ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 25 syyskuu 2016 22:54

RoPSin B-tytöt takaa-ajajina toiseen osaotteluun

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran B-tyttöjen SM-karsinnat alkoivat Hämeenlinnassa tappiolla. Kotijoukkue Härmä YJ otti voiton ja otteen SM-karsintasarjapaikasta maalein 2–0 (1-0).

SM-karsintojen avausottelu päättyi 0-2 tappioon Hämeenlinnassa.

Härmä siirtyi ottelussa johtoon 20. minuutilla Vilma Mahlion osumalla. Härmä pelasi kulmapotkun lyhyenä eikä RoPS reagoinut tilanteeseen riittävän nopeasti.

– Vastustaja pääsi vetämään 16-rajalta ja pallo meni tolpan kautta maaliin, RoPSin valmentaja Jukka Heino kertoi.

Toisella jaksolla Eerika Lähdekorpi viimeisteli ottelun loppulukemiksi 2-0, kun pelikellossa oli 54. minuuttia. Maali herätti runsaasti porua rovaniemeläisjoukkueessa.

– Heidän hyökkääjä blokkasi ensin meidän topparin ja sen jälkeen maalivahdin. Yleensä maalivahdin blokkaamisesta vihelletään vapaapotku, mutta tällä kertaa ei näin käynyt, Heino kummasteli.

RoPS sai pallon kertaalleen Härmän maaliin, mutta tilanne vihellettiin linjamiehen toimesta paitsioksi. Myös tämä tuomio oli Heinon mukaan varsin kyseenalainen.

Niukasta tappiosta huolimatta Heino ei heittänyt kirvestä kaivoon.

– Olimme pallollisesti parempia ja mielestäni meillä on edelleen hyvät mahdollisuudet ottaa otteluparista voitto.

RoPS haki uutta virtaa toisella jaksolla ja joukkue suoritti peräti kuusi vaihtoa. Maaleiksi lukuisat pelaajavaihdot eivät rovaniemeläisten harmiksi realisoituneet.

– Osa tytöistä pelasi lauantaina naisten joukkueen kanssa Rovaniemellä ja sen päälle he olivat vielä yön junassa. Lähtökohdat otteluun eivät olleet optimaaliset.

RoPSin ja Härmän ratkaiseva toinen osaottelu pelataan ensi viikon sunnuntaina Keskuskentällä kello 17.30.

Otteluparien voittajat pääsevät B-tyttöjen SM-karsintasarjaan kaudeksi 2017. Toisessa otteluparissa TiPS voitti EPS:n maalein 2-1.

Mikko Kinisjärvi
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 442 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309