perjantai, 28 lokakuu 2016 16:03

RoPS:n 02 poikia mukaan Tähtitarhaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Syksyllä piirisarjoissa menestystä niittäneestä RoPS Pojat 02 -joukkueesta on valittu neljä pelaajaa mukaan Palloliiton Tähtitarhatapahtumaan. Marraskuun alussa Eerikkilän Urheiluopistolla järjestettävä Tähtitarha on perinteisesti ollut lähtölaukaus ikäluokan maajoukkuetoiminnalle.

RoPS:n pojista mukaan lähtevät maalivahti Tino Korhonen sekä kenttäpelaajat Vertti Hänninen, Jussi Niska ja Antti Salmi. Valitettavasti piirijoukkueiden cupissa All Stars -peliin valittu Sampo Ala joutui luopumaan kutsusta loukkaantumisen vuoksi. Lisäksi yksi RoPS:n pelaaja on varalla.

Joukkuetta sen kasaamisesta saakka valmentanut Jussi Vatanen on luonnollisesti hyvillään poikien saamasta tunnustuksesta.

- Se on erityisen hienoa, että saimme heti useamman pelaajan mukaan. RoPS:n lisäksi Pohjois-Suomesta pelaajia valittiin ainoastaan OLS:ta. Tämä on mahtava saavutus yhtä ikäluokkaa kohden, tyytyväinen valmentaja kertoo.

- Olemme pystyneet pitämään kasassa käytännössä saman joukkueen viimeiset viisi vuotta. Tämä on valmentajallekin mieluisa palkinto siitä kovasta työstä, mitä poikien kanssa olemme yhdessä tehneet. Näkee, että treenaamisella on saavutettu tuloksiakin.

Nyt Tähtitarhaan valitut pojat ovat vielä iältään alle 15-vuotiaita. Voidaan jo puhua pelaajista, jotka ovat osoittaneet lahjakkuutensa, mutta Vatanen haluaa olla varovainen jatko-odotusten suhteen.

- Nämä ovat vielä niin nuoria poikia, että työ on vasta alkamassa. Täytyy ainoastaan toivoa, että intoa ja motivaatiota riittää myös jatkossa, Vatanen sanoo.

- Siinä meillä seuranakin on tärkeä rooli. Paitsi joukkueen organisoinnissa myös siinä, missä sarjassa tulemme jatkossa pelaamaan. Harjoitteluympäristön lisäksi pojille olisi tärkeää saada omaan tasoon nähden hyviä sekä kehittäviä pelejä.

Alle 15-vuotiaiden poikien Tähtitarhatapahtuma järjestetään Eerikkilässä 7.-10. marraskuuta.

Teksti: Pasi Pikkupeura
Kuva: Liina Kiviö

Luettu 1782 kertaa