ROPSKAUPPA.FI                              
maanantai, 01 heinäkuu 2013 21:00

RoPS:n tytöille historiallinen voitto Piteå Summer Gamesissa

Kirjoittanut
Arvostele tätä artikkelia
(0 ääntä)
RoPS T01-02 Kilpa -joukkue RoPS T01-02 Kilpa -joukkue

Rovaniemen Palloseuran -02 Kilpa -joukkueen tytöt tekivät historiaa v. 2013 voittamalla ensimmäisenä rovaniemeläisenä tyttöjoukkueena Piteå Summer Gamesin. Turnaus on yksi Ruotsin suurimmista ja kansainvälisimmistä jalkapalloturnauksista.

RoPS T01-02 Kilpa-joukkue, oli mukana turnauksessa kahdella joukkueella, -01 ja -02 sarjoissa. 02-tytöt taistelivat tiensä seitsemän voitokkaan pelin jälkeen finaaliin maalierolla 30-0. Enemmän kuitenkin huomiota herätti vastustajien valmentajien sekä katsojien kommentit pelin hallinnasta ja taitotasosta, jolla tytöt pelasivat. Tytöillä pallon hallinta oli välillä jopa 90% peliajasta.

Loppuottelussa vastassa oli ruotsalainen joukkue Sandåkerns SK ja taitavasti pelannut RoPS:n tyttöjoukkue voitti joukkue- ja seuratovereiden kannustamana kultaa lukemin 5-1. Joukkueita sarjassa oli yhteensä 42. Tyttöjen loistava pelityyli herätti myös kansainvälistä huomiota ja he saivat jo kutsun turnaukseen Moskovaan. Tytöt saivat ansaitsemansa kultamitalit maamme laulun soidessa taustalla ja tunnelma palkintojen jaossa oli huipussaan.

Myös 01-tytöt pelasivat hienon turnauksen. Tytöt voittivat kuudesta pelatusta pelistä viisi ja menestys oli loistava, kun joukkueita oli mukana 63.

Joukkueen valmentajat Jarno Koivisto ja Tero Kähkönen ovat tehneet kuluvan kauden aikana loistavaa työtä ja tyttöjen tulokset ovat sen mukaiset. 02-tytöt eivät ole kuluvalla kaudella hävinneet yhtään peliä. Valmentajat haluavat kuitenkin korostaa voittojakin tärkeämpänä jalkapallon perustaitojen opettamista sekä jalkapallon oppimista ja ymmärtämistä pelinä.

Mukana joukkueissa pelasivat Vilma Koivisto, Jenna Piirainen, Emmi Aska, Emilia Kähkönen, Julia Lindgren, Vilma Aska, Sara Sievistö, Anni Ollila, Riina Ankkuri, Eveliina Ylitolonen, Isa Nurminen, Saga Nätynki, Vera Kellokumpu, Ida Pahtakari, Rebecca Lähteenkorva, Karita Tuomaala, Aamu Suopanki ja Kia Vuorenmaa.

RoPS T01-02 Kilpa joukkue haluaa kiittää sponsoreitaan saamastaan tuesta ja toivoo myös lisää yhteistyökumppaneita tukemaan toimintaansa. Joukkue etsii kummiyrityksiä, jotta voisi käydä mittaamassa tasoaan suurissa turnauksissa.

© 2013 RoPS


 

Luettu 3241 kertaa

Tietoa meistä

Rovaniemen Palloseura on Lapin suurin urheiluseura sekä Pohjois-Suomen johtava jalkapalloseura. Edustusjoukkueemme pelaavat Kakkosta sekä miehissä että naisissa. Naisten kakkosjoukkue pelaa Naisten Kolmosessa. Toimintamme pohja on yli 1000 junioripelaajassamme, joille haluamme luoda turvallisen harrastusympäristön sekä tavoitteellisille pelaajille selkeän polun aina kansainvälisille kentille saakka.

Ota yhteyttä

Puheenjohtaja
Matti Poikajärvi
+358 405 388 325
matti.poikajarvi@rops.fi

Toiminnanjohtaja
Jari Näsman
jari.nasman@rops.fi
+358 505 990 309