ROPSKAUPPA.FI                              
keskiviikko, 08 huhtikuu 2015 08:35

Litmanen valmentaa pohjoisen junnuja tehoryhmäleirillä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)

Rovaniemellä järjestetään poikkeuksellisen mielenkiintoinen jalkapallojunioreiden harjoitusleiri tulevana viikonloppuna. Perjantaista sunnuntaihin kestävän Pohjois-Suomen alueellisen tehoryhmäleirin valmennusportaassa on suomalaisen jalkapallon legendoja.”Kuningas” Jari Litmanen toimii leirin asiantuntijavalmentajana, ja mukana on myös Suomen Palloliiton pelaajakehityspäällikkö takavuosien topparisuuruus Hannu Tihinen. Myös alueen junnuille entuudestaan tuttujen aluevalmentaja Mika Nurmelan ja talenttivalmentaja Vesa Tauriaisen pelaajaurat ovat upeita esimerkkejä junioreille.

Leirille on kutsuttu 14 vuosina 1999-2000 syntynyttä poikaa SPL:n Pohjois-Suomen piirin alueelta.

Rovaniemen Palloseurasta leirille osallistuvat Matias Irvankoski, Juho Hyvärinen, Veka Pyyny ja Erik Kantola.

– Hieno ja haastava leiri on tulossa. Kaikki pohjoisen ikäluokan parhaat pojat ovat koossa tiiviillä leirillä. Taso on varmasti kova, Erik Kantola kertoo.

– On tietenkin aivan mahtavaa päästä Suomen kaikkien aikojen parhaan pelaajan valmennukseen, Kantola jatkaa, ja viittaa Litmaseen.

– Enköhän pyydä ”Litiltä” nimikirjoituksen, RoPSin B-poika suunnittelee.

– Aiemmin Eerikkilässä on järjestetty vastaavia ikäluokan valtakunnallisia teholeirejä. Nyt ensimmäistä kertaa tehdään sama alueellisesti, Pohjois-Suomen valmennuskeskuksen koordinaattori Santeri Suvala kertoo.

– Leirin pääpaino on lajiharjoittelussa. Lisäksi luennoilla ja palavereissa on Kohti ammattilaisuutta -teema, johon meillä on erinomaiset opettajat Litmanen ja Tihinen. Pojat ovat niitä potentiaalisia tulevia ammattilaisia, ja heitä valmistetaan jo ammattilaisuuteen, Suvala kertoo leirin ohjelmasta.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

 

Luettu 1526 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309