ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 01 marraskuu 2016 18:04

Piirijoukkue-cupin voittopokaali saapui Napapiirille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Viime kesäkuussa Pohjois-Suomen piirijoukkue voitti Eerikkilän Urheiluopistolla järjestetyn perinteisen Piirijoukkue-cupin. Rovaniemen Palloseuralta tyttöjen C14-joukkueessa oli mukana peräti kuusi tyttöä.

Tällä viikolla voittoa päästiin juhlistamaan toistamiseen. RoPS:n tytöt saivat cupin voittopokaalin vierailulle Napapiirille kauden päätösreissulta Oulusta. RoPS:n tyttöjä valmentanut Marko Koivuranta on tyytyväinen menestyksestä erityisesti pelaajien itsensä puolesta.

- Valmentajan vinkkelistä tässä on todella urheilullinen ja liikunnallisesti lahjakas ryhmä. Vielä kun samaan ryhmään on sattunut jalkapallosta innostuneita tyttöjä, he ovat samalla potkineet toisiaankin eteenpäin, Koivuranta sanoo.

- Tytöillä tekemisen taso on monesti luontaisestikin parempaa, kuin vastaavan ikäisillä pojilla. Poikia joutuu motivoimaan eri tavoin, jotta tason saa pysymään. Tytöt ovat tunnollisia. Sen päälle näillä tytöillä on harjoituksissa mukana oma palo urheiluun, niin valmentajallehan tällainen on ihanteellinen ryhmä.

RoPS:n tytöistä kolme, Vilma Koivisto, Emmi Aska ja Julia Lindgren, valittiin Piirijoukkue-cupissa ikäluokkansa All Stars -joukkueeseen. Lisäksi Vilma Koivisto palkittiin koko turnauksen parhaana pelaajana.

- Jos tätä verrattaisiin poikajalkapalloiluun, niin valinta vastaisi paikkaa juniorimaajoukkueen avauskokoonpanossa. Kokonaisuudessaan meillä on käsissämme näille leveysasteille ihan poikkeuksellinen ikäluokka, Koivuranta kehuu.

- Tietenkin nämä ovat vielä nuoria urheilijoita, ja tyttöjen puolella väylät jalkapalloilussa ovat hiukan erilaiset kuin poikajalkapallossa. Olemme kuitenkin muistuttaneet, että jalkapallosta on mahdollista saada paljon enemmän kuin pelkkä kiva harrastus - jos vain intoa riittää. Väylät voivat johtaa esimerkiksi Yhdysvaltojen yliopistosarjoihin. Euroopassakin jo Ruotsissa voi jalkapallolla ansaita elantonsa.

Kuvassa ylhäältä vasemmalta ovat piirijoukkueessa RoPS:aa edustaneet Vilma Aska, Julia Lindgren ja Sara Sievistö. Edessä vasemmalta Emmi Aska ja Vilma Koivisto. Kuvasta puuttuu Henna Mikkonen.

Luettu 2344 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227