ROPSKAUPPA.FI                              
perjantai, 22 touko 2015 08:31

WBA-leiri kokoaa juniorit taas Keskuskentälle

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemen Palloseura ja Englannin Valioliigaseura West Bromwich Albion järjestävät toistamiseen kovatasoisenjalkapalloleirin Rovaniemen Keskuskentällä. Ensimmäisen WBA-leiri järjestettiin viime kesänä.

Leiri on näyttöpaikka maailmalle.Nelipäiväinen, 1.–4.6. järjestettävä leiri on tarkoitettu 2000–2006 syntyneille tytöille ja pojille. Valmennus on huippuluokkaa, sillä leiriä vetävät suurten resurssien englantilaisseuran valmentajat ja kykyjenetsijät. Leiriltä on mahdollisuus päästä WBA:n trial- ja turnausmatkoille ulkomaille.

Leirin ohjelma on tiivis: monipuolisia harjoituksia ja pelejä on joka päivä kello 10–16. Leiriin kuuluu lounas.

– Leiri on kaikkien seurojen junioreille avoin, ja heitä tuleekin laajalta alueelta Pohjois-Suomesta, leirin järjestelyjä hoitava RoPSin urheilujohtaja Jari Ilola kertoo.

– Leiri on korkeatasoinen ja erinomainen näyteikkuna huippuseuraan. Viime vuoden osallistujia eteni leirille Saksan Müncheniin asti, Ilola jatkaa.


Rovaniemen leiriläisiä osallistui WBA:n joukkueessa myös kotimaan isoihin junioriturnauksiin, kuten Kokkola Cupiin.

Leirin hinta on 180 euroa, joka on urheilujohtajan mukaan vastaaviin intensiivileireihin verrattuna edullinen.

– Saman tapaisia leirejä meille tarjoavat lukuisat suurseurat, kuten esimerkiksi Ajax ja AC Milan. WBA:n leiri on kuitenkin reippaasti edullisin ja hinta – laatusuhteeltaan paras.

Hinnan pitävät osaltaan maltillisena leiriä tukemaan lähteneet yhteistyökumppanit.

– Tällainen tukeminen on erilaista ja konkreettisempaa kuin perinteinen yrityksen logo pelipaidassa. Näin osaltamme mahdollistamme tasokkaan jalkapalloleirin järjestämisen pohjoisen junioreille, itsekin RoPSissa miesten Ykköstä pelannut Antti Kutila Kutilan Liikenne OY:sta kertoo.

– Olemme etsineet uusia erityyppisiä yhteistyömalleja urheiluseurojen kanssa. Tämä on yksi erinomainen sellainen, toista vuotta leiriä tukeva Kutila jatkaa.


Leirillä junnut oppivat muutakin kuin futista.

– Korkeatasoisen valmennuksen ja hyvän näyttöpaikan lisäksi junnut oppivat kansainvälisen jalkapallokielen ja –termistön, sillä ohjaus ja valmennus tapahtuu luonnollisesti englanniksi, Ilola painottaa.

Leirille osallistuu vajaat 100 junioria.

– Muutama paikka on vielä jäljellä, Ilola kertoo.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1425 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309