ROPSKAUPPA.FI                              
lauantai, 04 lokakuu 2014 19:11

Rovaniemi YJ/B1 pelaa historiallisia pelejä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Täksi kaudeksi RoPSin ja Santa Clausin B-tytöt yhdistettiin yhteen joukkueeseen. Yhdistelmäjoukkue on menestynyt tällä kaudella hienosti. Nyt edessä on kauden tärkeimmät pelit. Täksi kaudeksi RoPSin ja Santa Clausin B-tytöt yhdistettiin yhteen joukkueeseen. Yhdistelmäjoukkue on menestynyt tällä kaudella hienosti. Nyt edessä on kauden tärkeimmät pelit. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemi YJ/B1 -joukkue pelaa sunnuntaina ainutlaatuisen pelin. Rovaniemeläsjoukkue voitti jalkapallon tyttöjen Ykkösen C-lohkon ja eteni historiallisesti SM-karsintoihin. Koskaan aiemmin rovaniemeläisessä naisjalkapalloilussa ei ole karsittu paikasta SM-sarjaan.

Jalkapallon B-tyttöjen SM-karsintojen ensimmäinen osaottelu pelataan sunnuntaina Keskuskentällä.

Sunnuntaina Keskuskentälle saapuu vieraaksi FC Espoo. Rovaniemeläiset kohtasivat joukkueen tammikuussa Oulussa pelatussa harjoitusturnauksessa.

– Meillä on espoolaisista yksi aika tuore video. He ovat pelaava ja hyvä porukka. Heillä on listoilla peräti 36 pelaajaa, joista 18 saapuu Rovaniemelle, Rovaniemi YJ/B1 joukkueen valmentaja Jukka Heino kertoi.

Rovaniemi YJ/B1 pelasi syyskierroksen vahvasti. Joukkue voitti yhdeksästä ottelusta kuusi ja pelasi kolmesti tasan. Maaliero oli loistava 15-2.

Heino uskoo, että rovaniemeläisten on hyvä aloittaa ottelupari nimenomaan kotiottelulla.

– On sillä merkitystä. Kotiottelu on hirveän tärkeä. Olemme voittaneet tällä kaudella kaikki kotiottelut.

ekä Rovaniemi että Espoo ovat pelitaitavia joukkueita jotka haluavat pelata hyvää pallollista peliä.

– Luulen, että ottelusta tulee ennemmin vähämaalinen kuin maali-ilottelu. Lisäksi meillä on tämän sarjan paras maalivahti, Heino sanoi ja viittaa tällä kaudella myös Merilappi Unitedissa B-tyttöjen SM-sarjaa ja Naisten Liigaa yhden ottelun kumpaakin pelanneeseen Johanna Vainionpäähän.

Heino on painottanut ennen kauden tärkeimpiä pelejä, että joukkue lähtisi nauttimaan.

– Sen kautta näihin peleihin pitää lähteä – ei jännitetä vaan nautitaan.

Heino sanoo, että joukkue on jo nyt saavuttanut tämän kauden tavoitteen.

– Kaikki on nyt periaatteessa plussaa. Liigapaikka toisi toki jatkumoa, sillä vain neljä tyttöä on tästä joukkueesta yli-ikäisiä ensi kaudella, Heino sanoi.

Näin pelataan

Karsinnat ottelupareittain koti-vieras-rytmityksellä UEFA:n vierasmaalisäännöin noususta B-tyttöjen SM-sarjaan kaudeksi 2015. Otteluparit: Rovaniemi B1/YJ – FC Espoo ja SeMi – FC Viikingit.

UEFA: n vierasmaalisääntö: Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaa se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Vierasmaalit lasketaan jatko-ottelussakin, eli jos joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, voittaa vierasjoukkue.

Jos toinen joukkueista tekee enemmän maaleja jatko-ottelussa, on se voittaja. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Mikko Kinisjärvi
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1416 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309