ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 09 marraskuu 2015 13:21

RoPS lisää panostuksiaan juniorivalmennukseen

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseuran juniorit viettivät jalkapallokauden päättäjäisiään isänpäivänä Korkalovaaran koululla. Nuorille jalkapalloilijoille palkintoja jakoivat RoPSin Veikkausliigajoukkueen ja naisjoukkueen pelaajat maalikuningas Aleksandr Kokon johdolla. – Oli kiva nähdä ja palkita omia junnuja. Toivottavasti monet nousevat edustusjoukkueeseen seuraavan 10 vuoden aikana ja pojat pelaavat minun joukkuekavereinani, ”Boris” jutteli.Seuran joukkueet menestyivät erinomaisesti omissa sarjoissaan ja turnauksissaan kuluneella kaudella. Esimerkiksi Jussi Vatasen valmentamat 02-pojat voittivat Puolen Suomen Liigan mestaruuden. Tyttöjoukkueista 01-02 tytöt pelasivat D13 poikien Mestaruussarjaa. B-ikäluokassa sekä tytöt että pojat taistelivat Ykkösen kärkikahinoissa. Lisäksi taitokisoissa ja piirisarjoissa RoPS oli piirin paras seura.

RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen onkin tyytyväinen junioripuolen kehitykseen, johon seura on tehnyt kovia satsauksia vuodesta 2011 asti.

– Olemme tyytyväisiä junnupuolen kehitykseen, mutta paljon töitä on vielä tehtävänäkin, että saavutamme VISIO 2025 tavoitteet, Jaatinen kertoo. Vision tavoitteena on kasvattaa systemaattisesti omista junioreista pelaajia seuran edustusjoukkueisiin Veikkausliigaan ja naisten liigaan sekä myös ulkomaan kentille vuoteen 2025 mennessä.

RoPSin juniorivalmennuksessa tapahtui muutoksia, kun poikien valmennusvastaava Matti Kilpelä jätti tehtävänsä. Töissään jatkavat tyttöjen valmennusvastaava Liisa-Maija Rautio ja valmentaja Jussi Vatanen.

– Kolmantena kokoaikaisena valmentajana aloittaa vuodenvaihteessa maalivahtivalmentaja Ossi Koskela. Lisäksi haemme vielä 1-2 valmentajaa eri rooleihin, toimitusjohtaja valottaa.

– Kehitämme valmennuksen kokonaisuutta.

Toimitusjohtajalla on myös huolenaiheita.

– Olen huolissani toimihenkilöiden ja valmentajien jaksamisesta junnujen vanhempien luoman paineen alla, toimitusjohtaja myöntää.

– Asia on kuluneena vuotena noussut esille useissa lajeissa valtakunnallisesti. Pahimmissa tapauksissa vanhempien käyttäytyminen on johtanut jopa valmentajien ja toimihenkilöiden lopettamiseen lajin parissa. Viime kädessä häviäjiä ovat omat lapsemme, Jaatinen kertoo.

– Meidän vanhempien tulisi arvostaa eikä arvostella pääosin vapaaehtoistyönä tehtyä todella arvokasta toimintaa lastemme harrastusten hyväksi.

Palkitut

Vuoden joukkue: Pojat 02.
Vuoden valmentaja: Ossi Koskela.
Vuoden nuori poikapelaaja: Sampo Ala.
Vuoden nuori tyttöpelaaja: Vilma Aska.
Vuoden poikapelaaja: Severi Salmirinne.
Vuoden tyttöpelaaja: Julia Heino.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 278 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227