ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 03 marraskuu 2014 08:34

RoPSin junioreilla menestyksekäs kausi

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPSin vuoden valmentaja Marko Vatanen, tyttöpelaaja Julianne Arviranta ja poikapelaaja Matias Irvankoski. RoPSin vuoden valmentaja Marko Vatanen, tyttöpelaaja Julianne Arviranta ja poikapelaaja Matias Irvankoski. Kuva: Eero Yrjänheikki

Nelinkertainen ”RoPS’n Roll”-huuto kajahtaa Korkalovaaran koulun liikuntasalissa ja avaa Rovaniemen Palloseuran junioreiden kauden päättäjäiset. Päättynyt kausi oli seuran junioreille erityisen menestyksekäs.

Rovaniemen Palloseura pitää omia joukkueita YJ-ryhmiä toimivampina.

– Olimme piirisarjoissa ja taitokilpailuissa Pohjois-Suomen piirin paras seura, poikien valmennusvastaava Matti Kilpelä summaa.

Piirisarjoissa RoPS sai joukkueen mitalikolmikkoon yhtä sarjaa lukuun ottamatta kaikissa poikien ja tyttöjen D12 – C15 sarjoissa. Taitokilpailuissa ropsilaiset keräsivät eniten taitomerkkejä.

RoPS menestyi myös isoissa turnauksissa. Esimerkiksi D12 tytöt voittivat toisen kerran peräkkäin sarjansa Piteå Summer Gamesissa.

– Menestystä tärkeämpänä pidän kuitenkin toiminnan kehittymistä. Meillä on pelaajaputki 08-syntyneistä pojista B-junioreihin ja sieltä Kakkosen FC Santa Claus AC:n ja edustusjoukkueeseen, Kilpelä korostaa.

RoPSin toimitusjohtaja Petri Jaatinen ilmoitti seuran pitkän tähtäimen kunnianhimoisen tavoitteen.

– Tavoitteenamme on olla vuonna 2025 Suomen paras jalkapalloseura.

Rovaniemellä on käyty vilkasta keskustelua RoPSin ja FC Santa Claus J:n yhteistyöstä. Santa julkaisi omien kauden päättäjäistensä yhteydessä tarjonneen uutta yhteistyömallia RoPSille.

– Me käsittelemme yhteistyötarjousta ja mietimme omaa kantaamme. Tätä asiaa ei hoideta sutaisemalla, vaan mietimme tarkasti mikä on toimivin yhteistyötapa. Yhteistyö on äärimmäisen tärkeää ja olen ehdottomasti sen kannalla. Tapa on vain vielä avoin, Jaatinen kertoo.

Jaatinen avaa jo hieman RoPSin näkemyksiä.

– Mielestäni RoPSin pitää määritellä valmennuslinja. Yhtään vähättelemättä Santan tekemää työtä, meillä on kuitenkin kokonaisuudessaan Rovaniemen paras valmennustietämys ja paremmat resurssit. Toimintastrategia on myös pitkäjänteisempi ja selkeämpi kuin naapuriseuralla. Jaettua vastuuta ei ole, joten päävastuu valmennuksen sisällöstä ja linjauksista olisi RoPSilla. Toteutus tehtäisiin toki yhteistyössä.

RoPSin tavoitteena on koko Pohjois-Suomen jalkapallon kehittäminen.

– Emme mieti vain RoPSin tai Santan menestystä vaan kehitämme myös maakuntien seurojen toimintaa ja teemme heidän kanssaan yhteistyötä, toimitusjohtaja linjaa.

RoPSilla ja Santalla on ollut yhteisiä joukkueita, joista B-tyttöjen joukkue pääsi päättyneellä kaudella peräti SM-karsintaan asti. Jatkossa RoPS ei enää lähde perustamaan yhteisjoukkueita.

– Kahden eri toimintakulttuurin yhdistäminen on vaikeaa. Näkisin jatkossa toimivammaksi, että joukkue olisi jommankumman seuran nimen alla.

Palkitut

Vuoden valmentaja: Marko Vatanen (P06)

Vuoden joukkue: RoPS T01-02

Vuoden poikapelaaja: Matias Irvankoski

Vuoden tyttöpelaaja: Julianne Arviranta

Vuoden nuori poikapelaaja: Rasmus Degerman

Vuoden nuori tyttöpelaaja: Sara Sievistö

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1890 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309