ROPSKAUPPA.FI                              
tiistai, 10 helmikuu 2015 09:01

RoPS ja Santa Claus juniorit syventävät yhteispeliä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(1 ääni)
Santa Claus Junioreiden Pasi Hiukka (vas.) Wetterin Ilkka Ikäheimo ja RoPSin Petri Jaatinen hyrisiväät tyytyväisyyttä yhteistyösopimuksesta. Santa Claus Junioreiden Pasi Hiukka (vas.) Wetterin Ilkka Ikäheimo ja RoPSin Petri Jaatinen hyrisiväät tyytyväisyyttä yhteistyösopimuksesta. Kuva: Miika Hämäläinen

Rovaniemeläisessä juniorijalkapalloilussa puhaltavat uudet tuulet. Pitkäaikainen köydenveto Rovaniemen Palloseuran ja Santa Claus junioreiden väillä näyttäisi olevan ohi. Maanantaina RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen ja Santan Claus Junioreiden puheenjohtaja Pasi Hiukka kertoivat yhteistyön uusissa tuulista.

Wetteri mukaan isolla panoksella uudella yhteistyömallilla.– Yhteinen tahtomme on, että isolle kentälle siirtyessään eli C-junioreista ylöspäin kilpapuoli on vain RoPSilla, Hiukka kertoo.

– Meidän on yksinkertaisesti tehtävä konkreettista yhteistyötä, jos haluamme, että Keskuskentällä pelataan Veikkausliigaa ja joskus naisten liigaa, puheenjohtaja painottaa.

– Tahtotilamme on, että C-junioreista nuorempiin jatkamme omaa toimintaamme, toki sielläkin yhteistyötä kehittäen. Terve kilpailu pitää virkeänä. Molempien on pidettävä toimintansa vetovoimaisena, Hiukka ja Jaatinen linjaavat.

– Me ajattelemme jalkapalloilevan lapsen parasta, ja toivottavasti niin tekevät myös junioritoiminnalle tärkeät vanhemmat.

Jalkapallomiehet korostavat, että kova paikallinen vastus on pikkujunnuille tärkeä, jottei vastustajia peleihin tarvitse etsiä satojen kilometrien päästä.


Santa Claus J jatkaa yli 15-vuotiaiden harrastejalkapallon parissa, ja seurat lupaavat uusia satsauksia harrastepuolelle. Harrastejalkapallossa on mahdollista jatkaa jalkapalloilua vähemmän totisesti.

– Rovaniemellä on nyt noin 1500 jalkapalloilijaa, yhteinen tavoitteemme on nostaa harrastajamäärä tasalukuun eli kahteen tonniin, toimitusjohtaja Jaatinen paaluttaa.

Seurojen yhteistyö tiivistyy valmennuspuolella. Tarkoituksena on, että esimerkiksi RoPSin uusi maalivahtivalmentaja Ossi Koskela valmentaa jatkossa myös Santan junnuja.


Seurat julkistivat samalla autoliike Wetterin kanssa uuden ja merkittävän yhteystyösopimuksen. Jatkossa jalkapalloilevan perheen autohankinta Wetteriltä hyödyttää suoraan lapsen omaa joukkuetta.

– Se on korvamerkittyä rahaa juniorin omalle joukkueelle. Jokaisesta uudesta autosta menee 300 euroa joukkueelle ja käytetystä kaarasta 150 euroa, Wetterin paikallispäällikkö Ilkka Ikäheimo kertoo.

– Wetteri myy tänä vuonna 1600 autoa, ja toivottavasti mahdollisimman monta niistä RoPSin tai Santa Claus J:n junnupelaajien perheille.

– Haluamme olla osaltamme tukemassa junioritoimintaa. Se on sydäntämme lähellä. Meille on tärkeää, että raha menee suoraan juniorin omalle joukkueelle eikä seuralle. Junioritoiminta on aiemmin ollut todella sirpaleista, aiemmin jopa saman joukkueen varainhankkijat olla puheillani toisistaan tietämättä samana päivänä. Tämä uusi tapa on ammattimainen, Ikäheimo kertoo.

Hiukka ja Jaatinen ovat erittäin tyytyväisiä uudesta yhteistyöstä. – Ajattelimme, että jos me seurat emme yhdessä saa vakuutettua yhteistyökumppaneille meistä olevan hyötyä, niin onhan se kumma, Hiukka ja Jaatinen virnistävät.

Markku Saukko
© 2015 Lapin Kansa

Kommentti: Vihdoinkin

Rovaniemen parhaat juniorit pelaavat todennäköisesti ja toivottavasti jatkossa C-junioreista alkaen RoPSissa. Vihdoinkin! Jalkapallomiehen sydän on vuosia itkenyt verta kahden loistotyötä tekevän ison seuran taistellessa keskenään.

On ollut täysin hullua, että Bpoikien Ykkösessä on pelannut kaksi rovaniemeläistä joukkuetta. Eniten on kärsinyt rovaniemeläinen jalkapallo! Nyt Santa Claus J:n ja RoPSin tekemisessä on aito yhteistyön henki. Molempien seurojen johto on ymmärtänyt, mikä on jalkapallolle parasta, ja samalla seurojen välillä vallitsee uusi keskinäisen arvostuksen kulttuuri.

Junioritoiminnan kilpailuasetelmaa on korostanut se, että suurin piirtein joka toinen ikäluokka on ollut parempi paikalliskilpailijalla. Tämä on syönyt jatkuvuutta ja katkaissut paljon puhutun pelaajapolun. Vanhempien junnujen kilpatoiminnan keskittämistavoite RoPSille on luonnollinen valinta, mutta yhtään ei voi väheksyä Junioreiden laadukasta toimintaa nuorempien parissa, joka tuottaa hyviä yksilöitä vanhempiin ikäluokkiin.

Santa Claus J:n panostus harrastejalkapalloon on myös yhteiskunnallisesti erittäin merkittävä. Usein tavoitteellisen pelaamisen lopettava teini putoaa koko urheiluharrastuksen ulkopuolelle, eikä omaksu liikunnallisia elämäntapoja. Rovaniemi on oikealla tiellä tämän drop out-ilmiön torjunnassa. Eikä suinkaan ole mahdotonta, että harrastefutaajan into pahimman murkkuiän jälkeen syttyy uudelleen, ja hän palaa takaisin kilpatoimintaan.

Wetteri-yhteistyö on myös aivan uusi upea varainhankintamuoto. Tuo 300 euroa on yhden juniorin koko kauden varustepaketin hinta. Sillä rahalla saa myös mainoksen verryttelyasuun. Ja ne mainosrahat ovat näinä aikoina enemmän kuin kiven takana, kuten verkkareista näkyy.

Markku Saukko

Luettu 2002 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309