ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 16 tammikuu 2017 12:04

SM-Karsinnat alkavat - RoPS:n B-pojat tekemässä historiaa

Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
SM-Karsinnat alkavat - RoPS:n B-pojat tekemässä historiaa Kuva: Pasi Pikkupeura

Tänä keväänä Rovaniemen Palloseuran B-pojat ovat lähellä liki historiallista saavutusta. On kulunut jo pitkälti yli 20 vuotta siitä, kun Rovaniemellä on edellisen kerran pelattu B-poikien SM-sarjaa. Nyt tammikuun viimeisenä viikonloppuna RoPS:n pojat aloittavat matkan kohti ikäluokkansa korkeinta sarjatasoa. B-poikien SM-Sarjan karsinnat käynnistyvät 29. tammikuuta Oulun Luistinseuraa vastaan.

RoPS aloittaa taipaleensa uuden valmentajan Jussi Vatasen johdolla. Aikanaan RoPS:n edustuksessakin esiintynyt Vatanen on pitkän linjan juniorivalmentaja, joka B-poikien lisäksi luotsaa edelleen myös Pojat 05 -joukkuetta. Myös viime kaudella B-poikia valmentanut Jari Alamäki vaikuttaa poikien taustalla. Alamäen vastuualue on kuitenkin laajentunut hänen toimiessaan nykyään RoPS:n talenttivalmentajana.

Vaikka joukkue on Vataselle uusi, ovat monet pojat hänelle entuudestaan tuttuja. Vatanen on seurannut sivusilmällä tämän ikäluokan nousua jo useamman kauden ajan.

- Tässä meillä on käsissä hyvä ikäluokka ja valtavasti lahjakkaita poikia, Vatanen kehuu.

- Olemme jo päässeet pelaamaan muutamia karsintoihin osallistuvia joukkueita vastaan, ja pärjänneet niissä otteluissa varsin mukavasti. Meidän pojat erottuivat kentällä edukseen.

RoPS:n nykyisistä B-pojista useampi pelaaja on ollut mukana viime syksyn Tähtitarhassa, jota voidaan pitää alkulaukauksena ikäluokan maajoukkuetoiminnalle. Maajoukkueissa jo esiintyneet Pyry Hannola ja Juho Hyvärinen nostettiin syksyllä RoPS:n edustuksen harjoituksiin. Hyvärisen liigadebyytti koettiin viime elokuussa FC Lahtea vastaan, Juhon ollessa ensimmäinen 2000-luvulla syntynyt liigapelaaja.

Päävalmentaja Vatanen luottaa miehistöönsä, mutta on varovainen ennusteissaan.

- Sen perusteella, mitä olemme nähneet, niin nöyristelylle ei ole tarvetta. Jokaista ottelua lähdetään voittamaan ja jokainen ottelu on voitettavissa, Vatanen uskoo.

- Mutta samalla näppituntuma on, että edessä on todella tasainen sarja. Ennakkosuosikkia on mahdoton alkaa spekuloimaan. Näissä juniorijoukkueissa, kun vuosi vaihtuu, myös joukkueet vaihtuvat osan pelaajista kasvaessa yli-ikäisiksi. Meilläkin on viime kauden joukkueesta kymmenkunta pelaajaa kasvanut jo vanhempiin ikäluokkiin.

B-Poikien SM-karsintoihin osallistuu kaikkiaan 20 joukkuetta kahdessa lohkossa. Yksinkertaisen karsintasarjan jälkeen lohkojen neljä parasta etenevät suoraan SM-sarjaan, viidenneksi ja kuudenneksi tulleiden karsiessa viimeisistä paikoista. RoPS pelaa kotiottelunsa Ounashallissa.

RoPS:n ottelut B-poikien SM-karsinnoissa

Su 29.1. klo 13:00 RoPS - OLS
La 4.2. klo 14:20 SJK-j - RoPS
Su 12.2. klo 11:00 RoPS - FC Reipas
Su 19.2. klo 13:00 FF Jaro - RoPS
Ke 22.2. klo 18:00 RoPS - VIFK
La 4.3. klo 13:00 RoPS - VPS-j
La 11.3. klo 11:15 KuPS - RoPS
Su 19.3. klo 12:30 FC Kuusysi - RoPS
La 1.4. klo 12:30 RoPS - Ilves

Teksti ja kuva: Pasi Pikkupeura

Luettu 2733 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309