ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 29 tammikuu 2017 12:35

B-poikien Veka Pyyny debytoi edustuksessa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Veka Pyyny Veka Pyyny Kuva: Pasi Pikkupeura

Rovaniemen Palloseuran B-poikia edustavalle Veka Pyynylle eilinen Suomen Cupin ottelu Haukiputaan Palloa vastaan jäi ikuisesti mieleen. Pikakomennuksella edustukseen nostettu Pyyny sai välittömästi myös ensimmäiset minuuttinsa miesten otteluissa. Juha Malinen vaihtoi Pyynyn ottelun loppuhetkillä oikeaan laitaan Cem Felekin tilalle.

- Aika nopeasti kaikki tapahtui. Minulla oli perjantaina ylipäätään ensimmäiset harjoitukset miesten edustuksen mukana ja heti seuraavana päivänä olin jo Suomen Cupin ottelussa mukana, Pyyny kertaili Ounashallin laidalla.

- Tosi mahtava kokemus. Onhan tätä odotettu, mutta pakko myöntää, että aluksi vähän jännitti. Toisaalta jo parissakin minuutissa ennätti huomaamaan, että täällähän kuitenkin pärjää.

Pyynyn oman joukkueen, RoPS:n B-poikien, kausi alkaa tänään ensimmäisellä SM-karsintaottelulla Oulun Luistinseuraa vastaan. OLS on yksi Pohjois-Suomen suurimpia juniorijoukkueita ja samalla RoPS:n ohella vahva kandidaatti kesän SM-sarjaan.

- Suomen Cup oli hieno lisä alkukauteen, mutta omalla kohdallani viikonlopun tärkein ottelu on kuitenkin sunnuntaina, Pyyny korostaa.

- Voittoa me lähdetään hakemaan, eihän näistä matseista mikään muu voi kelvatakaan. OLS on ihan kukistettavissa oleva joukkue. Hyvin olemme joukkueena tulevaan ainakin valmistautuneet.

RoPS:n B-poikien edellisestä SM-sarjapaikasta on vierähtänyt jo pitkälti yli 20 vuotta. Pyynyn mukaan Jussi Vatasen luotsaamalla joukkueella on selkeä tavoite katkaista tämä tilastohistoria.

- Me lähdemme hakemaan omassa karsintalohkossamme paikkaa vähintäänkin 5-6 parhaan joukosta ja sitä kautta pääsyä jatkokarsintoihin. Mielellään kuitenkin ottaisimme suoran sarjapaikan, mikä edellyttäisi neljän parhaan joukkoon yltämistä, Pyyny kertoo joukkueen suunnitelmista.

- Meidän lohkossa on ainoastaan pari joukkuetta, joita vastaan emme ole aiemmin pelanneet. Todella tasaista tulee olemaan. Ennakkoon on mahdoton laittaa joukkueita järjestykseen, mutta mahdollisuudet ovat olemassa. Omalla kohdalla olisi pettymys, jos kausi jatkuisi kesällä Ykkösessä.

Rovaniemen Palloseuran ja Haukiputaan Pallon välinen ottelu alkaa Ounashallissa tänään sunnuntaina kello 13.00. Otteluun on vapaa pääsy.

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2414 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309