ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 15 elokuu 2015 10:53

RoPS panostaa lisää tyttö- ja naisjalkapalloon

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Liisa-Maija Rautio vastaa jatkossa Rovaniemen Palloseuran tyttö- ja naisjalkapallon kehittämisestä. Liisa-Maija Rautio vastaa jatkossa Rovaniemen Palloseuran tyttö- ja naisjalkapallon kehittämisestä. Kuva: Raija Suopajärvi

Rovaniemen Palloseura teki merkittävän lisäpanostuksen tyttö- ja naisjalkapallon kehittämiseksi, kun seura palkkasi Liisa-Maija Raution täysipäiväiseksi tyttöjalkapallon koordinaattoriksi elokuun alusta alkaen. Aiemmin ”Lispe” Rautio on hoitanut tehtävää osa-aikaisena opiskelujensa ohella.

Liisa-Maija Rautio päätoimiseksi tyttöjalkapallon koordinaattoriksi.Rautio valmistui keväällä liikunnanohjaajaksi Lapin Ammattikorkeakoulusta. Hän on muutenkin tuttu ropsilainen, sillä hän on naisten edustusjoukkueen kapteeni.

– ”Lispe” on ollut meillä jo useamman vuoden töissä opiskelun ohella. Totesimme hänet hyviä tuloksia aikaan saavaksi ja toimeen ryhtyväksi henkilöksi. Sellaiseksi, jonka halusimme pitää talossa, jos vain niukat talousresurssit antavat myöten, tyytyväinen RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen kertoo.

– Vaikka jokainen sentti on tiukalla, on toimintaa kehitettävä. Tyttö- ja naisjalkapallon kehittäminen vaatii täysipäiväisen ja täysipäisen tekijän, toimitusjohtaja painottaa.

– Tämä on työtä, josta olen haaveillut, olen jo pitkään tehnyt töitä RoPSin kanssa, ja nyt saimme toimivan kokonaispaketin kasaan, iloinen Rautio kertoo.

Hän jatkaa edelleen myös Lapin Urheiluakatemian tyttöjalkapallovalmentajana ja on mukana akatemian kehittämishankkeessa.


RoPSin tavoitteena on nostaa naisten joukkue liigaan vuoteen 2020 mennessä. Koordinaattorina Rautio vetää tyttöjalkapallon valmennuslinjat, joita joukkueet toteuttavat.

– Työni pääpaino on nappuloiden ja nuorimpien ikäkausijoukkueiden toiminnan kehittämisessä, tyttökoordinaattori selvittää.

– Haluamme aidosti ja oikeasti kehittää tyttö- ja naisjalkapalloa. Pelaajapolku on sielläkin luotava valmiiksi. ”Lispe” täydentää hienosti valmennusryhmää, jossa toimivat jo Jussi Vatanen, Matti Kilpelä, Jari Alamäki ja Vesa Tauriainen, Jaatinen kertoo.

– Emme näe seurassa mustavalkoisesti niin, että tytöt tytöille ja pojat pojille. Toki on hyvä, että tyttöjalkapallon keihäänkärkenä on nainen, sillä tytöt ja pojat kehittyvät lajissa eri tahtiin. Esimerkiksi kilpailullisuus syttyy pojilla usein aiemmin, Jaatinen jatkaa.

– Ja myös fyysinen kehitys on erilaista, tuore koordinaattori täydentää.

Käytännön kenttätyön eli valmennuksen lisäksi Raution harteilla on myös seuran ja tyttöjoukkueiden hallinnollisia töitä. Rautio kehittää esimerkiksi tiedonkulkua ja viestintää seuran eri joukkueiden sekä myös kannattajien välillä.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1688 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309