ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 22 marraskuu 2016 13:31

B-tytöt pelaavat myös ensi kaudella 1. divisioonassa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
B-tytöt pelaavat myös ensi kaudella 1. divisioonassa Kuva: Tero Siivola

Vuoden joukkueeksi valitut RoPS:n B-tytöt pelaavat myös ensi kaudella 1. divisioonassa. Päättyneellä kaudella B-tytöt voittivat oman Ykkösen C-lohkonsa sekä saivat jatkokarsintojen kautta mahdollisuuden osallistua B-tyttöjen SM-karsintasarjaan. Paikka karsinnoissa varmistui kauden päättäneellä 2-0 kotivoitolla Hämeenlinnan Härmästä.

Paikasta SM-karsintasarjassa jouduttiin tällä erää luopumaan. Kauden päätteeksi pelaajistossa koettiin suurta vaihtuvuutta.

- Seuran tavoite oli SM-karsintasarjassa. Pelaajia kartoittaessamme kuitenkin selvisi, että joukkueeseen olisi saatu maalivahtien lisäksi ainoastaan 14 toimintaan sitoutunutta kenttäpelaajaa, joista kaksi on paraikaa loukkaantuneena, taustoittaa päätöstä RoPS:n urheilutoimenjohtaja Jari Ilola.

- Meillä oli sunnuntaina pitkä palaveri joukkueen edellisen ja tulevien valmentajien, seuran edustajien sekä myös edustus- että naisjoukkueen valmennusjohtoon kuuluvien kanssa.

- Yksimielinen päätöksemme oli, että noin kapealla pelaajamäärällä karsintoihin ei voida osallistua. Meidän oli tehtävä päätös, joka olisi myös urheilullisesti oikein. Emme myöskään halunneet tehdä lyhytkatseista ratkaisua tuomalla mukaan pelaajia seuran ulkopuolelta pelkästään pelaajamäärän kasvattamiseksi, Ilola sanoo.

B-tyttöjä viimeistä kauttaan valmentanut Jukka Heino näkee päätöksen järkevänä. Vaikka karsinnoista jouduttiin luopumaan, Heino haluaa kuitenkin korostaa joukkueensa erinomaisia tuloksia.

- Päätös SM-karsinnoista luopumisesta tehtiin ainoastaan pelaajamäärien vuoksi, Heino kertoo.

- Tärkeimpänä kannattaa silti muistaa, että voitimme Ykkösen kevät- ja syyskierroksen sekä jatkokarsinnat. Pystyimme näyttämään todellisen tasomme. Nyt toivon joukkueelle sydämestäni paljon virtaa talven harjoitusjaksolle sekä erinomaista menestystä myös tulevalle kesälle.

Myös tyttöjen tuleva vastuuvalmentaja Marko Koivuranta uskoo ratkaisun olleen tyttöjen kannalta oikea.

- Taustalla oli puhtaasti tyttöjen ikäjakauma. Meillä on todella vähän 00-99-ikäluokan tyttöjä. Syksyllä pelanneen joukkueen rungosta seitsemän kymmenestä avauksen tytöstä olivat jo yli-ikäisiä. SM-karsintoihin lähteminen olisi käytännössä tarkoittanut, että mukana olisi ollut myös 02-syntyneitä tyttöjä, jolloin fyysiset erot etelän koviin joukkueisiin olisivat olleet liian kovat, Koivuranta perustelee.

- Mutta tämä on yleinen pienten seurojen ongelma tällaisessa sarjajärjestelmässä, jossa pelataan seuraavalla ikäluokalla sitä sarjaa, mikä on edellisvuonna hankittu. RoPS:ssa tämä koskettaa myös poikien joukkueita. Meillä saattaa olla yksi hyvä ikäluokka, joka ansaitsee paikan ylemmällä tasolla, mutta heidän perässään onkin pari ikäluokkaa vähän hiljaisempaa.

B-tyttöjen kaudesta 2017 olivat päättämässä urheilutoiminnanjohtaja Jari Ilola, naisten edustusjoukkueen päävalmentaja Olavi Tammimies, tyttökoordinaattori Liisa-Maija Rautio, valmennuspäällikkö Matti Kilpelä, B-tyttöjen viime kauden valmentaja Jukka Heino sekä tulevat valmentajat Marko Koivuranta ja Jarno Koivisto.

Juttuun lisätty Marko Koivurannan kommentit klo 15.45.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Tero Siivola

Luettu 2864 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309