa avausvoiton merkitystä.

- Nyt ainoastaan mitattiin hiukan sitä tasoa, missä tällä hetkellä olemme. Hyvältähän se sinällään näyttää, mutta seuraava vastustaja SJK, viime kauden SM-nelonen, osoittaa jo tarkemmin, mitä kevään aikana on meille tulossa, Hyvärinen toppuutteli.

- Tämä tulos käsitellään nopeasti ja sen jälkeen työnteko jatkuu. Huomenna saadaan kuitenkin viettää ehkäpä ihan ansaittu vapaapäivä, hyväntuulinen kapteeni päätti.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2959 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309