ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 02 lokakuu 2016 21:40

RoPSin B-tyttöjen kausi päättyi täysosumaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran B-tytöt juhlivat sunnuntai-iltana keskuskentällä karsinnan voittoa ja pääsyä SM-karsintasarjaan. Maalivahti Anni Turpeinen vie onnellista joukkua pukukoppiin. Rovaniemen Palloseuran B-tytöt juhlivat sunnuntai-iltana keskuskentällä karsinnan voittoa ja pääsyä SM-karsintasarjaan. Maalivahti Anni Turpeinen vie onnellista joukkua pukukoppiin. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemeläisessä tyttöjalkapallossa ravisteltiin sunnuntai-iltana historian lehtiä, kun Rovaniemen Palloseura eteni ensi kerran B-tyttöjen valtakunnalliseen pääsarjaan.

SM-karsintasarja odottaa jo talvella. "Loistava juttu Rovaniemen tyttöjalkapallolle."

Vuosi sitten RoPS olisi noussut vastaavanlaisella tuloksella suoraan SM-sarjaan, mutta eilinen 3-0 (2-0) voitto hämeenlinnalaisesta Härmä YJ:stä tiesi pääsyä uuteen SM-karsintaan, joka pelataan tulevan talven aikana. Karsinnan kahden ottelun yhteistulos oli RoPSille 3-2.

SM-karsinta pelataan helmi-huhtikuussa kahdessa kahdeksan joukkueen lohkossa, joiden 10 parasta pelaa ensi kesän SM-sarjan.

RoPSin leirissä riemu oli rajaton, kun erotuomarin pilli päätti noin 8 minuutin lisäajan. Lisäminuutit juontuivat Härmän maalivahdin Pilvi Pikivirran loukkaantumisesta 2. jaksolla. Hän päätyi ambulanssilla sairaalaan saamaan hoitoa päähän tulleeseen ruhjeeseen.

 Härmän maalivahti Pilvi Pikivirta loukkaantui kuvan tilanteessa. Yli hyppää RoPSin Ronja Nieminen. (Kuva: Jussi Leinonen)

Härmällä ei ollut mukana lainkaan kakkosmaalivahtia, kun toinen seuran vahdeista loukkaantui viikkoa aiemmin Hämeenlinnassa pelatussa RoPS-kohtaamisessa. Tolppien väliin lähti kenttäpelaaja Oona Konttinen, joka näytteli lopulta merkittävää roolia lopputuloksessa.

RoPSin SM-karsintaan vienyt maali syntyi Konttisen selän taakse 71. minuutilla. Oonakaisa Ämmälän vapaapotku noin 30 metristä putosi lyhyehkön Härmä-vahdin taakse maaliin.

– Teimme kauden aikana yli 20 maalia erikoistilanteista ja nyt kaikki kolme maalin syntyivät kulmista tai vapaapotkuista, hykerteli RoPS-valmentaja Jukka Heino. Kaksi avausjakson maalia menivät tehokkaiden toppareiden Milla Aatsingin ja Marianna Kallosen nimiin.

 Rovaniemen Palloseuran B-tytöt juhlivat sunnuntai-iltana keskuskentällä karsinnan voittoa ja pääsyä SM-karsintasarjaan. (Kuva: Jussi Leinonen)

Heinon joukoilla on takana täysosumakausi, sillä RoPS voitti Ykkösen lohkonsa niin kevät- kuin syyskierroksella. Kirsikkana kakun päällä oli voitto nousukarsinnassa ja paikka SM-karsintasarjaan.

– Vähän sanattomaksi tämä vetää, myönsi Jukka Heino, joka on ollut parhaiden tyttöjen kanssa valmennusyhteistyössä jo 10 vuotta.

– Onhan tämä Rovaniemen tyttöjalkapallolle loistava juttu. Tästä on tulevan joukkueen hyvä jatkaa.

Nykyisestä joukkueesta kasvaa puolen tusinaa yli-ikäisiksi.

– Tämä kausi oli palkinto ennen kaikkea vanhemmille pelaajille. Onneksi meillä on tulossa tukku hyviä pelaajia 2001- ja 2002-ikäluokissa. Rovaniemi Unitedillakin on hyvä tyttökaarti, joten tulevaisuutta kyllä on, Heino vakuutti.

 Rovaniemen Palloseuran B-tytöt juhlivat sunnuntai-iltana keskuskentällä karsinnan voittoa ja pääsyä SM-karsintasarjaan. (Kuva: Jussi Leinonen)

SM-karsintoihin pääsy takaa senkin, että ensi talvena ei tarvitse harjoitusotteluja etsiä. Sarja takaa seitsemän ottelua varmasti.

Heino jakoi kaudesta kiitosta moneen suuntaan. Erityismaininta meni Lapin urheiluakatemialle, jossa Liisa-Maija Rautio on tehnyt tyttöjen kanssa hyvää työtä.

– Akatemia on tarjonnut sitä yksilöllistä harjoittelua, johon joukkueharjoituksissa ei aikaa jää.

Iso käsi meni myös RoPSin naisten Ykkösen joukkueen valmentajille Olavi Tammimiehelle ja Janne Vainionpäälle. Pelaajia on kierrätetty molemmissa joukkueissa ja yhteistyö on ollut kitkatonta.

Sunnuntain peli näytti, että B-tytöt ovat venyneet erinomaisesti tiukoissa paikoissa. Useampi sunnuntaina pelannut taisteli vielä lauantaina Ykkösen sarjaottelussa Vantaalla. Heino oli hämillään esimerkiksi Tornion avun Leila Haapean huimasta panoksesta.

– “Lele” pelasi nytkin aivan loistavalla asenteella.

 Leila Haapea oli RoPSin B-tyttöjen osaavin pelaaja. (Kuva: Jussi Leinonen)

RoPSin B-tytöt

RoPSin B-tyttöjen joukkue: Laura Pasanen, Olga Haataja, Anni Turpeinen, Oonakaisa Ämmälä, Julia Heino, Milja Fräki, Julianne Arviranta, Milla Aatsinki, Ronja Nieminen, Marianna Kallonen, Leila Haapea, Isa Nurminen, Karita Tuomaala, Riina Ankkuri, Anna-Sofia Pasanen, Alina Heikkilä, Emilia Kangas, Riikka Kiuttu.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 1417 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309