ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 19 huhtikuu 2016 09:19

Tyttöfutiksessa nostetta napapiirillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen Palloseuran B-tyttöjen kapteeni Marianna Kallonen näyttää laukaisun mallia viimeistelyharjoituksissa maanantaina. Rovaniemen Palloseuran B-tyttöjen kapteeni Marianna Kallonen näyttää laukaisun mallia viimeistelyharjoituksissa maanantaina. Kuva: Jussi Leinonen

– Tiivis yhteistyö naisten edustusjoukkueen kanssa vie tyttöjä eteenpäin, RoPSin B-tyttöjen valmentaja Jukka Heino tietää. Heino kuuluu myös naisten joukkueen valmennustiimiin.

Rovaniemen Palloseura ja FC Santa Claus Juniorit aloittavat tänään kauden B-tyttöjen Ykkösessä.RoPSin naisilla ja B-tytöillä on yhteisharjoituksia, ja moni B-tytöistä pelaa myös naisten Ykköstä.

– Muutama päällekkäinen ottelu näyttää olevan sarjaohjelmissa. Naisten joukkueessa on ollut loukkaantumisia, joten B-tyttöjen panosta tarvitaan varsinkin alkukaudella, Heino kertoo.

RoPSilla on pelaajia peräti neljästä eri ikäryhmästä, joten joukkueita saadaan myös piirisarjaan.

– Rinki on iso – 22 pelaajaa – eli rovaniemeläisen naisjalkapallon tulevaisuus näyttää hyvältä. Ikähaarukka on laaja, ja jo nuorimmasta, 2002 syntyneiden ikäryhmästä löytyy lupaavia pelaajia, Heino toteaa.


RoPS kuuluu lohkonsa ennakkosuosikkeihin ja on vahvasti tyrkyllä ensi kaudeksi jopa SM-sarjaan.

– Kyllähän se SM-sarja jossain tulevaisuudessa siintää unelmana ja tavoitteena, mutta lähdetään kuitenkin kauteen maltillisesti ja katsotaan miten kevätkierros menee. Syyskierroksen alkaessa on sitten hyvä tarkistaa tavoitteita.

– On niistä SM-karsintapeleistäkin puhuttu joukkueen kanssa. Jalat pitää kuitenkin pitää tiukasta maassa, Heino muistuttaa.

FC Santa Claus Juniorit on valmistautunut kauteen haastajana.

– Avausottelu on aina juhlapäivä niin pelaajille kuin valmentajille. Haastajan rooli sopii meille hyvin. Kauden jokaiseen peliin lähdetään ylittämään itseä, valmentajaJoni Valta toteaa.

Santa Claus Junioreilla on ringissä 16 pelaajaa. Toissa kaudella RoPS ja Santa Claus pelasivat Rovaniemi YJ:n nimellä samassa joukkueessa, mutta viime kaudella palattiin vanhaan käytäntöön eli molemmilla oli omat joukkueet Ykkösessä.

– Rovaniemeläistä nais- ja tyttöjalkapalloa viedään hyvässä yhteistyöhengessä eteenpäin. Pelaajilla on mahdollista siirtyä myös RoPSin puolelle.

– Olemme kasvattajaseurana ylpeitä pelaajistamme, Valta korostaa.

Lappilaisjoukkueista B-tyttöjen Ykkösessä on mukana myös Tornion Pallo -47, joka aloittaa kauden kotikentällä 30. huhtikuuta yhdistelmäjoukkue Haukiputaan Pallo/Ajax-Sarkkiranta kakkosta vastaan.

Rovaniemen Palloseura ja FC Santa Claus Juniorit kohtaavat kauden avausottelussa tänään kello 18 Rovaniemen Keskuskentällä.


B-tyttöjen  Ykkönen

Joukkueet: Pallokissat 2 (Kuopio), FC Santa Claus Juniorit (Rovaniemi), Gamlakarleby Bollklubb (Kokkola), Klubi-36 (Iisalmi), Oulun Naisfutis 2, Rovaniemen Palloseura, Siilinjärven Palloseura, Tornion Pallo -47, Terjärv Ungdoms Sportklubb (Kruunupyy), Haukiputaan Pallo/Ajax-Sarkkiranta 2 (Oulu/Kempele).

Jaarli Pirkkiö
© 2016 Lapin Kansa

 

Luettu 807 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309