maanantai, 16 tammikuu 2017 12:04

SM-Karsinnat alkavat - RoPS:n B-pojat tekemässä historiaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
SM-Karsinnat alkavat - RoPS:n B-pojat tekemässä historiaa Kuva: Pasi Pikkupeura

Tänä keväänä Rovaniemen Palloseuran B-pojat ovat lähellä liki historiallista saavutusta. On kulunut jo pitkälti yli 20 vuotta siitä, kun Rovaniemellä on edellisen kerran pelattu B-poikien SM-sarjaa. Nyt tammikuun viimeisenä viikonloppuna RoPS:n pojat aloittavat matkan kohti ikäluokkansa korkeinta sarjatasoa. B-poikien SM-Sarjan karsinnat käynnistyvät 29. tammikuuta Oulun Luistinseuraa vastaan.

RoPS aloittaa taipaleensa uuden valmentajan Jussi Vatasen johdolla. Aikanaan RoPS:n edustuksessakin esiintynyt Vatanen on pitkän linjan juniorivalmentaja, joka B-poikien lisäksi luotsaa edelleen myös Pojat 05 -joukkuetta. Myös viime kaudella B-poikia valmentanut Jari Alamäki vaikuttaa poikien taustalla. Alamäen vastuualue on kuitenkin laajentunut hänen toimiessaan nykyään RoPS:n talenttivalmentajana.

Vaikka joukkue on Vataselle uusi, ovat monet pojat hänelle entuudestaan tuttuja. Vatanen on seurannut sivusilmällä tämän ikäluokan nousua jo useamman kauden ajan.

- Tässä meillä on käsissä hyvä ikäluokka ja valtavasti lahjakkaita poikia, Vatanen kehuu.

- Olemme jo päässeet pelaamaan muutamia karsintoihin osallistuvia joukkueita vastaan, ja pärjänneet niissä otteluissa varsin mukavasti. Meidän pojat erottuivat kentällä edukseen.

RoPS:n nykyisistä B-pojista useampi pelaaja on ollut mukana viime syksyn Tähtitarhassa, jota voidaan pitää alkulaukauksena ikäluokan maajoukkuetoiminnalle. Maajoukkueissa jo esiintyneet Pyry Hannola ja Juho Hyvärinen nostettiin syksyllä RoPS:n edustuksen harjoituksiin. Hyvärisen liigadebyytti koettiin viime elokuussa FC Lahtea vastaan, Juhon ollessa ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt liigapelaaja.

Päävalmentaja Vatanen luottaa miehistöönsä, mutta on varovainen ennusteissaan.

- Sen perusteella, mitä olemme nähneet, niin nöyristelylle ei ole tarvetta. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja jokainen ottelu on voitettavissa, Vatanen uskoo.

- Mutta samalla näppituntuma on, että edessä on todella tasainen sarja. Ennakkosuosikkia on mahdoton alkaa spekuloimaan. Näissä juniorijoukkueissa, kun vuosi vaihtuu, myös joukkueet vaihtuvat osan pelaajista kasvaessa yli-ikäisiksi. Meilläkin on viime kauden joukkueesta kymmenkunta pelaajaa kasvanut jo vanhempiin ikäluokkiin.

B-Poikien SM-karsintoihin osallistuu kaikkiaan 20 joukkuetta kahdessa lohkossa. Yksinkertaisen karsintasarjan jälkeen lohkojen neljä parasta etenevät suoraan SM-sarjaan, viidenneksi ja kuudenneksi tulleiden karsiessa viimeisistä paikoista. RoPS pelaa kotiottelunsa Ounashallissa.

RoPS:n ottelut B-poikien SM-karsinnoissa

Su 29.1. klo 13:00 RoPS - OLS
La 4.2. klo 14:20 SJK-j - RoPS
Su 12.2. klo 11:00 RoPS - FC Reipas
Su 19.2. klo 13:00 FF Jaro - RoPS
Ke 22.2. klo 18:00 RoPS - VIFK
La 4.3. klo 13:00 RoPS - VPS-j
La 11.3. klo 11:15 KuPS - RoPS
Su 19.3. klo 12:30 FC Kuusysi - RoPS
La 1.4. klo 12:30 RoPS - Ilves

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2553 kertaa