ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 06 lokakuu 2014 08:45

Rovaniemi YJ taisteli tasapelin

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Rovaniemen maalivahti Johanna Vainionpää (vas.) teki lukuisia loistotorjuntoja. Rovaniemen maalivahti Johanna Vainionpää (vas.) teki lukuisia loistotorjuntoja. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemeläisen naisjalkapallon historiaan kirjoitettiin sunnuntaina uusi sivu, kun Rovaniemi YJ pelasi ensimmäisenä naisjalkapallojoukkueena SM-karsintaottelun.

Ja hyvin pelasikin. Kovan väännön jälkeen peli Keskuskentällä päättyi maalittomaan tasatulokseen. B-tyttöjen SM-sarjapaikka on siis täysin auki ennen ensi lauantaina Espoossa pelattavaa toista osaottelua.

– Tähän tulokseen täytyy olla tyytyväinen. Tiesin ennakkoon Espoon tason, YJ:n päävalmentaja Jukka Heino sanaili taiston tauottua.

Rovaniemeläisille oli tärkeää, ettei Espoo onnistunut tekemään arvokasta vierasmaalia.

– Erinomainen juttu, nyt meille riittää Espoossa 1-1 tulos nousuun. Tytöille oli tärkeää nähdä, että pystymme haastamaan Espoon.

FC Espoo oli erinomaisesti liikkuva joukkue, joka prässäsi aggressiivisesti ylhäältä alkaen. Etenkin avauspuoliajalla Rovaniemellä olikin suuria vaikeuksia saada omaa peliään käyntiin. Ottelu oli lähes koko joukkueelle peliuran tähän asti suurin ottelu ja jännitys näkyi otteissa.

Rovaniemen tärkein pelaaja oli huippuottelun pelannut maalivahti Johanna Vainionpää, joka teki lukuisia loistotorjuntoja. Kaukolaukaukset ja keskityspallot Vainionpää hoiteli vuorenvarmasti. Espoon paras paikka ensimmäisellä puoliajalla syntyi keskikentän kapellimestari Anni Rusaselle, joka tälläsi kovan laukauksen aivan lähietäisyydeltä, mutta Vainionpää ehti hienolla reaktiotorjunnalla varjelemaan maalinsa.

Avauspuoliajalla YJ hyökkäyspeli jäi lähes yksinomaan vastaiskujen varaan. Reilun puolen tunnin jälkeen nopea Julia Heino purjehti röyhkeästi tekopaikkaan, mutta painava kuti jysähti tolppaan.


Toisella puoliajalla kotijoukkue paransi peliään, mutta ei pystynyt luomaan kovin vaarallisia maalipaikkoja. Espoo teki runsaasti vaihtoja ja pystyi pitämään korkean prässitemponsa koko ottelun ajan. YJ:n topparipari Marianna Kallonen - Emilia Härkönen johtivat hyvin pelannutta puolustuslinjaa ja saivat pidettyä Espoon nopeat kärjet kurissa.

Johanna Vainionpää oli ottelun jälkeen iloinen.

– Minulla oli luottavainen mieli, vaikka kyllä jännitys näkyi tyttöjen otteissa.

Vainionpäällä on jo kokemusta isoista peleistä, sillä hän on pelannut naisten liigassa yhden ottelun Merilappi Unitedin paidassa ja pelejä myös MelU:n B-tyttöjen joukkueessa SM-sarjassa.

– On kunnia olla mukana näissä nousukarsinnoissa. Olisi hienoa nousta vaikka itse olenkin jo ensi kaudella yli-ikäinen B:n sarjaan.


Espoon päävalmentaja Velimatti Sutela kehui ottelua

– Tämä oli hieno taistelupeli ja yleisöäkin paikalla varmaan pari sataa.

– Ensi lauantaina Espoossa on mielenkiintoinen tyttöjalkapallopeli. Molemmat joukkueet haluavat nousta eivätkä anna tuumaakaan periksi, Sutela ennusti.

Markku Saukko
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1330 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Ykköstä sekä Miehissä että Naisissa. Akatemiajoukkue RFA pelaa Miesten Kakkosessa ja Naisten kakkosjoukkue samoin Naisten Kakkosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
  risto.niva(@)rops.fi
 +358 400 694 774

Myyntijohtaja
  petri.jaatinen(@)rops.fi
 +358 400 584 227