lauantai, 04 lokakuu 2014 19:11

Rovaniemi YJ/B1 pelaa historiallisia pelejä

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
Täksi kaudeksi RoPSin ja Santa Clausin B-tytöt yhdistettiin yhteen joukkueeseen. Yhdistelmäjoukkue on menestynyt tällä kaudella hienosti. Nyt edessä on kauden tärkeimmät pelit. Täksi kaudeksi RoPSin ja Santa Clausin B-tytöt yhdistettiin yhteen joukkueeseen. Yhdistelmäjoukkue on menestynyt tällä kaudella hienosti. Nyt edessä on kauden tärkeimmät pelit. Kuva: Jussi Leinonen

Rovaniemi YJ/B1 -joukkue pelaa sunnuntaina ainutlaatuisen pelin. Rovaniemeläsjoukkue voitti jalkapallon tyttöjen Ykkösen C-lohkon ja eteni historiallisesti SM-karsintoihin. Koskaan aiemmin rovaniemeläisessä naisjalkapalloilussa ei ole karsittu paikasta SM-sarjaan.

Jalkapallon B-tyttöjen SM-karsintojen ensimmäinen osaottelu pelataan sunnuntaina Keskuskentällä.

Sunnuntaina Keskuskentälle saapuu vieraaksi FC Espoo. Rovaniemeläiset kohtasivat joukkueen tammikuussa Oulussa pelatussa harjoitusturnauksessa.

– Meillä on espoolaisista yksi aika tuore video. He ovat pelaava ja hyvä porukka. Heillä on listoilla peräti 36 pelaajaa, joista 18 saapuu Rovaniemelle, Rovaniemi YJ/B1 joukkueen valmentaja Jukka Heino kertoi.

Rovaniemi YJ/B1 pelasi syyskierroksen vahvasti. Joukkue voitti yhdeksästä ottelusta kuusi ja pelasi kolmesti tasan. Maaliero oli loistava 15-2.

Heino uskoo, että rovaniemeläisten on hyvä aloittaa ottelupari nimenomaan kotiottelulla.

– On sillä merkitystä. Kotiottelu on hirveän tärkeä. Olemme voittaneet tällä kaudella kaikki kotiottelut.

ekä Rovaniemi että Espoo ovat pelitaitavia joukkueita jotka haluavat pelata hyvää pallollista peliä.

– Luulen, että ottelusta tulee ennemmin vähämaalinen kuin maali-ilottelu. Lisäksi meillä on tämän sarjan paras maalivahti, Heino sanoi ja viittaa tällä kaudella myös Merilappi Unitedissa B-tyttöjen SM-sarjaa ja Naisten Liigaa yhden ottelun kumpaakin pelanneeseen Johanna Vainionpäähän.

Heino on painottanut ennen kauden tärkeimpiä pelejä, että joukkue lähtisi nauttimaan.

– Sen kautta näihin peleihin pitää lähteä – ei jännitetä vaan nautitaan.

Heino sanoo, että joukkue on jo nyt saavuttanut tämän kauden tavoitteen.

– Kaikki on nyt periaatteessa plussaa. Liigapaikka toisi toki jatkumoa, sillä vain neljä tyttöä on tästä joukkueesta yli-ikäisiä ensi kaudella, Heino sanoi.

Näin pelataan

Karsinnat ottelupareittain koti-vieras-rytmityksellä UEFA:n vierasmaalisäännöin noususta B-tyttöjen SM-sarjaan kaudeksi 2015. Otteluparit: Rovaniemi B1/YJ – FC Espoo ja SeMi – FC Viikingit.

UEFA: n vierasmaalisääntö: Jos joukkueet tekevät yhtä paljon maaleja kahdessa osaottelussa, voittaa se, joka on tehnyt enemmän vierasmaaleja. Mikäli vierasmaalitkin ovat samat, pelataan heti toisen osaottelun päätteeksi jatko-ottelu, jonka pituus on 2 x 15 minuuttia. Vierasmaalit lasketaan jatko-ottelussakin, eli jos joukkueet tekevät jatko-ottelussa saman määrän maaleja, voittaa vierasjoukkue.

Jos toinen joukkueista tekee enemmän maaleja jatko-ottelussa, on se voittaja. Jos kumpikaan joukkue ei tee maaleja jatko-ottelussa, suoritetaan rangaistuspotkukilpailu.

Mikko Kinisjärvi
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1242 kertaa