ROPSKAUPPA.FI                              
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 10574
lauantai, 18 huhtikuu 2015 11:27

Uudet nappulapäälliköt ryhtyivät muuraamaan RoPS:n kivijalkaa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS:n tuoreet nappulapäälliköt Jaakko Höynälänmaa (vas.) ja Ville Mäkelä toivottavat jalkapallosta innostuneet lapset vanhempineen mukaan RoPS:n uusiutuneeseen nappulatoimintaan. RoPS:n tuoreet nappulapäälliköt Jaakko Höynälänmaa (vas.) ja Ville Mäkelä toivottavat jalkapallosta innostuneet lapset vanhempineen mukaan RoPS:n uusiutuneeseen nappulatoimintaan. Kuva: Timo Törmänen

Rovaniemen Palloseura satsaa jatkossa entistä enemmän seuran nappula- ja junioritoiminnan kehittämiseen. Siitä ovat hyvänä osoituksena Jaakko Höynälänmaa ja Ville Mäkelä, luokanopettajat jotka helmikuun alussa aloittivat RoPS:n nappulapäälliköinä.Kemiläislähtöiset kaverit aloittivat oman jalkapalloilijan taipaleensa aikoinaan KePS:n punaisessa värissä, joka vaihtui aikuisiällä RoPS:n siniseen. Helmikuussa kaverit ryhtyivät järjestämään ja organisoimaan RoPS:n nappuloiden eli vuonna 2004 syntyneiden ja sitä nuorempien jalkapalloilijanalkujen kesän toimintaa.

– Kävimme seuran johdon kanssa keskustelut siitä, mitä pesti pitää sisällään ja mitä seura sillä tavoittelee. Löysimme hyvin nopeasti yhteisen sävelen ja lähdimme tosi innolla hommaan mukaan, kertovat pari vuotta RoPS:n 07-joukkuetta vetäneet tuoreet nappulapäälliköt.

Nappulapäälliköiden toimenkuvaan kuuluu nappulaikäisten kesän toiminnan järjestämisen ja organisoinnin lisäksi myös talvinappulatoiminnan kehittäminen ja laajentaminen.

– Nyt aluksi olemme tehneet suunnitelmat siitä, mitä RoPS:n nappulatoiminnassa tapahtuu kesällä. Olemme myös värvänneet vetäjiä nappularyhmille ja mukavasti niitä saaneetkin. Lasten vanhempien lisäksi olemme värvänneet mukaan liikunta-alan opiskelijoita. Olemme myös perustaneet Facebook-sivut RoPS:n nappulatoiminnalle osoitteeseen www.facebook.com/ropsnappulat, työstään selvästi innostuneet miehet luettelevat tekemisiään.


Pitemmällä tähtäimellä nappulapäälliköiden tavoitteena on RoPS:n nappuloiden määrän selkeä lisääminen eli niiden jalkapallosta innostuneiden lasten määrän lisääminen, josta jatkossa tavoitellaan vuosittain nousevan omia pelaajia seuran liigajoukkueen käyttöön.

– Jatkossa tavoittelemme sitä, että nappulaiän jälkeen saamme eri ikäkausitoimintaan lisää pelaajia. Jos nyt hienosti sanotaan, niin pyrimme tällä toiminnalla muuraamaan RoPS:n kivijalkaa vahvemmaksi, toteavat miehet hymyssä suin.

Viime vuonna RoPS:n nappulatoimintaan osallistui noin 300 lasta, eikä tälle kesälle huimaa lisäystä vielä tavoitella. Mutta jo vuoden päästä nappuloiden määrän olisi tarkoitus olla suurempi, sitten kun tuoreiden nappulapäälliköiden kädenjälki alkaa toiminnassa näkymään.

– RoPS on meille Rovaniemen ykkösseura ja tuleva toiminta nappuloiden kanssa tulee olemaan monipuolista. Tavoitteena on antaa kaikille vetäjille Palloliiton e-ohjaajakoulutus ja myös me olemme toiminnassa mukana ja annamme vetäjille vinkkejä. Pyrimme myös viemään toimintaa ns. lähikentille eli esimerkiksi Muurolaan toivomme omaa joukkuetta, jotta sen alueen nappulat voisivat harjoitella siellä eikä aika kuluisi autossa istumiseen, nappulapäälliköt toivovat.


RoPS:n uudistunut nappulatoiminta tarjoaa nyt alkuun toimintaa toukokuun alusta syyskuuhun sekä tytöille että pojille. Kerran viikossa kokoontuvat ”futisliikkarit” sekä uusi alle 4-vuotiaiden lapsi-vanhempi-ryhmä maksavat 90 euroa kaudessa, kahdesti viikossa kokoontuvat ”futisliikkarit” ja nappulaliiga 140 euroa kaudessa.

– Kaikki hinnat sisältävät ohjatun toiminnan, pallon, vakuutuksen, pelipassin ja pelipaidan sekä vapaan pääsyn RoPS:n liigajoukkueen kotiotteluihin. Kerran viikossa harjoitellaan ja torstaisin on sitten pelitapahtumat Ounashallissa ja SantaSportin tekonurmella, kertovat RoPS:n nappulapäälliköt Jaakko Höynälänmaa ja Ville Mäkelä ja toivottavat jalkapallosta innostuneet lapset vanhempineen joukolla mukaan RoPS:n nappulatoimintaan.

Kick off-avaustapahtuma pidetään 4.5. Ounashallilla. Ilmoittautuminen ennen sitä www.rops.fi/nappulat.

Timo Törmänen
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 2210 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309