ROPSKAUPPA.FI                              
torstai, 17 huhtikuu 2014 07:31

Hiljainen tavoite: SM-sarjaan

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
ROVANIEMI yj:n B-tytöt harjoittelivat keskiviikkona Keskuskentällä. Kuvassa Roosa Rautio (oik.) ,Alina Heikkilä,Julia Heino ja Iida Savolainen. ROVANIEMI yj:n B-tytöt harjoittelivat keskiviikkona Keskuskentällä. Kuvassa Roosa Rautio (oik.) ,Alina Heikkilä,Julia Heino ja Iida Savolainen. Kuva: Pekka Aho

Rovaniemen juniorijalkapallo starttaa kauteen jo pitkäperjantaina kun B-tyttöjen Ykkönen potkaistaan käyntiin keskuskentällä. Vastakkain ovat nimihirviö Rovaniemi yj B1 ja Pallokissat Kuopiosta.

FC Lynxin vaihdettua nimensä FC Santa Claus Napapiiriksi, päätettiin samalla paketoida tyttöjen edustusjalkapalloa Rovaniemen Palloseuran kanssa. Alkavalla kaudella B-tyttöjen Ykkösessä pelaa yhä kaksi rovaniemeläisjoukkuetta, Rovaniemi yj B1 ja B2.

– Palloliitto ei hyväksynyt enää kahta seuranimeä yhteen joukkueeseen, joten näillä nyt mennään, kertoo B1-joukkueen päävalmentaja Jukka Heino.

Valmennuksen näkökulmasta Rovaniemen tilanne on vähintään mielenkiintoinen, kun ykkösjoukkueeseen päästiin ottamaan niin sanotusti rusinat pullasta eli parhaat päältä kahdesta seurasta.

– Kasaan saatiin oikein hyvä kilpailuryhmä. Sarja näyttää kuinka pitkälle taso riittää. Hiljainen tavoite on päästä ikäluokan SM-sarjaan jos kaikki sujuu nappiin, Heino sanoo.

B-tyttöjen Ykkönen pelataan kolmessa 10 joukkueen lohkossa. Kevätkierroksen jälkeen lohkovoittajat karsivat noususta ja ainakin kaksi jatkaa kautta SM-sarjassa.

Heino vakuuttaa, että kasassa on vahva ryhmä. Joukkue tekee yhteistyötä myös naisten Kakkosessa pelaavan RoPSin edustusjoukkueen kanssa, joten pelikokemusta on luvassa enemmälti.

Oman mielenkiintonsa kauteen tuovat myös Rovaniemi yj-joukkueiden keskinäiset sarjapelit. B2-joukkue on keski-iältään nuorempaa kaartia, joista nuorimmat ovat 1999 syntyneitä. B1-joukkueen pelaajat ovat 1996-98 syntyneitä.

B1-joukkueen kausi starttaa pitkäperjantain kotiottelulla kuopiolaista Pallokissoja vastaan keskuskentällä klo 12. Valtteri Kumpuniemen luotsaama B2-aloittaa pelinsä viikkoa myöhemmin.

Jalkapallo B-tyttöjen Ykkönen C-lohkon joukkueet: Rovaniemi yj B1, Rovaniemi yj B2, Ajax Sarkkiranta (Kempele), GBK (Kokkola), Haukiputaan Pallo, FC YPA (Ylivieska), Klubi-36 (Iisalmi), Oulun Nice Futis 2, Pallokissat (Kuopio), TP-47/yj (Tornio).

Kari Pyykkö
© 2014 Lapin Kansa

 

Luettu 1515 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309