ROPSKAUPPA.FI                              
sunnuntai, 28 elokuu 2016 20:54

B-tyttöjen SM-karsinta TP-47:n ja RoPSin kilpajuoksu

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Puna-asuinen TP-47 juhli B-tyttöjen Lapin hegemoniakoitoksessa sunnuntaina Rovaniemellä. Kallella kypärin RoPSin Julia Heino (oik.) ja avausmaalin tehnyt Oonakaisa Ämmälä. Puna-asuinen TP-47 juhli B-tyttöjen Lapin hegemoniakoitoksessa sunnuntaina Rovaniemellä. Kallella kypärin RoPSin Julia Heino (oik.) ja avausmaalin tehnyt Oonakaisa Ämmälä. Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi

Jalkapallon B-tyttöjen Ykkösen C-lohkon kilpajuoksu SM-karsintoihin on Tornion Pallo-47:n ja Rovaniemen Palloseuran välinen otatus.

Torniolaiset voittivat sunnuntain kärkiottelussa Rovaniemellä joukkueiden keskinäisen otatuksen 2-3 (1-0) ja nousivat lohkon kärkipaikalle tasapistein RoPSin kanssa. Maalierokin on täsmälleen sama, joten kolme viimeistä kierrosta ratkaisevat karsintoihin menijän.

– TP-47 on etulyöntiasemassa, sillä heillä on hieman helpompi loppuohjelma, näki RoPSin valmentaja Jukka Heino. TP saa kahteen kotipeliin kuopiolaisen Pallokissat/2:n ja sekä varkautelaisen yhteisjoukkueen WJK/STPS:n. Vieraissa kohdataan iisalmelainen Klubi-36. RoPS reissaa ensin kahteen vieraspeliin HauPa/2:n ja ONS/2:n kotikentälle. Päätöspelissä 17.9. se kohtaa Rovaniemellä Pallokissat/2:n.

Torniolaisten luotsi Mika Berg myönsi, että SM-karsinnasta on joukkueen kanssa puhuttua, mutta pelit pitää hoitaa ensin.

– SM-karsinta tulee jos on tullakseen. Saisi siitä ainakin hyviä pelejä talvelle, Berg aprikoi.

TP-47 käänsi Rovaniemen ottelun nimiinsä 2. jakson alussa mättämällä varttitunnissa kolme maalia. Maalijuhlat aloitti lohkon tehohyökkääjä Tiia Lipponen tekemällä kauden kahdeksannen maalinsa. Emilia Moberg onnistui pari minuuttia myöhemmin ja Anni Lahdenperä laukoi kulman jälkitilanteesta jo ratkaisevan 1-3 -maalin. RoPS tuli Ronja Niemisen komealla ylänurkkavedolla maalin päähän, mutta takaa-ajo jäi siihen. RoPSin johtomaalin avausjaksolla teki Oonakaisa Ämmälä.

 TP-47:n maalivahti Wilma Ylijoutsijärvi (28) siivosi vahvasti keskityspallot ja oli joukkueensa parhaimmistoa RoPS-ottelussa. (Kuva: Veli-Jukka Mustajärvi)

– Saimme hyvän otteen jo avausjakson lopulla ja toisen jakson alku oli täyttä salamointia, kuvaili Berg pelin ratkaisua.

RoPS-luotsi Jukka Heinoa harmitti pelin jälkeen, sillä omat pelasivat hidastempoisimman pelin koko sarjassa. Osasyyksi hän näki lauantain pelien rasitukset osalla pelaajista.

– Vastustaja halusi nyt enemmän. TP puolusti varsinkin keskialueen hyvin, Heino kehaisi.

RoPSilta puuttui keskikentältä mm. Leila Haapea ja Olga Haataja, mikä ei voinut olla näkymättä pelin pyörityksessä.

Kari Pyykkö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 1264 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309