ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 17 heinäkuu 2015 11:19

RoPSin pojat ilahduttivat Näsmänkiepin vanhuksia

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin B-nuorten toinen valmentaja Olli-Pekka Piisilä (oik.) ja Juho Saukko jututtavat Pentti Tuomista Näsmänkiepissä. RoPSin B-nuorten toinen valmentaja Olli-Pekka Piisilä (oik.) ja Juho Saukko jututtavat Pentti Tuomista Näsmänkiepissä. Kuva: Raija Suopajärvi

Huoneen täyttää iloinen puheensorina. Joukko vanhuksia juttelee vilkkaasti reippaiden urheilijanuorukaisten kanssa. Joskus sanottava on toistettava moneen kertaan, mutta se ei tunnelmaa latista.

Lapin Safareiden arvopohjainen urheilun tukeminen on uusi idea.– Aivan upeita ja sosiaalisia poikia, osastonhoitaja Kaisu Korteniemi hymyilee.

Rovaniemen Palloseuran B-pojat vierailivat Saarenkylässä Rovaniemen kaupungin tehostetussa palvelutalossa Näsmänkiepissä. Pojat keskustelivat asukkaiden kanssa, kertoivat harrastuksestaan ja kuuntelivat iäkkäiden asukkaiden tarinoita.

– Aivan ihana juttu, tätä on odotettu kauan, Korteniemi kiittelee.

– Tärkeintä ei ole tekeminen, vaan mukava yhteinen hetki.


Elli Luoma-aho on jo 94-vuotias ja hän ilahtui kovasti poikien vierailusta.

– Osaako tällainen mummo enää jutella mitään noin nuorten poikien kanssa, Elli nauraa.

– Kyllä me saamme täällä tarpeeksi yksin istua, on tosi kiva kun käy juttukavereita päivää piristämässä, Ensi Anttila kertoo.

Vierailun mahdollisti Lapin Safarit.

– Tällainen arvopohjainen urheilun tukeminen on sopivaa meidän yrityksellemme. Me emme tarvitse paikallista näkyvyyttä, koska lähes 100 prosenttia asiakkaistamme on ulkomaalaisia. Olemme kuitenkin lappilainen yritys ja haluamme olla yhteisön jäseniä sekä osallistua näin vastuulliseen toimintaan, Safareiden markkinointijohtaja Rauno Posio kertoo.

– On hienoa nähdä, että tapahtuma onnistui ja pojat tuovat vanhuksille hyvää mieltä, Posio jatkaa tyytyväisenä.

Safarit on jo parin vuoden ajan panostanut arvopohjaiseen sponsorointiin.

– Kyllä tämä meidän idea on Lapissa ainutlaatuinen. Olemme myös tehneet periaatepäätöksen, että tuemme vain nuorten urheilua.


RoPSin Tomi Tuomaala keskustelee innokkaasti urheilusta 90-vuotiaan Heikki Ankkurin kanssa.

– Olin aikoinani aktiivinen mäkihyppääjä ja hyppäsin Ounasvaaralle keskisuuresta mäestä yli 60 metriä. On mukava jutella urheilusta poikien kanssa.

Näsmänkiepin henkilökunta oli valmistellut vierailun erittäin hyvin. Ennen osastolle lähtöä pojat saivat opastuksen, miten toimia vanhusten kanssa.

– Asukkaamme ovat hyvin iäkkäitä ja suurin osa muistisairaita. Nuorison omat isovanhemmat ovat yleensä vielä nuoria ja voi olla, etteivät he ole aiemmin tavanneet yhtä vanhoja ja myös muistisairaita ihmisiä. Ilman perehdyttämistä kohtaaminen voi olla hätkähdyttävä, osastonhoitaja Sirkka Jatkola kertoo.

RoPSin faniksi tunnustautuva Jatkola kertoo henkilökunnan kertoneen etukäteen asukkaille vierailusta, jalkapallosta, RoPSin historiasta ja tämän hetkisestä liigajoukkueen menestyksestä.

– Monet vanhukset seuraavat urheilua tarkasti.

RoPSin Tommi Kiviniemi koki vierailun antoisana.

– Kiva ja avartava kokemus. Kuulin monia tarinoita asukkaiden pitkän elämän varrelta. Muistisairaiden ihmisten kohtaaminen ei ollut ollenkaan pelottavaa, kun siihen oli varautunut.

B-poikien joukkueenjohtaja Juha Kantola näki vierailun arvokkaana monellakin tapaa.

– Loistava idea Lapin Safareilta. Saatujen eurojen lisäksi tämä on erittäin kasvattava kokemus, joka toivottavasti auttaa meitä kaikkia kasvamaan yhteisöllisesti. Kaiken lisäksi tämä tukee RoPSin junioreille kirjattuja arvoja, toisten kunnioittamista ja yhteisöllisyyttä.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 2080 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309