ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 17 touko 2016 12:25

RoPS C14 taipui vasta finaalissa latvialaisille

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin C-14 joukkueessa pelasivat: eturivi vasemmalta Jussi Niska, arttu Palolahti, Tino Korhonen, Riku-Veli Niska, Otto Kemppainen, Vilma Koivisto, Luka Kuittinen. Takarivi vasemmalta Adam Mekki, Joona Lahdenmäki, Alex Satokangas, Santeri Matilainen, Vertti Hänninen, Sampo Ala, Eetu Tapio. RoPSin C-14 joukkueessa pelasivat: eturivi vasemmalta Jussi Niska, arttu Palolahti, Tino Korhonen, Riku-Veli Niska, Otto Kemppainen, Vilma Koivisto, Luka Kuittinen. Takarivi vasemmalta Adam Mekki, Joona Lahdenmäki, Alex Satokangas, Santeri Matilainen, Vertti Hänninen, Sampo Ala, Eetu Tapio.

Rovaniemen Palloseuran 02-pojat menestyivät hienosti viikonloppuna Käpylän Pallon järjestämässä kansainvälisessä kutsuturnauksessa Helsingin Oulunkylän urheilupuistossa.

Jussi Vatasen käskyttämät C14-pojat etenivät aina turnauksen finaaliin asti, jossa latvialainen FS Sitika oli niukasti lukemin 1-0 parempi.

– Finaalitappio oli harmittava, sillä olimme selvästi parempi joukkue kentällä. Meillä oli esimerkiksi kolme tolppakutia, mutta kun ei pompi, niin ei pompi, Vatanen harmitteli.

Riikalaiset tekivät Vatasen mukaan maalin ainoasta paikastaan.

– Parempi melkein hävitä huonolla pelillä, kuin voittaa tuurilla, Vatanen puntaroi.

– Koko turnaus oli erittäin positiivinen kokemus ja olen todella ylpeä joukkueesta.

Turnauksessa olivat mukana ikäluokan parhaat suomalaisjoukkueet Helsingin Jalkapalloklubin joukkueiden, isäntäseura KäPan, FC Hongan, Tikkurilan Palloseuran, Malmin Palloseuran ja FC Espoon johdolla. Yhteensä 16 joukkueen turnauksessa olivat ulkomaisista seuroista mukana ruotsalaiset Segeltorps IF Ja Lidingö, Sitika ja virolainen JK Tallinn Kalev.

RoPS voitti alkulohkonsa puhtaalla pelillä. Kalev kaatui numeroin 3-0, TiPS tiukassa väännössä 2-1 ja helsinkiläinen Viikingit leveästi 6-1. Välierässä vastaan tuli kivikova ruotsalaisen Segeltorps. Tasaisen ottelun RoPS voitti niukasti 1-0, ja voitto-osuman ampui Riku-Veli Niska.

– Ruotsalaisjoukkue oli hyvin organisoitu, Vatanen kehui.

Koko turnauksessa RoPSin ykköspyssy oli Sampo Ala.

– Sampo teki yli puolet maaleistamme ja oli varmaan turnauksen paras pelaaja. Myös Vilma Koivisto pelasi hyvän turnauksen, Vatanen arvioi. Tytön pärjääminen poikajunnujen parissa herätti ihmetystä turnauksessa.

RoPSin 02-pojat voittivat viime kaudella Puolen Suomen liigan ilman ainuttakaan tappiota.

– Tämä menestys on jatkumoa hyvälle työlle ja kovalle harjoittelulle. Palkintona on menestyksen lisäksi pelaajien kehittyminen. Olemme kiertäneet paljon kovia turnauksia, ja tuntuu, että otamme monia joukkueita kiinni ja olemme menneet jo ohikin, päävalmentaja tiivisti.

Markku Saukko
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 1504 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309