ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 28 touko 2015 22:52

FIFA-johtaja vieraaksi Santa Claus Cupiin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Santa Claus cup pelataan kesä-heinäkuun vaihteessa. TP-47 ja Slavia Mozyr taistelivat pallosta viime kesänä. Santa Claus cup pelataan kesä-heinäkuun vaihteessa. TP-47 ja Slavia Mozyr taistelivat pallosta viime kesänä. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemellä kesä-heinäkuun vaihteessa järjestettävä joulupukin jalkapalloturnaus Santa Claus Cup saa arvokkaita vieraita. Kansainvälisen jalkapalloliiton FIFA:n Grassroots-ohjelman johtaja espanjalainen Jorge Diaz-Cidoncha Garcia saapuu Rovaniemelle turnauksen avajaisiin maanantaina 29.6. ja viipyy turnauksen vieraana aina torstaihin 2.7. asti.

Grassroots-ohjelma kehittää maakuntien jalkapalloa.– Tämä on meille aivan huippujuttu ja ainutlaatuinen tilaisuus verkostoitua FIFAn kanssa, turnausjohtaja Antti Nikander myhäilee.

Santa Claus Cup on mukana FIFAn Grassroot-kehittämisohjelmassa, joka on erityisesti suunnattu maakunnan seuratoiminnan kehittämiseen. Toimintaa kehitetään esimerkiksi Kemijärvellä (KP-55), Sodankylässä (SoPa), Kittilässä (KiPS), Kolarissa (Kontio), Ivalossa (Ivalon kunta), Kuusamossa (Pallo-Karhut) ja Ranualla (RoPS-Ranua). Ensimmäisen ohjelman maakuntakierroksen Nikander teki yhdessä Suomen Palloliiton Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen päällikön Mika Nurmelan, valmennuskeskuksen koordinaattorin Santeri Suvalan sekä Lapin Urheiluakatemian ja RoPSin B-poikien valmentajan Olli-Pekka Piisilän kanssa.

– Vierailimme 18.-20. toukokuuta Kemijärvellä, Sodankylässä ja Ivalossa. Jaoimme grassroots-materiaalia, kuten palloja ja maaleja sekä etenkin tietoa. Saimme lämpimän vastaanoton ja maakunnassa on valtava tiedonnälkä kehittää jalkapallon junioritoimintaa, seuraorganisaatiota ja valmennusta, Nikander kertoo.

Seuraava maakuntakierros on jo suunnitteilla.

FIFA-johtajan vierailu varmistui alkuviikosta.

– Olemme ensimmäinen suomalainen toimija, joka on päässyt hakemuksesta mukaan FIFA:n Grassroots-ohjelmaan. Hän tulee avaamaan Santa Claus Cupin ja auditoimaan toimintamme. Tämän tason jalkapallovaikuttajien vierailut Suomessa ovat harvinaisia, Nikander selvittää.

Diaz-Cidoncha odottaa malttamattomana matkaansa Suomeen ja Rovaniemelle.

– En ole käynyt Suomessa koskaan aiemmin, vaikka olen toiminut FIFA:n tehtävissä vuodesta 2008. On todella hienoa tutustua turnaukseen, joka tulee kasvamaan todella paljon tulevina vuosina.

Hän tapaa myös Suomen Palloliiton edustajia

– Suomen Palloliittoon on myös mielenkiintoista perehtyä. Suomalaisessa jalkapallossa on paljon potentiaalia.

– Tämä on ensimmäinen Grassroots-turnaus Suomessa. Tutustumalla turnaukseen, näemme kuinka levittää ja kehittää Grassroots-toimintaa maassa. Odotan, että nuorten turnaus on hyvin järjestetty ja hieno kokemus.

Diaz-Cidoncha painottaa, että katse on jatkuvassa kehityksessä.

– Mietin tietenkin, kuinka FIFA voisi olla auttamassa SPL:a ja suomalaista jalkapalloa entistä paremmin.

FIFA-johtaja painottaa Santa Claus Cupin pioneerityön merkitystä.

– Toivottavasti joulupukkiturnauksen myötä muutkin paikkakunnat Suomessa heräävät mukaan toimintaamme.

Diaz-Cidoncha tapaa myös Rovaniemen kaupunginjohtajan Esko Lotvosen ja maakuntajohtaja Mika Riipin.

– Esittelemme yhdessä Rovaniemeä ja Lappia sekä niitä olosuhteita missä toimimme. Espanjalaiselle esimerkiksi meidän pitkät välimatkamme voivat olla yllätys, Nikander kertoo.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1476 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309